Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Ώρα για «σεφτέ»!

Ο Παναθηναϊκός φοράει σήμερα (21:45, ΝΕΤ) το ευρωπαϊκό του κοστούμι κόντρα στη Κοπεγχάγη και θέλει να κάνει σεφτέ στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ παίρνοντας τους πρώτους του βαθμούς.
Οι πράσινοι φιλοξενούν απόψε στο ΟΑΚΑ τους Δανούς και η νίκη είναι μονόδρομος για να παραμείνουν σε τροχιά πρόκρισης για τους «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Η προϊστορία είναι υπέρ του τριφυλλιού που όχι μόνο δεν έχει χάσει βαθμούς όταν υποδέχεται ομάδα από τη Δανία αλλά δεν έχει δεχτεί ούτε γκολ.
Πράσινη προϊστορία
Η μοναδική φορά που ο Παναθηναϊκός τέθηκε αντίπαλος με ομάδα από τη συγκεκριμένη χώρα ήταν τη σεζόν 1995-96 κόντρα στην Ααλμποργκ. Οι πράσινοι επικράτησαν με 2-0, με το πρώτο τέρμα να πετυχαίνει ο Βασίλης Αλεξούδης που ήταν τότε το πιο γρήγορο που είχε σημειωθεί σε αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ. Το δεύτερο γκολ πέτυχε ο Γ.Σ. Γεωργιάδης.

Επρεπε να περάσουν 12 χρόνια ώστε ο Παναθηναϊκός να τεθεί και πάλι αντιμέτωπος με σύλλογο από τη Δανία που ήταν η Κοπεγχάγη, όπως και σήμερα. Οι πράσινοι νίκησαν με 1-0 χάρησε τέρμα του Ν' Ντόι και θέλουν να πράξουν και σήμερα το ίδιο.

Οπως έγραψε το gazzetta.gr από χθες ο Νίκος Νιόπλιας θα ξεκινήσει την αναμέτρηση με τον Ζιλμπέρτο Σίλβα σε ρόλο κεντρικού αμυντικού. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού θα παρατάξει την ομάδα του με σύστημα 4-2-3-1, έχοντας τον Αλέξανδρο Τζόρβα κάτω από τα δοκάρια ενώ παρτενέρ του Βραζιλιάνου θα είναι ο Γιόσου Σαριέγκι. Δεξί μπακ θα είναι ο Μαρίνος και αριστερό ο Βύντρα. Στη μεσαία γραμμή τα αμυντικά χαφ θα αποτελέσουν ο Κατσουράνης με τον Σιμάο και ο Λουίς Γκαρσία θα είναι στον άξονα. Αριστερά θα κινείται ο Λέτο και δεξιά ο Νίνης. Στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Σισέ.

Η αποστολή του Παναθηναϊκού: Τζόρβας, Καρνέζης, Βύντρα, Μαρίνος, Ιωαννίδης, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Κατσουράνης, Σιμάο, Καραγκούνης, Ζιλμπέρτο, Δημούτσος, Πλεσί, Λέτο, Νίνης, Χριστοδουλόπουλος, Λουίς Γκαρσία, Σισέ.
Με 4-4-1-1 οι Δανοί

Οσον αφορά τη Κοπεγχάγη, ο Στόλε Σολμπάκεν θα χρησιμοποιήσει ως σύστημα το 4-4-1-1, με τον Βίλαντ να υπερασπίζεται την εστία. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα αποτελέσουν ο Αντονσον με τον Γιόργκεσεν. Δεξί μπακ θα είναι ο Πόσπεχ και αριστερό ο Βεντ. Την τετράδα του κέντρου θα αποτελέσουν οι Μπολάνος (αριστερά), Βίνγκααρντ (δεξιά), Κβιστ και Κλαουντεμίρ. Μοναδικός προωθημένος θα είναι ο Ν' Ντόι ενώ από πίσω του θα κινείται ο Γκρόνκιερ.

«Καμίνι» με περίπου 50.000 θεατές

Ο Παναθηναϊκός έχει πουλήσει 30.000 διαρκείας και σήμερα αναμένεται στο Ολυμπιακό Στάδιο να βρεθούν περίπου 50.000 οπαδοί του για να δημιουργήσουν μια ζεστή ατμόσφαιρα. Στο ΟΑΚΑ θα είναι και 500 φίλοι της Κοπεγχάγης.
http://www.gazzetta.gr/

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/09/blog-post_208.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου