Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Αυστραλία.. Χείρα βοηθείας το αυστραλιανό δολάριο για την Ελλάδα

Το τελευταίο διάστημα η αξία του αυστραλιανού νομίσματος σε σχέση με το δολάριο Αμερικής, κυμαίνεται σε μεγάλα ύψη. Το αυστραλιανό νόμισμα ξεπέρασε τα 103 σεντ του αμερικανικού δολαρίου και αυτή ήταν η υψηλότερη επίδοσή του για τα τελευταία 30 χρόνια περίπου. Το τελευταίο 24ωρο το δολάριο Αυστραλίας υποχώρησε στο $.124 έναντι του αμερικανικού νομίσματος.

Σύμφωνα με τον ομογενή χρηματιστή και οικονομικό σύμβουλο Μιχάλη Κουτρουζά, η αξία του αυστραλιανού νομίσματος θα διατηρηθεί υψηλότερη έναντι του αμερικάνικου στο άμεσο "αυτό θα είναι ευεργετικό και για την ελληνική οικονομία". Προσθέτει πως η Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας θα επιδιώξει να συγκρατήσει το αυστραλιανό νόμισμα για να μην μειωθούν οι εξαγωγές της χώρας.

"Υψηλή αξία του αυστραλιανού δολαρίου σημαίνει φτηνές διακοπές για τους Αυστραλούς και φθηνότερα εισαγόμενα προϊόντα, όμως και ακριβότερα εξαγόμενα αυστραλιανά προϊόντα", προσθέτει ο κ. Κουτρουζάς. Ο ομογενής χρηματιστής ξεκαθάρισε πως η άνοδος της αξίας του αυστραλιανού νομίσματος θα είναι θετική και για τους ομογενείς, την Ελλάδα και την Κύπρο.

"Το αυστραλιανό νόμισμα έχει κερδίσει έδαφος και σε σχέση με το Ευρώ αλλά όχι όσο με το αμερικανικό δολάριο. Σε σχέση με το Ευρώ η αντιστοιχία του είναι περίπου 72.7 σεντ. Παρόλα αυτά αυτό σημαίνει φθηνότερες διακοπές για όσους σκέφτονται να πάνε Ελλάδα και Κύπρο και φθηνότερες εισαγωγές ελληνικών και κυπριακών προϊόντων" είπε ο κ. Κουτρουζάς. Ο ίδιος πρόσθεσε πως "το δυνατό δολάριο βοηθά και όσους θέλουν να κάνουν επενδύσεις ή αγοράσουν ακίνητα σε Ελλάδα και Κύπρο".



http://www.protothema.gr/



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου