Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Βαλβέρδε: Δεν μου άρεσαν όσα έγιναν μετά το παιχνίδι

Πανευτυχής από τη νίκη της ομάδας του, αλλά προβληματισμένος από τα επεισόδια που προκάλεσαν οπαδοί του Ολυμπιακού μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού, εμφανίστηκε ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» χαρακτήρισε δίκαιη τη νίκη της ομάδας του, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θέλει να σχολιάζει τις αποφάσεις των διαιτητών


"Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν καλύτεροι αλλά μετά την ισοφάριση είχαμε δέκα δεκαπέντε λεπτά άσχημα γιατί ο αντίπαλος πήρε το κέντρο. Εκείνοι είχαν πολύ καλή ευκαιρία με τον Σισέ, μετά και εμείς. Το ματς πήγαινε για την ισοπαλία. Ήμασταν καλοί, βγήκαμε μπροστά και αυτοί είχαν κλειστεί πίσω. Είχαμε την τύχη να βάλουμε ένα γκολ στο τέλος", ήταν η αρχική τοποθέτηση του Ισπανού.

Σχετικά με τα επεισόδια στο φινάλε του ματς, ο Βαλβέρδε σημείωσε: "Δεν μου άρεσε καθόλου αυτό που έγινε στο φινάλε. Δεν μας αρέσει όταν παίζουμε εμείς εκτός άρα δεν μας αρέσει και εδώ. Δεν είναι ωραίο και για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Καταλαβαίνω ότι υπάρχει αντιπαλότητα αλλά είναι ένα παιχνίδι. Το ποδόσφαιρο το ελληνικό είναι όπως είναι και πρέπει να το δεχτώ. Ήρθα εδώ για να δουλέψω".

Για τη διαφορά των 10 βαθμών από τον "αιώνιο" αντίπαλο και τις τρεις φάσεις για τις οποίες διαμαρτύρεται ο Παναθηναϊκός (χέρι Τοροσίδη, ακυρωθέν γκολ Κατσουράνη, γκολ Τζιμπούρ), σχολίασε: "Στο ΟΑΚΑ δεν πέρασε από το μυαλό μας ότι θα χάναμε και όμως χάσαμε. Σήμερα αν δεν πιστεύαμε στην νίκη δεν θα βάζαμε το γκολ. Η διαφορά των δέκα βαθμών δεν δείχνει ένα ματς αλλά την πορεία του πρωταθλήματος. Αντί να ασχολούμαστε με το παιχνίδι ασχολούμαστε με τους διαιτητές. Με αυτόν τον τρόπο προσπαθούμε να επισκιάσουμε μια νίκη. Δεν ξέρω τι έχει γίνει στις φάσεις αυτές. Θα σας το πω όταν το δω. Ασχολούμαι με την ομάδα μου και σας εγγυώμαι ότι δεν βρίσκομαι πάνω από την τηλεόραση για να δω τις φάσεις".

Πάντως, παρά τη μεγάλη διαφορά των 10 βαθμών, ο Βαλβέρδε δεν βιάζεται να πανηγυρίσει την κατάκτηση του δεύτερου πρωταθλήματός του στην Ελλάδα: "Δεν είμαστε ακόμη πρωταθλητές. Πήραμε ένα ντέρμπι. Αυτός είναι ο κίνδυνος το οτι ο κόσμος πιστεύει ότι τελείωσε".

Οι παίκτες:

Ράφικ Τζιμπούρ: "Δείξαμε σήμερα ότι ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας. Είμαι χαρούμενος που σκόραρα και είχα συμμετοχή σε αυτόν τον τίτλο, γιατι ήρθα στο τέλος και δεν έχω κάνει τόσα πολλά για τον τίτλο. Όταν έρχεσαι στον Ολυμπιακό πάντα νιώθεις πρωταθλητής. Είμαι ευτυχισμένος γιατί σήμερα κερδίσαμε την μοναδική ομάδα που αποτελούσε κίνδυνο".

Φρανσουά Μοντέστο: "Μου θυμίζει το παιχνίδι Μαρσέιγ-Παρί σεν Ζερμέν. Πολύ ιδιαίτερο και ζεστή ατμόσφαιρα. Σε αυτά τα ματς που υπάρχει ένταση, είναι αναμενόμενο να χαλαρώνεις σε κάποιο σημείο. Στο τέλος πιέσαμε και πήραμε τη νίκη που την αξίζαμε. Πρέπει να διεκδικήσουμε ως το τέλος το πρωτάθλημα από την στιγμή που δεν έχουμε εξασφαλίσει τον τίτλο μαθηματικά".

Κέβιν Μιραλάς: "Το γκολ που πέτυχα ήταν πολύ ωραίο και το είχαμε δουλέψει στην προπόνηση. Θεωρώ ότι ακόμη δεν έχει κριθεί η υπόθεση τίτλος και θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, ώστε να φτάσουμε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Δεν σας κρύβω ότι μετά το δικό μου γκολ και την ισοφάριση του Παναθηναϊκού, μου ήρθε στο μυαλό μου η εικόνα του ντέρμπι του πρώτου γύρου και φοβήθηκα ότι θα χάσουμε. Ευτυχώς τέλος καλό, όλα καλά. Κρατάμε τη νίκη".



http://www.enet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου