Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Η Κίνα μπαίνει και στην τραπεζική αγορά των ΗΠΑ


Δυναμική είσοδο στην αμερικανική τραπεζική αγορά πραγματοποιεί η κινεζική κρατική τράπεζα ICBC. Η ICBC, που είναι πρώτη στον κόσμο σε χρηματιστηριακή κεφαλαιοποίηση, υπέγραψε συμφωνία για την είσοδό της στην αγορά λιανικών τραπεζικών πωλήσεων στις ΗΠΑ, εξαγοράζοντας το πλειοψηφικό πακέτο στην αμερικανική θυγατρική της Bank of East Asia
Όπως τονίζει σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα Γουόλ Στριτ Τζέρναλ, η συμφωνία, η οποία απομένει να εγκριθεί από τις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές, θα επιτρέψει στην Βιομηχανική και Εμπορική Τράπεζα της Κίνας (ICBC) να γίνει η πρώτη ελεγχόμενη από την κινεζική κυβέρνηση τράπεζα που εξαγοράζει ένα δίκτυο καταστημάτων στον τομέα των λιανικών τραπεζικών πωλήσεων στις ΗΠΑ.
Το ύψος της εξαγοράς, που υπογράφηκε χθες στο Σικάγο κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του κινέζου προέδρου Χου Ζιντάο στις ΗΠΑ, δεν έχει δημοσιευθεί. Σύμφωνα όμως με πηγές της Τζέρναλ, το ποσό αυτό ανέρχεται στα 100 εκατ. δολάρια.
Η Bank of East Asia Ltd διατηρεί 13 υποκαταστήματα στις ΗΠΑ, στη Νέα Υόρκη και στην Καλιφόρνια.
Η εξαγορά θα επιτρέψει στους πελάτες της ICBC να αγοράσουν και να πωλήσουν γιουάν, όπως μέχρι σήμερα μπορεί να κάνει μόνον η Τράπεζα της Κίνας, η μόνη που διαθέτει σχετική άδεια λιανικών τραπεζικών πωλήσεων στις ΗΠΑ, προσθέτει η εφημερίδα.
Αυτήν την εβδομάδα η ICBC άνοιξε υποκαταστήματά της στο Παρίσι και τις Βρυξέλλες, και μέσα στον Ιανουάριο θα εγκαινιάσει συνολικά πέντε νέα καταστήματά της στην Ευρώπη, διπλασιάζοντας την παρουσία της στην Γηραιά Ηπειρο.

http://www.tanea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου