Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

«Είμαστε το φαβορί»

Φαβορί για την πρώτη θέση του 6ου ομίλου των προκριματικών για την τελική φάση του Euro 2012 έχρισε την Εθνική ομάδα ο Κώστας Κατσουράνης, καθώς έχει το μέταλλο, την αυτοπεποίθηση και την εμπειρία, προκειμένου να τα καταφέρει.
Ο διεθνής μέσος μίλησε στο «Sport FM 94,6» για τη αγχωτική νίκη της Εθνικής επί της Μάλτας, για τη συνέχεια του ομίλου και τις ελπίδες πρόκρισης της Ελλάδας στα τελικά του Euro 2012, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα τελευταία γεγονότα του ελληνικού ποδοσφαίρου, προτρέποντας τα νέα παιδιά να ψάξουν την τύχη τους στο εξωτερικό, όπου οι συνθήκες είναι σαφώς καλύτερες από ό,τι εδώ.

«Είμαι από αυτούς που αγχώθηκαν πως δε θα τα καταφέρουμε. Το πάθος και η θέληση μας οδήγησαν στη νίκη, η οποία είναι πολύ σημαντική, επειδή περάσαμε στην πρώτη θέση κι αν πάρουμε όλα τα παιχνίδια μέχρι τέλους θα τερματίσουμε πρώτοι», ξεκίνησε τις δηλώσεις του ο διεθνής άσος.

Συνεχίζοντας, τόνισε ότι η εθνική μας ομάδα είναι το φαβορί, «νομίζω πως είμαστε φαβορί, επειδή έχουμε το μέταλλο, την αυτοπεποίθηση και την εμπειρία να τα καταφέρουμε. Όσο για το παιχνίδι, είχαμε ευκαιρίες, ειδικά στο εικοσάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου που πιέσαμε, αλλά δεν καταφέραμε να σκοράρουμε, αγχωθήκαμε και φτάσαμε κοντά στην γκέλα. Όμως το πιστέψαμε και δικαιωθήκαμε».

Αναλύοντας την τακτική της Εθνικής Ελλάδος και σε ερώτηση για το αν πρέπει να παίξει με δύο επιθετικούς όταν αντιμετωπίζει υποδεέστερες ομάδες, ο Πατρινός άσσος απάντησε:

Σχολιάζοντας την τακτική της ομάδας και ερωτώμενος αν θα πρέπει να παίζει με δύο επιθετικούς, όταν αντιμετωπίζει υποδεέστερους αντιπάλους, ο Κώστας Κατσουράνης ανέφερε, «όχι, δεν νομίζω. Ξεκινήσαμε με πολλούς επιθετικογενείς ποδοσφαιριστές έτσι κι αλλιώς. Απλώς δεν σκοράραμε και δεν παίξαμε όπως πρέπει. Κλείσαμε μόνοι μας τους χώρους επειδή είχαμε πολλούς παίκτες στο κέντρο και έξω από την περιοχή και δεν ανοίξαμε όπως πρέπει το παιχνίδι. Για αυτό είμαστε υπεύθυνοι και εμείς οι πιο έμπειροι παίκτες. Δεν κάναμε όσα είπαμε στην προπόνηση… Ξέραμε ότι η Μάλτα θα είναι κλεισμένη πίσω. Η μπάλα δεν πήγαινε γρήγορα εκεί που έπρεπε και αυτό μας δυσκόλεψε. Ήταν και το χορτάρι σε κακή κατάσταση και μας καθυστερούσε το παιχνίδι, αλλά μόνοι μας κλείσαμε τους χώρους. Ευτυχώς πήραμε το παιχνίδι».

Για τη συνέχεια του ομίλου, τόνισε, «προσωπικά, το ήθελα το αποτέλεσμα της Κροατίας, αφού τη θεωρώ πιο δυνατή από τη Γεωργία. Και το Ισραήλ μπαίνει δυνατά τώρα επειδή έχει καλή ομάδα. Η Μάλτα έχει ανέβει και είμαι σίγουρος ότι σε μερικά χρόνια δεν θα τερματίζει με μηδέν βαθμούς. Το μυστικό για τις προκρίσεις είναι να μην χάνεις βαθμούς από τις υποδεέστερες ομάδες».

Ο παίκτης του Παναθηναϊκού δεν άφησε ασχολίαστες και τις εξελίξεις στο ελληνικό πρωτάθλημα, παροτρύνοντας τα νέα παιδιά να ψάξουν τις ιδανικότερες συνθήκες στο εξωτερικό. «Εδώ προτρέπαμε τα νέα παιδιά να πάνε στο εξωτερικό παλιότερα, δεν θα τα παροτρύνουμε να πάνε τώρα που εδώ γίνεται κόλαση;», είπε.

Τέλος, ο παίκτης του Παναθηναϊκού είπε πως το κλίμα στην ομάδα είναι ιδανικό και αυτό μπορεί να το διακρίνει οποιοσδήποτε ενώ α αργήσει να φανεί η δουλειά του Φερνάντο Σάντος αφού

Τέλος, αναφέρθηκε και στο κλίμα της ομάδας, ενώ έδωσε πίστωση χρόνου στον Φερνάντο Σάντος, προκειμένου να φανεί η δουλειά του Πορτογάλου τεχνικού μέσα στο γήπεδο. «Είναι λίγο το χρονικό διάστημα του νέου προπονητή. Υπάρχουν κάποια δείγματα της δουλειάς του, αλλά επειδή δεν είμαστε καθημερινά μαζί και δεν γίνεται να φανεί τόσο σύντομα αυτό που θέλει να δημιουργήσει ο Φερνάντο Σάντος», δήλωσε, ενώ αφιέρωσε όλες τις νίκες στον Αλέξανδρο Τζιώλη, που λείπει από τα παιχνίδια της Εθνικής λόγω τραυματισμού.



http://www.gazzetta.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου