Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Ξεκίνησε η 22η Σπαρτακιάδα


Πριν από λίγα λέπτα ξεκίνησαν από το Παναθηναϊκό στάδιο οι ποδηλάτες που συμμετέχουν στην 22η ποδηλατική Σπαρτακιάδα. Οι ποδηλάτες θα πρέπει να καλύψουν τη διαδρομή των 257 χιλιομέτρων, από την Αθήνα στη Σπάρτη.

Η Σπαρτακιάδα είναι μια ποδηλατική εκδήλωση που έχει περισσότερο εορταστικό, παρά αγωνιστικό χαρακτήρα και διοργανώνεται από την Ποδηλατική Ένωση Παλαιμάχων (ΠΕΠΑ), υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας.

Κάθε χρόνο η εκδήλωση τραβάει την προσοχή όλο και περισσότερων ποδηλατών, διαφόρων επιπέδων, ενώ φέτος οι συμμετοχές έφτασαν περίπου τις 200.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής θα υπάρχει συνοδεία οχημάτων (αστυνομίας, ασθενοφόρων, ιδιωτών), προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφαλής μετακίνηση των αγωνιζομένων από την Αθήνα στη Σπάρτη.

Η διαδρομή μέχρι την Αρχαία Κόρινθο γίνεται, μέσω της νέας Εθνικής Οδού, με προπομπό (μηχανή/αυτοκίνητο), ο οποίος οδηγεί όλους τους ποδηλάτες.

Μετά την Αρχαία Κόρινθο οι ποδηλάτες θα κινηθούν μέσω της παλαιάς Εθνικής Οδού, περνώντας από το Άργος και τον Αχλαδόκαμπο για να καταλήξουν στην πόλη της Σπάρτης.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια κυκλοφοριακή ρύθμιση.

Δείτε video από παλαιότερη ποδηλατοδρομία


http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=177984&cid=4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου