Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

12 NEKΡΟΙ ΣΕ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΜΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Τουριστικό λεωφορείο από την Πολωνία ξέφυγε από την πορεία του σε εθνική οδό έξω από το Βερολίνο και προσέκρουσε σε πυλώνα γέφυρας με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 12 άνθρωποι και να τραυματιστούν 30. Το λεωφορείο επέστρεφε στην Πολωνία από την Ισπανία...


Το δυστύχημα προκλήθηκε όταν ο οδηγός προσπάθησε να αποφύγει αυτοκίνητο που εκείνη την ώρα εισερχόταν στον βρεγμένο αυτοκινητόδρομο Α10, στο ύψος του Σένεφελντ, κοντά στο ομώνυμο αεροδρόμιο του Βερολίνου, με αποτέλεσμα το λεωφορείο να χτυπήσει σε στύλο γέφυρας.

«Αυτή τη στιγμή γνωρίζουμε ότι ένα αυτοκίνητο έχασε τον έλεγχο προσεγγίζοντας τον Α10. Συγκρούστηκε με ένα πολωνικό τουριστικό λεωφορείο που επέστρεφε από την Ισπανία. Ο οδηγός του λεωφορείου έχασε επίσης τον έλεγχο και προσέκρουσε σε πυλώνα γέφυρας» δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Κινητοποιήθηκε άμεσα δύναμη 300 μελών της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής από το Βερολίνο και τις γύρω περιοχές. Οι βαριά τραυματισμένοι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο με ελικόπτερα και οι υπόλοιποι δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες σε σκηνές που έστησαν οι υπηρεσίες εκτάκτων καταστάσεων.

Γερμανοί αξιωματούχοι συγκροτούν κέντρο πληροφόρησης για τους συγγενείς των θυμάτων.

Όπως ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομικής διεύθυνσης της περιοχής, πρόκειται για το σημαντικότερο τροχαίο δυστύχημα των τελευταίων ετών στην περιφέρεια.

Μεγάλο μέρος των επιβατών φαίνεται ότι ήταν νεαροί τουρίστες. Συνολικά στο λεωφορείο επέβαιναν 50 άτομα και το δυστύχημα σημειώθηκε σε απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων από το Βερολίνο.

Δυστύχημα με τουρίστες και στην Κροατία

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη συντριβή πολωνικού τουριστικού αεροσκάφους στην κεντρική Κροατία, όπως μετέδωσε την Κυριακή το κροατικό πρακτορείο ΗΙΝΑ.

Οι σοροί των επιβατών και το κουφάρι του αεροσκάφους εντοπίσθηκαν το βράδυ του Σαββάτου κοντά στο Κάρλοβατς, σε απόσταση 55 χλμ νοτιοδυτικά του Ζάγκρεμπ, έπειτα από πολύωρες έρευνες, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από την Ουγγαρία και είχε προορισμό τον ιταλικό λιμένα της Ανκόνα και σύμφωνα με το ΗΙΝΑ πιθανά αιτία της πτώσης του ήσαν οι κακές καιρικές συνθήκες και η δυνατή βροχόπτωση.
 
http://fimotro.blogspot.com/2010/09/12-nek.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου