Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Διαμαρτυρία περιπτερούχων στην Κρήτη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα έξω από τα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης, στην πλατεία Ελευθερίας, οι ιδιοκτήτες περιπτέρων στο Ηράκλειο, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στη συρρίκνωση του ποσοστού κέρδους τους από τις καπνοβιομηχανίες και στο ενδεχόμενο απαγόρευσης επιβολής αύξησης 0,10 ευρώ ανά πακέτο τσιγάρο.

Εν τω μεταξύ, σε απεργία πείνας έχει προχωρήσει η πρόεδρος των περιπτερούχων του Νομού Ηρακλείου, ζητώντας να δοθεί λύση στο θέμα της αύξησης των δέκα λεπτών στην τιμή πώλησης των τσιγάρων.

Η κα Ελένη Χαιρέτη έστησε αντίσκηνο έξω από το κτήριο της περιφέρειας και δηλώνει πως δεν πρόκειται να αποχωρήσει από εκεί, εάν δεν λυθεί το ζήτημα.

Υπενθυμίζουμε ότι χθες ο προϊστάμενος του Σ.Δ.Ο.Ε. Κρήτης, κ. Στέλιος Λατζουράκης, τόνισε ότι η κίνηση των περιπτερούχων να αυξήσουν κατά 0,10 λεπτά τα τσιγάρα είναι αντίθετη στο γράμμα του νόμου. Ο κ. Λατζουράκης ανακοίνωσε, επίσης, ότι από σήμερα οι υπάλληλοι του Σ.Δ.Ο.Ε. θα προχωρούν σε εξονυχιστικό έλεγχο στην αγορά και στους παραβάτες θα επιβάλλονται πρόστιμα που θα φθάνουν μέχρι και τα 15.000 ευρώ.



http://www.zougla.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου