Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Αθώος ο Κονταδόρ!

Από Κατερίνα Παλαιάκη
Πολύ κακό για το τίποτα έγινε στην υπόθεση του Αλμπέρτο Κονταδόρ, ο οποίος τιμωρήθηκε από την ισπανική ομοσπονδία ποδηλασίας λόγω ντόπινγκ και αθωώθηκε από τον ίδιο φορέα λίγες εβδομάδες αργότερα.
Ο 27χρονος πρωταθλητής κατάφερε τελικά να πείσει την Πειθαρχική Επιτροπή ότι δεν ευθυνόταν για τα ποσοστά κλενβουτερόλης που βρέθηκαν στον οργανισμό του με αποτέλεσμα να άρει τον αποκλεισμό του ενός έτους που του επιβλήθηκε. Σε αυτό ακριβώς στηρίχθηκε και η απόφαση, σύμφωνα με το άρθρο 296 του κανονισμού αντι-ντόπινγκ της διεθνούς ομοσπονδίας (UCI).

Αναφέρεται μάλιστα πως πρόκειται για τροφική δηλητηρίαση, σχετιζόμενη με κατανάλωση κρέατος την προηγούμενη ημέρα. Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα El Mundo, η Πειθαρχική Επιτροπή «δέχτηκε την περίπτωση τροφικής δηλητηρίασης καθώς και την απουσία λάθους ή αμέλειας».

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, ο Κονταδόρ μπορεί να επιστρέψει άμεσα στην αγωνιστική δράση αν ο ίδιος το επιθυμεί. Πάντως, δεν αποκλείεται η υπόθεση να παραμείνει ανοιχτή, αν η Διεθνής Ομοσπονδία του αθλήματος ή η WADA θελήσουν να καταθέσουν έφεση στο Δικαστήριο της Λοζάνης, προσβάλλοντας την απόφαση. Οι δύο οργανισμοί έχουν περιθώριο ενός μήνα για να καταφύγουν στο CAS, που θα έχει και τον τελευταίο λόγο.



ΠΗΓΉ  http://www.gazzetta.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου