Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

2+2 στην Παιανία!

Με επιτυχία στέφθηκε η ημερίδα κλειστού στίβου στην Παιανία, αφού εκτός των καλών επιδόσεων σημειώθηκαν δύο πανελλήνια ρεκόρ και δόθηκαν δύο «εισιτήρια» για το Ευρωπαϊκό του Παρισιού.
Οι Έλληνες πρωταθλητές έκαναν «ζέσταμα» εν όψει του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος που ακολουθεί σε μία εβδομάδα στο ίδιο στάδιο, ενώ κάποιοι από αυτούς είχαν την ευκαιρία να πιάσουν τα όρια για τους αγώνες της γαλλικής πρωτεύουσας τον επόμενο μήνα. Αναμφίβολα, η εμφάνιση του Κώστα Φιλιππίδη στο άλμα επί κοντώ ήταν εκείνη που ξεχώρισε από τους αγώνες. Ο πρωταθλητής του ΓΣ Βόλου πέρασε τα 5.71μ σημειώνοντας νέο πανελλήνιο ρεκόρ. Η προηγούμενη κορυφαία επίδοση ήταν και πάλι δική του με 5.70μ από τις 16 Ιανουαρίου σε μίτινγκ στο Μάντσεστερ.

«Οι φετινές μου βλέψεις ήταν πολύ υψηλές και επιβεβαιώθηκαν με το ρεκόρ. Άμεσος στόχος μου είναι τώρα άλματα στα 5.80μ και πάνω. Για τη φετινή χρονιά δεν θα κάνω άλλους αγώνες στο εξωτερικό. Το επίπεδο έχει ανεβεί πολύ στο αγώνισμα. Ωστόσο θα προσπαθήσω για μια καλή παρουσία στο Παρίσι και με δεδομένο ότι υπάρχει μεγάλο διάστημα μέχρι και την έναρξη του ανοικτού και τον κορυφαίο στόχο μου που είναι το παγκόσμιο στην Νταεγού, μετά το Παρίσι θα κάνω χαλάρωση προκειμένου να επανέλθω στους αγώνες από τον Ιούνιο», δήλωσε μετά τον αγώνα του ο Φιλιππίδης.

«Έκλεισαν» θέση για το Παρίσι

Στα άλλα αγωνίσματα της ημέρας και συγκεκριμένα στο τριπλούν η Βούλα Παπαχρήστου και η Νίκη Πανέτα με άλμα στα 14.40μ και 14.39μ αντίστοιχα πήραν την πρόκριση για το Ευρωπαϊκό του Παρισιού που θα διεξαχθεί 4 με 6 Μαρτίου.

Ρεκόρ Νεανίδων η Καρακατσάνη

Το δεύτερο ρεκόρ στη διοργάνωση σημειώθηκε στα 1.500μ από την Αναστασία Καρακατσάνη, η οποία με χρόνο 4:24.81 κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ νεανίδων που κατείχε η Γεωργία Τσάφου με 4:28.65 από τις 10/2/1990 στο ΣΕΦ.



http://www.gazzetta.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου