Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Δηλώσεις Βενιζέλου για το τραγικό ατύχημα στην ΠΑ

Στο Ηράκλειο της Κρήτης μετέβη σήμερα το απόγευμα ο υπουργός εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος προκειμένου να βρεθεί κοντά στον ιπτάμενο αξιωματικό, ο οποίος διακομίστηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της πόλης από το νοσοκομείο Ιεράπετρας όπου είχε μεταφερθεί νωρίτερα, αμέσως μετά τον εντοπισμό του στον θαλάσσιο χώρο νότια της Κρήτης όπου και κατέπεσε το διθέσιο αεροσκάφος τύπου F-16 στο οποίο επέβαινε.
Στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου μεταφέρεται και ο τρίτος πιλότος του F-16 ο οποίος ωστόσο δεν χρειάστηκε περαιτέρω ιατρική βοήθεια.

Από το Ηράκλειο ο κ. Βενιζέλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η σημερινή είναι μια μαύρη μέρα για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Χάσαμε ένα ιπτάμενο παλικάρι και ελπίζουμε να κερδίσει τη μάχη της ζωής ο δεύτερος πιλότος μας. Είναι μεγάλο ευτύχημα που είναι πολύ καλά στην υγεία του ο τρίτος πιλότος. Μέσα από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου παρακολουθώ από κοντά τη μάχη των γιατρών. Παράλληλα, εξέφρασα την οδύνη της Πολιτείας προς τη σύζυγο και την οικογένεια του αδικοχαμένου πιλότου μας. Είμαστε στο πλευρό όλων των οικογενειών. Οι Ένοπλες Δυνάμεις διακλαδικά πενθούν Είναι προφανές ότι ήδη έχει αρχίσει η σε βάθος διερεύνηση των συνθηκών του ατυχήματος».
Με εντολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας έχει κηρυχθεί τριήμερο διακλαδικό πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις.


http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=13913&Itemid=40

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου