Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Στόχος η ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων με τη Σερβία


Την ανάγκη διεύρυνσης της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Σερβίας επεσήμανε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Σπύρος Κουβέλης, μιλώντας, χθες, σε ελληνο-σερβικό επιχειρηματικό φόρουμ στο Βελιγράδι, κατά τη διήμερη επίσκεψή του στη σερβική πρωτεύουσα.
Ο υφυπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι μερίδα Ελλήνων επιχειρηματιών ενδιαφέρεται να επενδύσει στο έδαφος της Σερβίας στους τομείς της ενέργειας, ειδικά στις ανανεώσιμες πηγές, των υποδομών, της παραγωγής και του τουρισμού.
«Επιθυμούμε να ενισχύσουμε την οικονομική συνεργασία, ενθαρρύνουμε τις επενδύσεις Ελλήνων επιχειρηματιών στη Σερβία, αλλά θα πρέπει οι επενδύσεις να κινούνται και προς την αντίθετη κατεύθυνση, ώστε να έχουν όφελος εξίσου και οι δύο πλευρές» είπε χαρακτηριστικά
Παράλληλα, υπενθύμισε ότι η Ελλάδα είναι η δεύτερη σε ύψος επενδύσεων χώρα στη Σερβία με 2,6 δισεκατομμύρια ευρώ. Συμπλήρωσε, δε, ότι οι 250 ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη Σερβία απασχολούν περίπου 25.000 εργαζομένους. Επιπλέον, διαβεβαίωσε ότι η οικονομική κρίση στην Ελλάδα δεν θα επηρεάσει την υλοποίηση του Ελληνικού Σχεδίου για την Οικονομική Ανασυγκρότηση των Βαλκανίων (Ε.Σ.Ο.Α.Β.), από το οποίο προβλέπεται η χρηματοδότηση με 100 εκατομμύρια ευρώ της επέκτασης του οδικού «Άξονα 10» στη Νότια Σερβία.
Ο υφυπουργός Εξωτερικών θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Σερβίας, Βουκ Γέρεμιτς, και με τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της σερβικής Βουλής, Ντράγκολιουμπ Μιτσούνοβιτς ενώ θα έχει, επίσης, συνομιλίες με τον υπουργό Οικονομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, κ. Νεμπόισα Τσίριτς.



http://www.zougla.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου