Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

28/09/2010 Δελτίο Τύπου για την υποψηφιότητα της κας Τζένης Παπαθεοδώρου-Επιστολή κας Παπαθεοδώρου

Τρίτη, 28/09/2010

Η δημοτική σύμβουλος Μοσχάτου, Τζένη Παπαθεοδώρου, συμμετέχει ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος στο συνδυασμό μας. Η εξέλιξη αυτή βασίζεται στη συμφωνία επί των πολιτικών αρχών και θέσεων του συνδυασμού μας.

Πάγιος πολιτικός μας στόχος είναι να θέσουμε τα ζητούμενα και τις διεκδικήσεις της τοπικής κοινωνίας του νέου διευρυμένου Δήμου, πάνω από ψευδεπίγραφες διαχωριστικές γραμμές, πέρα από χειραγωγήσεις και κομματικές σκοπιμότητες.

Πάγια αρχή μας η ανάδειξη της δημοκρατίας των πολιτών έναντι των μηχανισμών και των από τα πάνω συμφωνιών. Οι πολιτικές μας συμμαχίες αποτυπώνουν αυτή ακριβώς τη λογική, υπηρετούν απαρέγκλιτα αυτές τις αρχές.

Η κίνησή μας την καλωσορίζει και προσμένει στην προσφορά της.



Ακολουθεί η επιστολή της κας Παπαθεοδώρου



Φίλες και φίλοι


Είμαστε πια δημότες ενός νέου δήμου που «γεννήθηκε» μέσα από τις αλλαγές, που επέφερε ο Καλλικράτης στον αυτοδιοικητικό χάρτη της χώρας μας. Ο νέος Δήμος Μοσχάτου - Ταύρου καλείται να κάνει τα πρώτα του βήματα μέσα σε μία εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία για τον τόπο μας, μέσα σε συνθήκες γενικευμένης ανασφάλειας και αβεβαιότητας. Για το Μοσχάτο η ιστορικότητα της συγκυρίας συμπίπτει και με την απόφαση του επί εικοσιτέσσερα χρόνια δημάρχου της πόλης να μην είναι πια υποψήφιος.

Είναι βέβαιο ότι βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι και οφείλουμε να αναζητήσουμε τους ορίζοντες που ανοίγει ο νέος Δήμος για τη νέα διευρυμένη τοπική κοινωνία.

Ο Καλλικράτης μπορεί να είναι ο εμπνευστής ενός καλού κράτους ,αλλά εάν δεν υποστηριχθεί από πολιτικές και νοοτροπίες που επιβάλλει η σύγχρονη πραγματικότητα, τα αποτελέσματά του είναι αμφίβολα. Για να έχει ο Καλλικράτης προοπτική επιτυχίας και για να είναι ο νέος συνενωμένος Δήμος ισχυρός και αποτελεσματικός πρέπει να αφήσουμε πίσω πολιτικές συμπεριφορές του παρελθόντος ,να αξιοποιήσουμε την αγωνιστικότητα, την τόλμη και την εντιμότητα νέων προσώπων ,να επενδύσουμε στη γνώση και τη δημιουργικότητα, αλλά και να δώσουμε το προβάδισμα στη συμμετοχή των δημοτών.

Σε αυτό το κρίσιμο σημείο της διαδρομής λαμβάνω την απόφαση να είμαι παρούσα, για να έχω γνώμη και συμμετοχή στη χάραξη της πορείας. Λαμβάνω την απόφαση να καταθέσω το ενδιαφέρον μου, την αγωνία μου και τη διάθεσή μου για προσφορά στηρίζοντας την ανεξάρτητη δημοτική κίνηση «Πολίτες Μπροστά». Τη δημοτική κίνηση , που με εμπνευστή και επικεφαλής τον Άρη Κρεμμύδα δεσμεύεται να ξαναφέρει κοντά τους πολίτες, που απομακρύνονται γυρνώντας την πλάτη και απαξιώνοντας την πολιτική. Δεσμεύεται να ξαναφέρει μπροστά τους πολίτες που βρέθηκαν πίσω από κομματικες ταμπέλες και να τους ενώσει κόβοντας τις κομματικές διαχωριστικές γραμμές. Δεσμεύεται να ενεργοποιήσει το αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών να συμμετέχουν, να ενδιαφέρονται και να αγωνίζονται για το παρόν και το μέλλον τους. Γιατί η τοπική αυτοδιοίκηση είναι η τοπική κοινωνία . Γιατί η αυτοδιοίκηση της ευθύνης είναι η κοινωνία της ευθύνης.

Η συμμετοχή μου στο συνδυασμό «Πολίτες Μπροστά» εκφράζει την πρόθεσή μου να ενταχθώ σε μία κοινή προσπάθεια να αποτελέσει ο νέος Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου ένα ζωντανό, ένα υγιές κύτταρο σε έναν κοινωνικό ιστό που υποφέρει από την ανεργία, από την οικονομική ανασφάλεια, από τα καθημερινά προβλήματα.

Για τους λόγους αυτούς δηλώνω ότι θα συμμετέχω ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος στο συνδυασμό «Πολίτες Μπροστά» με επικεφαλής τον Άρη Κρεμμύδα και θα λάβω μέρος στην κοινή προσπάθεια για την τοπική ανάπτυξη, την ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής, την παιδεία, την υγεία, το περιβάλλον, τον πολιτισμό, για να βρούμε και να αξιοποιήσουμε τις προοπτικές που ανοίγονται στη νέα τοπική κοινωνία του Μοσχάτου και του Ταύρου.


Τζένη Παπαθεοδώρου
Δικηγόρος-Δημ. Σύμβουλος Μοσχάτου

http://politesmprosta.blogspot.com/2010/09/28092010.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου