Σάββατο 2 Απριλίου 2011

«Φαινόμενο ο Μπολτ»


Το εγκώμιο του Γιουσέιν Μπολτ έπλεξε ο Φράνκι Φρέντερικς. Ο παλαίμαχος σπρίντερ από τη Ναμίμπια, με δηλώσεις του, κατά τη διάρκεια μια τελετής που έγινε στο νέο Ολυμπιακό στάδιο του Λονδίνου, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012, χαρακτήρισε αθλητή-φαινόμενο τον Τζαμαικανό αστέρα, υπογραμμίζοντας ότι είναι σχεδόν αδύνατο να τον νικήσουν οι αντίπαλοί του.

«Υπάρχουν πολλοί που τον αμφισβητούν, αλλά λυπάμαι γι΄ αυτούς που είναι άτυχοι γιατί ανήκουν στην ίδια γενιά με τον Γιουσέιν Μπολτ», είπε ο 43χρονος Φρέντερικς ο οποίος πρόσθεσε: «Είναι ένας αθλητής φαινόμενο και είναι δύσκολο να σκεφθώ ότι μπορεί να χάσει. Αλλά οι Ολυμπιακοί είναι αγώνες και όλοι θα τον ανταγωνιστούν. Πιστεύω ότι ο Ασάφα Πάουελ μπορεί να τον απειλήσει όπως και ο Τάισον Γκέι. Αλλά ποιος ξέρει... ίσως υπάρξει και κάποια έκπληξη μέσα στη χρονιά».

Ο Ολυμπιονίκης, παγκόσμιος πρωταθλητής και ρέκορντμαν στα 100μ και 200μ, αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού την περσινή σεζόν και το ζητούμενο σύμφωνα με τον Φρέντερικς είναι να καταφέρει να τους αποφύγει στο μέλλον.

«Χρειάζεται να κάνει καλή διατροφή και να κάνει καλή ζωή για να διατηρείται σε καλή φυσική κατάσταση. Ο Γιουσέιν ωθεί τον οργανισμό του κοντά στα όριά του και ο κίνδυνος είναι όταν τα υπερβαίνει. Ελπίζω ότι θα καταφέρει να ελέγξει τον εαυτό του τα επόμενα χρόνια και να ευχαριστηθεί μια μεγάλη καριέρα. Αν το κάνει θα καταφέρει να τρέξει τα 100μ ακόμη και σε 9.4 δευτερόλεπτα και κανένας δεν θα τον συναγωνιστεί».



http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=286079&cid=10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου