Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010











Προκήρυξη
Η μη κερδοσκοπική εταιρεία “North Col” , σε συνεργασία με το Δήμο Ξυλοκάστρου, διοργανώνει νυχτερινό αγώνα trail running στη Ζήρεια, το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010. Το “Ziria Night Trail” έχει μήκος 15 χλμ. και θετική υψομετρική 800μ. Η εκκίνηση θα γίνει στη θέση Βαρνεβό, στα Άνω Τρίκαλα Κορινθίας  και ο τερματισμός στο σαλέ του Αθλητικού Κέντρου Ζήρειας στο Οροπέδιο Τρικάλων.

Χαρακτηριστικά Αγώνα
Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του αγώνα αποτελεί η νυχτερινή κίνηση. Η ιδιαιτερότητα αυτή αποτελεί πρόσκληση τόσο για τον αθλητή που δεν έχει την εμπειρία ενός νυχτερινού αγώνα, όσο και για τους έμπειρους δρομείς, ως αγωνιστική προσομοίωση για τις συνθήκες της Ροδόπης που ακολουθούν. Η διαδρομή κινείται αρχικά σε δασικό δρόμο για περίπου 700 μέτρα με ήπια ανηφορική κλίση και περνώντας από τη θέση Βαρνεβό συνεχίζει σε κατηφορικό μονοπάτι, στη χαράδρα της Φλαμπουρίτσας. Μετά από 3.1χλμ. αρχίζει μια απότομη ανάβαση σε πολύ καλογραμμένο μονοπάτι που οδηγεί στην «έξοδο» της Φλαμπουρίτσας, σε χαρακτηριστικό κιόσκι. Η διαδρομή εκτυλλίσεται πλέον σε μια κορυφογραμμή με ασαφές, δύσβατο και κακοτράχαλο μονοπάτι για 3 χλμ. ώσπου να συναντήσει κατηφορικό, πολύ καλής βατότητας μονοπάτι και να επιστρέψει στο Βαρνεβό. Από εκεί και πέρα, η διαδρομή συνεχίζεται όπως ακριβώς και στην αρχή, με τον τερματισμό να βρίσκεται μετά από την «έξοδο» της Φλαμπουρίτσας, στο σαλέ του χιονοδρομικού κέντρου. Το χαμηλότερο υψόμετρο της διαδρομής βρίσκεται στα 1213μ. και το υψηλότερο στα 1610μ. Η διαδρομή είναι κυκλική, με τους αθλητές να τη διανύουν 1.5 φορά, ξεκινώντας με τη δύση του ήλιου, ώστε να καλύψουν το τμήμα που επαναλαμβάνεται σε συνθήκες μηδενικού φωτισμού. 

Πρόγραμμα
Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου
16:00 – 18:30 Ώρες λειτουργίας της γραμματείας του αγώνα, στο σαλέ του χιονοδρομικού κέντρου.
18:50  Τεχνική ενημέρωση
19:00 Επιβίβαση των αθλητών στα πούλμαν και μεταφορά στην εκκίνηση (5 λεπτά)
19:15 Εκκίνηση του αγώνα με τη δύση του ηλίου.
22:30 Απονομή νικητών.
Barbecue party με μουσική και σουβλάκια, πατάτες, πίτες και αναψυκτικό ή μπύρα για κάθε αθλητή

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου
08:00 – 09:30 Πρωινό και καφές για όσους επιθυμούν στο σαλέ του χιονοδρομικού κέντρου.
10:00 Συνάντηση στο σαλέ και ομαδική πεζοπορία μέχρι την κορυφή της Ζήρειας στα 2374μ. (διάρκεια περίπου 1:45-2 ώρες) και επιστροφή το μεσημέρι στο Οροπέδιο.
Περισσότερα:http://www.zccr.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=110&Itemid=186&lang=el

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου