Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Χιονιάς και ισχυροί άνεμοι. Κρύο και θυελλώδεις ανέμους προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Έντονες χιονοπτώσεις στα ορεινά.


Έντονη χιονόπτωση ξεκίνησε από τις οκτώ το βράδυ της Παρασκευής στη Δυτική Φθιώτιδα και την Ευρυτανία. Στο δρόμο Λαμίας - Καρπενησίου σημειώνονται προβλήματα, αφού το ύψος του χιονιού έχει φτάσει τα 15 εκατοστά.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας, από τον Τυμφρηστό προς το Καρπενήσι χρειάζονται αλυσίδες, ενώ δεκάδες οδηγοί ακινητοποίησαν τα αυτοκίνητά τους στις άκρες του δρόμου, είτε για να βάλουν αλυσίδες, όσοι είχαν, είτε για να περιμένουν τα εκχιονιστικά μηχανήματα να καθαρίσουν τους δρόμους και να διευκολύνουν την διέλευση τους.
Παρόμοιος είναι ο καιρός και στα ορεινά χωριά της Δυτικής Φθιώτιδας
Απαγόρευση απόπλου
Δεμένα θα παραμείνουν και σήμερα τα πλοία στα περισσότερα λιμάνια, εξαιτίας των ενισχυμένων ανέμων, ενώ καλό είναι όσοι επιβάτες επιθυμούν να ταξιδέψουν, να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία.
Συγκεκριμένα δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων για Κυλλήνη-Ζάκυνθο και Κυλλήνη-Κεφαλονιά.
Επίσης, κλειστή παραμένει η πορθμειακή γραμμή Ρίο-Αντίρριο,ενώ από την Ηγουμενίτσα για Κέρκυρα-Λευκίμη και Ιόνια νησιά πραγματοποιούνται τα δρομολόγια μόνο με πλοία κλειστού τύπου. Από τον Πειραιά, δεν γίνονται τα δρομολόγια των μικρών πλοίων για Σαλαμίνα.
Αναλυτική πρόγνωση
Για σήμερα Σάββατο προβλέπονται πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας, καθώς και σε περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας με χαμηλότερο υψόμετρο.
Βροχές και καταιγίδες, τοπικά ισχυρές, θα σημειωθούν στις περισσότερες περιοχές της δυτικής κεντρικής και νότιας χώρας, ενώ οι άνεμοι θα φθάσουν τα 9 μποφόρ.
Στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, την κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα επικρατήσουν τοπικές νεφώσεις.
Στην υπόλοιπη χώρα, θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχή η χιονόνερο και χιόνια σε όλα τα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας και της δυτικής Μακεδονίας.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά 6 με 8. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση.

http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου