Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- «Οι εξελίξεις στην Παιδεία και οι θέσεις του Δήμου μας » πρώτο θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 21ης Φεβρουαρίου.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Οι εξελίξεις στην Παιδεία και οι θέσεις του Δήμου μας »
πρώτο θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 21ης Φεβρουαρίου.

Την πρόταση  να υποβάλουν από κοινού αίτημα για έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα τις εξελίξεις στο  χώρο της εκπαίδευσης, απηύθυνε στους επικεφαλής όλων των δημοτικών παρατάξεων  εκ μέρους της « ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ »  ο επικεφαλής της Γρηγόρης Σωπάκης . Η πρόταση έγινε δεκτή από όλους τους επικεφαλής οι οποίοι συνυπέγραψαν  το κοινό αίτημα για συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με το παραπάνω θέμα
. Ο δήμαρχος κ. Ευθυμίου έκανε δεκτό το αίτημα που του υποβλήθηκε από τους επικεφαλής όλων των δημοτικών παρατάξεων και ανακοίνωσε ότι θα είναι το πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη του δημοτικού συμβουλίου της 21ης Φεβρουαρίου παρέχοντας όσο χρόνο απαιτείται προκειμένου να αναπτυχθούν όλες οι απόψεις. Στη συνεδρίαση θα προσκληθούν εκπρόσωποι από όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης ,γονείς και μαθητές. 
Σας παραθέτουμε το κείμενο.



                                                                                                                                                            Δευτέρα 14-2-2011

Προς τον Πρόεδρο του ΔΣ Μοσχάτου-Ταύρου κ.Ντερέκα Αθ.
Κοιν/ση: Δήμαρχο Μοσχάτου-Ταύρου κ. Ευθυμίου Αν.

Θέμα: Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα
«Οι εξελίξεις στην εκπαίδευση, θέσεις του Δήμου»


Κύριε Πρόεδρε του ΔΣ Μοσχάτου-Ταύρου,
        το 2011 είναι μια χρονιά που σηματοδοτεί σημαντικές αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης λόγω Καλλικράτη και λόγω μνημονίου.  Η τοπική αυτοδιοίκηση με βάση τον νόμο «Καλλικράτη» έχει σημαντικές αρμοδιότητες  που σε ένα βαθμό επιδρούν στις συνθήκες αλλά και στο περιεχόμενο της παρεχόμενης μόρφωσης στους δήμους. Ήδη στο δήμο μας έχουν καταργηθεί τα αθλητικά τμήματα στα Γυμνάσια –Λύκεια του Ταύρου, αιωρείται η συνένωση του 1ου με το 5οΔημοτικό Ταύρου, καταργήθηκαν τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας και ένταξης, στο Μοσχάτο ακούγεται η συγχώνευση του Εσπερινού Λυκείου και ίσως κυοφορούνται και άλλες εξελίξεις τις οποίες δεν γνωρίζουμε !!! 
      Η υπουργός Παιδείας κ.Διαμαντοπούλου καλεί την 28η Φεβρουαρίου σε συνάντηση τους δημάρχους προκειμένου να τοποθετηθούν στα όσα εξελίσσονται στην εκπαίδευση. Θεωρούμε αναγκαιότητα την έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ώστε ο κ. Δήμαρχος να μεταφέρει τη συλλογική άποψη του σώματος για το θέμα των εκπαιδευτικών αλλαγών γενικά και ειδικά όσον αφορά το δήμο μας.
 Σ’ αυτή τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου νομίζουμε πως είναι απαραίτητο να προσκληθούν εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, οι τοπικές ΕΛΜΕ , οι σύλλογοι διδασκόντων Αβαθμιας, Β΄βαθμιας και Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων, οι Ενώσεις  Μοσχάτου και Ταύρου, εκπρόσωποι των μαθητικών κοινοτήτων  .


Οι  Δημοτικοί Σύμβουλοι
ΣΩΠΑΚΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΚΡΕΜΜΥΔΑΣ ΑΡΗΣ
ΣΟΥΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΣΠΑΝΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ-ΠΕΤΡΟΣ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου