Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Σε ετοιμότητα η Κύπρος για νέες ενεργειακές συμφωνίες


Η Λευκωσία δηλώνει διατεθειμένη να συνεχίσει τις διαβουλεύσεις με γειτονικές χώρες σε ό,τι αφορά το ζήτημα των ερευνητικών προγραμμάτων για την ανεύρεση, εξόρυξη και εκμετάλλευση κοιτασμάτων υδρογονανθράκων και φυσικού αερίου στα όρια της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της Κύπρου, όπως δήλωσε ο υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Αντώνης Πασχαλίδης.

«Τις τελευταίες ημέρες, έγινε μεγάλη συζήτηση σχετικά με την πιθανότητα ανόρυξης ορυκτού πλούτου, φυσικού αερίου και πετρελαίου, που πιθανόν να βρίσκονται στο οικόπεδο 12 όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, καθώς και για άλλο γύρο αδειοδοτήσεων», επισήμανε ο κ. Πασχαλίδης.

Παράλληλα, υπενθύμισε «την αποφασιστικότητα που επέδειξε η κυβέρνηση το 2008 υπογράφοντας τη συμφωνία με την αμερικάνικη εταιρία Noble Energy για την συνεκμετάλλευση των γνωστών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στο γνωστό οικόπεδο 12».

Τέλος, σημείωσε ότι η εφαρμογή και η εκτέλεση της συμφωνίας με την εταιρία Noble Energy, γίνεται βάσει του χρονοδιαγράμματος, και υπάρχουν θετικές ενδείξεις με ενθαρρυντικά μηνύματα, ενώ πρόσθεσε ότι «πρέπει να αναμένουμε και αποδείξεις και μόλις έχουμε κάτι συγκεκριμένο θα ενημερώσουμε τον κυπριακό λαό».
http://www.zougla.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου