Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Ξεκίνησε το «Σπάρταθλον»...

Κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης δόθηκε η εκκίνηση σήμερα το πρωί για τον διεθνή αγώνα δρόμου «Σπάρταθλον» με τη συμμετοχή 450 αθλητών απ’ όλο τον κόσμο, ανάμεσά τους και 27 Έλληνες δρομείς.
Οι αθλητές θα τερματίσουν στην Σπάρτη μπροστά από το άγαλμα του Λεωνίδα και θα λάβουν ως έπαθλο ένα κλαδί ελιάς και νερό από τον ποταμό Ευρώτα.
Το «Σπάρταθλον» αναβιώνει την ιστορία του Αθηναίου οπλίτη Φειδιππίδη, ο οποίος το 490 π.Χ. στάλθηκε από τον Μιλτιάδη, προκειμένου να ζητήσει βοήθεια από τους Σπαρτιάτες για τη μάχη του Μαραθώνα. Ο Φειδιππίδης έφτασε την επομένη της αναχώρησής του από την Αθήνα και πρόλαβε να γυρίσει στην πόλη του για να την ενισχύσει στη μάχη με τους Πέρσες.
Σύμφωνα με την παράδοση, ο Φειδιππίδης ήταν και...
 εκείνος που έτρεξε πίσω στην Αθήνα για να ανακοινώσει στους συμπολίτες του τη νίκη των στρατευμάτων τους, όμως αυτή η ιστορία δεν επιβεβαιώνεται από τις αρχαίες πηγές. Θεωρείται, πάντως, πως έτσι προς τιμήν του καθιερώθηκε και ο Μαραθώνιος.
Οι αθλητές του «Σπάρταθλον» θα τερματίσουν στην Σπάρτη μπροστά από το άγαλμα του Λεωνίδα και θα λάβουν ως έπαθλο ένα κλαδί ελιάς και νερό από τον ποταμό Ευρώτα. 
 
http://press-gr.blogspot.com/2010/09/blog-post_8034.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου