Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Σινεμά, ο παράδεισος της ντίβας



Αυτό κι αν είναι φεστιβάλ προσωπικοτήτων. Και μόνο η άφιξη στην Αθήνα της γυναίκας-συμβόλου του γαλλικού κινηματογράφου, της Κατρίν Ντενέβ, στην ψυχρή αλλά αψεγάδιαστη ομορφιά της οποίας ο Λουί Μπουνιουέλ βρήκε την «Ωραία της ημέρας» και το γαλλικό σινεμά τη διαχρονική ντίβα του, αρκεί για να δώσει ιδιαίτερη λάμψη στη φετινή διοργάνωση του 12ου Φεστιβάλ ΓαλλόφωνουΚινηματογράφου (31 Μαρτίου έως 8 Απριλίου).

Ο μύθος της Κατρίν Ντενέβ θα μπορούσε να επισκιάσει οποιαδήποτε άλλη καλεσμένη. Εκτός κι αν αυτή είναι η μούσα του Φελίνι («8½») και του Βισκόντι («Γατόπαρδος»), η Κλαούντια Καρντινάλε, στο πρόσωπο της οποίας αποθεώθηκε η μεσογειακή μελαχρινή ομορφιά, που θα τη δούμε επίσης στην Αθήνα.
Και οι νεότερης γενιάς καλεσμένες ανήκουν όμως σε ό,τι πιο γοητευτικό έχει ο σύγχρονος κινηματογράφος. Θα έρθει η Νταϊάν Κρούγκερ, η ηθοποιός που ακόμα και τώρα ονομάζουμε Ωραία Ελένη, αφού υποδύθηκε το μήλον της Εριδος ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τροία στην ομώνυμη ταινία του Βόλφγκανγκ Πίτερσεν.
Τέταρτη ηγερία του φεστιβάλ, αλλά και του οίκου Σανέλ, είναι η Ελληνογαλλίδα καλλονή Αννα Μουγκλαλίς, η φετινή ανάδοχος της διοργάνωσης. Ο τυχερός άντρας, που θα βρεθεί ανάμεσα σε τόση θηλυκή κομψότητα και ομορφιά, είναι ο τακτικός μας Βαλκάνιος επισκέπτης, Εμίρ Κουστουρίτσα. Πρωταγωνιστεί στην κωμωδία «Ενα ξεχωριστό καλοκαίρι» του Ολιβιέ Ορλέ, που θα κλείσει το φεστιβάλ.
Ενας ακόμη διάσημος καλεσμένος θα έρθει στην Αθήνα, ο μαικήνας των τεχνών Πιερ Μπερζέ. Θα παρουσιάσει την ταινία «Yves Saint-Laurent-Pierre Berge, ένας τρελός έρωτας», του Πιερ Τορετόν.
περισσότερα http://www.enet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου