Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Παπανδρέου: «Δομικές αλλαγές ναι, ανασχηματισμός όχι»


Τέλος στα σενάρια ανασχηματισμού της κυβέρνησης επιχείρησε να βάλει κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού ο... πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου μιλώντας προς τους υπουργούς επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι εξετάζει δομικές αλλαγές στην κυβέρνηση και στο πρωθυπουργικό γραφείο, επεσήμανε ωστόσο ότι παρά και την πίεση που υπάρχει από τα ΜΜΕ αυτό δε σημαίνει ανασχηματισμός.

«Πρέπει να σταματήσει η ανασχηματολογία» φέρεται να είπε ο πρωθυπουργός. Σύμφωνα με εκτιμήσεις κορυφαίων υπουργών, η τοποθέτηση του κ. Παπανδρέου είναι πιθανό να παγώνει προς το παρόν το ζήτημα του ανασχηματισμού, ωστόσο, δεν το κλείνει.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, έγινε μεγάλη κουβέντα για το αν υπάρχει νέο μνημόνιο, ζήτημα το οποίο διέψευσε κατηγορηματικά ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, λέγοντας ότι δεν υπάρχουν νέες δεσμεύσεις και ότι «εφαρμόζουμε αυτά που έχουμε συμφωνήσει σε ετήσια βάση».

Ο κ. Παπακωνσταντίνου χαρακτήρισε «κενή περιεχομένου» τη συζήτηση για το αν υπάρχει νέο μνημόνιο, καθώς διευκρίνισε προς τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου ότι κάθε τρίμηνο θα υπάρχει επικαιροποίηση και εξειδίκευση του μνημονίου και για το λόγο αυτό θα ενημερώνει άμεσα την αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Όσον αφορά στα κλειστά επαγγέλματα, είπε για τους μηχανικούς και αρχιτέκτονες, μπορούν να προωθηθούν άμεσα οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις σε εφαρμογή της οδηγίας 123 της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ για όλα τα υπόλοιπα «κλειστά» επαγγέλματα θα καταθέσει νόμο στα τέλη Οκτωβρίου.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός φέρεται να κάλεσε τους υπουργούς να απεγκλωβιστούν από τη «μνημονιολογία», τονίζοντας ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει εκείνες τις πολιτικές και διαρθρωτικές αλλαγές που χρειάζεται η χώρα για να βγεί από την κρίση.

Να σημειωθεί ότι στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου συζητήθηκε η κατάσταση στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας με βάση εισήγηση που παρουσίασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ενώ παράλληλα η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου ενημέρωσε για την κατάσταση στο χώρο της παιδείας ενόψει και της νέας σχολικής χρονιές σε όλες τις βαθμίδες. 
http://sarotiko.blogspot.com/2010/08/blog-post_5277.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου