Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Diamond League - o τελικός την Παρασκευή 27/8 στις Βρυξελλες







Ο 14ος και τελευταίος αγώνας της σειράς Diamond League διεξάγεται την Παρασκευή στις Βρυξέλλες, με το κύριο πρόγραμμα να είναι 8-11μμ Ελλάδος. (Θα υπάρχει ζωντανή μετάδοση απο την ΕΤ1)

Λίγο πιο πριν, πέρα απο το δίσκο γυναικών που ξεκινάει νωρίτερα, γίνονται αρκετά αγωνίσματα αγοριών και κοριτσιών, αλλα και 3 προκριματικές σειρές 100μ με προσκεκλημένους τους νικητές πρωταθλημάτων ευρωπαικών χωρών. Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει ο Μανώλης Κουτσουκλάκης (αφού ο Αγγελάκης πριν τη Βαρκελώνη σταμάτησε την αγωνιστική δράση για το 2010)

Στα αγωνίσματα, τα μισά έγιναν για 7η φορά στο προγούμενο meeting (Ζυρίχη) και τώρα διεξάγονται τα άλλα μισά -με διπλάσια βαθμολογία- ώστε να αναδειχθεί και ο νικητής της σειράς σε κάθε αγώνισμα που θα παραλάβει και ενα διαμάντι. Η συμμετοχή είναι υποχρεωτική. Ο Dix την προηγούμενη εβδομάδα δεν μπόρεσε να είναι και αν και βέβαιος νικητής το τρόπαιο πήγε στον Spearmon.
Τώρα στα 100μ ο Powell προηγείται στη βαθμολογία αλλά δεν θα αγωνιστεί, βέβαια ο Gay ήταν ούτως ή άλλως φαβορί, ενώ αν γίνει μεγαλη έκπληξη και κερδίσει ο Thompson ή ο Blake θα ανέβει αυτός 1ος στην κατάταξη.
Ήδη έχουν κριθεί οι πρώτες θέσεις σε 400μ εμπ. Α -Jackson, επικοντώ Α -Lavillenie, σφαίρα Α -Cantwell, ακόντιο Α -Thorkildsen, 200μ Γ -Felix, που έχει κερδίσει και τα 400μ, 3χλμ στηπλ -Cheiywa, ύψος Γ -Vlasic, δίσκος Γ -Barrios.
Μεγάλη μάχη θα γίνει στα 800άρια, στο ανδρών περισσότερο του Rusisha με το χρονόμετρο μετα το πρόσφατο παγκόσμιο ρεκορ, και στο γυναικών όπου μετέχει και η Semenya, απο τις Jepkosgei, Johnson, Savinova, Hachlaf και 3-4 ακόμα που μπορούν με συνδυασμούς να βρεθούν στην πρώτη θέση.
Στα 100μ εμπόδιa η L.Jones είναι πρώτη με ισόβαθμη την Lopes που όμως στα τελευταία meeting δείχνει καλύτερη.
Στο τριπλούν στους άνδρες οι Tamgho, Copello, Olsson, Giralt διεκδικούν νίκη και πρώτη θέση κατάταξης, και στις γυναίκες Savigne, και Rypakova (αλλα εαν η Savigne δεν είναι ούτε 2η), στα 1500μ A Kiprop και -δύσκολα- ο Choge, στα 5χλμ Γ που κλείνουν και το πρόγραμμα, οι Ejigu, Cheruiyot, T.Dibaba.
Ακόμη, εκτός ..τελικών, θα γίνουν 3χλμ στηπλ ανδρών, και 400μ ανδρών (με τους αφους Borllee φυσικά)

Συμμετοχές - αποτελέσματα: http://www.diamondleague-brussels.co...ults/Overview/
http://www.stivoz.com/content.php?346-Diamond-League-telikos-27-8-Brussels

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου