Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Αμερικανίδα διαδηλώτρια μήνυσε αστυνομικούς


Καταγγέλλει πως ξυλοκοπήθηκε άγρια σε διαδήλωση στην Αθήνα

Μήνυση εναντίον αστυνομικών των ομάδων ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ, καθώς και των αρμόδιων προϊσταμένων τους για απόπειρα ανθρωποκτονίας και κατάχρηση εξουσίας υπέβαλε χθες μία αμερικανίδα διαδηλώτρια.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η νεαρή κοπέλα ξυλοκοπήθηκε άγρια από τους αστυνομικούς στη διασταύρωση των οδών Στουρνάρη και Πατησίων, ενώ συμμετείχε σε διαδήλωση ενάντια στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, στις 15 Νοεμβρίου.

Εν τω μεταξύ, 150 αμερικανοί και ευρωπαίοι ακαδημαϊκοί -ανάμεσά τους ο Νόαμ Τσόμσκυ, η Τζούντιθ Μπάτλερ και ο Εμμάνουελ Βάλερσταϊν- συνυπογράφουν διεθνή καταγγελία που συντάχθηκε για την καταδίκη του ξυλοδαρμού της διαδηλώτριας, αποκαλώντας μάλιστα τον τραυματισμό της «σχεδόν θανατηφόρο».

Η 27χρονη μεταφέρθηκε ημιλιπόθυμη και με αίματα σε όλο της το σώμα στην εντατική του Ερυθρού Σταυρού, όπου ο ιατροδικαστής Σ. Μαριάννου διέγνωσε πολλαπλά τραύματα που προήλθαν από άγριο ξυλοδαρμό στο κεφάλι, τον αυχένα, την πλάτη και την κοιλιακή χώρα, κάταγμα κρανίου, εσωτερική αιμορραγία και μόνιμες βλάβες στο έσω αυτί. Πήρε εξιτήριο έπειτα από τρεις μέρες. 
http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου