Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

«Σπίτι» του ο Μαραθώνιος!

Η Ελλάδα ήταν εκείνη που «γέννησε» τον Μαραθώνιο. Έστω κι αν χρειάστηκε να περάσουν αρκετά χρόνια η… τάξη αποκαταστάθηκε, με την Αθήνα να μετατρέπεται σε παγκόσμια πρωτεύουσα των Μαραθωνίων Δρόμων.
Ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με τη Διεθνή Ομοσπονδία Μαραθωνίων Δρόμων και Δρόμων Μεγάλων Αποστάσεων (AIMS), σύμφωνα με το οποίο η έδρα της AIMS μεταφέρεται στην Αθήνα για τα επόμενα χρόνια. Έπειτα από αυτή την εξέλιξη η ελληνική πρωτεύουσα γίνεται το επίκεντρο των αθλητικών γεγονότων στους δρόμους των μεγάλων αποστάσεων και των Μαραθωνίων, ενώ εξασφαλίζει στη χώρα μια σημαντική προβολή σε όλο τον κόσμο, αφού τα οφέλη θα είναι πολλά.

Από εδώ και στο εξής, η AIMS αναλαμβάνει την ευθύνη να διαφημίσει την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό σε όλους τους αγώνες που γίνονται υπό την αιγίδα της σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ από την πλευρά της η ελληνική Πολιτεία αναλαμβάνει την υποχρέωση να παραχωρήσει το χώρο για την εγκατάσταση της έδρας και τη στελέχωση των γραφείων με δύο υπαλλήλους για γραμματειακή υποστήριξη. 

«Επενδύσαμε στο αυτονόητο»

Το Μνημόνιο Συνεργασίας έχει πενταετή διάρκεια, ενώ η σύμβαση χορηγίας θα έχει ισχύ για τα επόμενα τρία χρόνια. «Πριν από ένα χρόνο κάναμε μια επένδυση στο αυτονόητο, στον Κλασσικό Μαραθώνιο. Το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού θέλει να επενδύσει και να αξιοποιήσει ό,τι πιο καλό και ό,τι πιο σημαντικό έχει να προσφέρει η Ελλάδα. Όταν λοιπόν είδαμε το εξαιρετικό έργο του ΣΕΓΑΣ, το στηρίξαμε με κάθε μέσο που είχαμε στη διάθεσή μας», σχολίασε μετά την υπογραφή της συμφωνίας ο Παύλος Γερουλάνος. 

Και συμπλήρωσε: «Πέρυσι τον Οκτώβριο η Αθήνα γέμισε με αισιοδοξία, με κόσμο, με δρομείς απ' όλο τον κόσμο για να τιμήσουν τα 2500 χρόνια του Μαραθωνίου. Σήμερα είναι η επόμενη μεγάλη μέρα, γιατί σήμερα η παγκόσμια έδρα του Μαραθώνιο Δρόμου βρίσκει σπίτι στην Αθήνα. Είμαστε ενθουσιασμένοι με αυτή την εξέλιξη. Ο φορέας που εκπροσωπεί κάθε Μαραθώνιο, κάθε Μαραθωνοδρόμο σ' όλο τον κόσμο εγκαθιστά την έδρα του στη γενέτειρα του αγώνα, αλλά και κάθε αξίας που εκπροσωπεί, της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της προσωπικής, αλλά και της συλλογικής προσπάθειας. Καλωσορίζουμε την AIMS και ευχόμαστε αυτή να είναι η αρχή μιας μεγάλης φιλίας». 

Παρόντες στην υπογραφή του μνημονίου ήταν από τον ΣΕΓΑΣ, ο πρόεδρος Βασίλης Σεβαστής, ο αντιπρόεδρος και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Κλασσικού Μαραθωνίου της Αθήνας Κώστας Παναγόπουλος και ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας στίβου Παναγιώτης Δημάκος. Από την πλευρά της AIMS παραβρέθηκαν ο πρόεδρος Φρανσίσκο Μποράο, ο γενικός γραμματέας Χιού Τζόουνς και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου Κάρλο Καπάλμπο.



http://www.gazzetta.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου