Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Πολιορκείται η γενέτειρα του Καντάφι

Έπεσε και η Σύρτη στον έλεγχο των αντικαθεστωτικών. Εννέα ισχυρές εκρήξεις συγκλόνισαν σήμερα το πρωί τη γενέτειρα του Μουαμάρ Καντάφι, που αποτελεί σημαντική στρατιωτική βάση. Επάνω από την πόλη...
...πετούσαν μαχητικά αεροσκάφη, γεγονός που σημαίνει ότι είναι πιθανόν οι εκρήξεις αυτές να προέρχονται από αεροπορική επιδρομή του διεθνούς συνασπισμού, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Εκπρόσωπος των δυνάμεων της λιβυκής εξέγερσης ανακοίνωσε ότι η πόλη έχει καταληφθεί. «Είναι επιβεβαιωμένο ότι η Σύρτη έπεσε στα χέρια των φιλοδημοκρατικών δυνάμεων» δήλωσε ο εκπρόσωπος των αντικαθεστωτικών, οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν συνάντησαν ιδιαίτερη αντίσταση. Πάντως, αξίζει να σημειωθεί πως η είδηση αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί από επίσημα κυβερνητικά χείλη.

Με τη διάδοση της είδησης της πτώσης της Σύρτης έξαλλοι πανηγυρισμοί ξέσπασαν στη Βεγγάζη, λόγω του συμβολικού χαρακτήρα του αποτελέσματος. Συνολικά, οι δυνάμεις της εξέγερσης έχουν τον έλεγχο των πόλεων Ες Σίντερ, Ρας Λανούφ, Μπρέγκα, Ζουεϊτίνα και Τομπρούκ, ενώ οι δυνάμεις του Καντάφι απωθήθηκαν εκ νέου προς τα δυτικά.

zougla
http://sarotiko.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου