Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Πρόγνωση του καιρού Βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας

Βροχές και τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες σε περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας και αργότερα πιθανώς στις Κυκλάδες και τη Δυτική Κρήτη όπου τα φαινόμενα θα είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί τοπικά 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ιδιαίτερα στα ανατολικά της χώρας

Στην Αττική θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες. Βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές - βορειοανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία θα σημειωθούν νεφώσεις με σποραδικές καταιγίδες οι οποίες τις πρωινές ώρες θα είναι ισχυρές. Στη Θράκη και την υπόλοιπη Μακεδονία θα εκδηλωθούν βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί - βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί - βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες που το απόγευμα στις Κυκλάδες και τη Δυτική Κρήτη θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ και στα νότια ανατολικοί - νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.



http://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου