Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Πρόσκληση για τα εγκαίνια του εκλογικου κέντρου του συνδυασμού "Πολίτες Μπροστά"


Με τους Πολίτες Μπροστά


Με Τους Πολίτες Μπροστά

Συνδημότισσες και συνδημότες,

Οι πολίτες του Μοσχάτου και του Ταύρου ενώνουμε τις δυνάμεις μας, καθώς πιστεύουμε ότι η συνένωση μας δεν είναι μια απλή διοικητική πράξη αλλά συνδέεται ευθέως με τη δυνατότητα για ανάπτυξη, για βελτίωση της ποιότητας ζωής μας, για επίλυση των ζωτικών μας προβλημάτων.

Με αυτή την πίστη ξεκινήσαμε εδώ και πολλούς μήνες μια μεγάλη συζήτηση για το μέλλον του νέου διευρυμένου Δήμου, μια συζήτηση που αγκάλιασε όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης, ανεξαρτήτως παραταξιακής τοποθέτησης.

Κοινή πεποίθηση είναι ότι χρειάζεται μια καινούρια αντίληψη διοίκησης, με αποκεντρωμένες αρμοδιότητες και εξουσίες, με λογοδοσία απέναντι στους πολίτες, με διασφάλιση της διαφάνειας και της ενεργούς συμμετοχής όλων.

Κοινή διαπίστωση είναι ότι ο νέος Δήμος χρειάζεται πρόσωπα τα οποία διαθέτουν αποδεδειγμένα τη δύναμη να συγκρουστούν με τη νοοτροπία του μέτριου και του πρόχειρου, με τη λογική της αδράνειας και της αδιαφορίας.

Κοινή ιδεολογική πίστη είναι ότι αυτές τις δύσκολες στιγμές η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να αποτελέσει το δίχτυ ασφαλείας για τη προστασία της κοινωνικής συνοχής και την ανάπτυξη δομών κοινωνικής στήριξης.

Πάγια θέση μας είναι η ανάγκη να οικοδομήσουμε την αναπτυξιακή ταυτότητα του Δήμου μας, με περιφρούρηση των δημοσίων αγαθών, με σεβασμό στο περιβάλλον, με ανάδειξη των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων .

Κοινή συνισταμένη μας η βούλησή μας να εκπροσωπήσουμε την κοινωνία και όχι στρατόπεδα, να υπηρετήσουμε τους πολίτες και όχι χαρακώματα.

Κεντρική δέσμευσή μας είναι ο απόλυτος σεβασμός στις ιδιαιτερότητες, τις προτεραιότητες, τα επιμέρους χαρακτηριστικά και τις ανάγκες του Μοσχάτου και του Ταύρου. Η ισοτιμία και ο αλληλοσεβασμός είναι οι όροι του κοινού μέλλοντός μας.






Με τους Πολίτες Μπροστά Αλλάζουμε
Με Τους Πολίτες Μπροστά Δημιουργούμε


Άρης Κρεμμύδας
Υπ. Δήμαρχος Μοσχάτου - Ταύρου
http://politesmprosta.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου