Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

 

Πυρετός διεργασιών για δήμους και περιφέρειες

Η "μάχη" των ονομάτων

Συνεχίζονται οι διεργασίες στα δύο μεγάλα κόμματα για την επιλογή των υποψηφίων στους δήμους και τις περιφέρειες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, στο ΠΑΣΟΚ σημειώνεται δυστοκία, ιδίως για τους τρεις μεγάλους δήμους της χώρας και για τις περιφέρειες Αττικής και κεντρικής Μακεδονίας.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο Φώτης Κουβέλης επιβεβαίωσε ότι η Δημοκρατική Αριστερά έχει προτείνει στο ΠΑΣΟΚ και τους Οικολόγους Πράσινους την υποψηφιότητα του Συνηγόρου του Πολίτη, Γιώργου Καμίνη, ως υπερκομματικής προσωπικότητας για το δήμο της Αθήνας.

Από την πλευρά της η ΝΔ αποσαφήνισε δια του αρμόδιου τομεάρχη της Βασίλη Μιχαλολιάκου ότι σε ένδειξη τιμής προς τον Παύλο Μπακογιάννη, το κόμμα δε θα στηρίξει ούτε θα προτείνει άλλον υποψήφιο στο δήμο Καρπενησίου μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του Κώστα Μπακογιάννη.

Στο μεταξύ, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Δημήτρης Αβραμόπουλος συναντήθηκε με τον υποψήφιο για την Περιφέρεια Αττικής με τη στήριξη της ΝΔ, Βασίλη Κικίλια. Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η επιλογή της υποψηφιότητας ενός νέου ανθρώπου συνιστά υπερβατική πολιτική απόφαση και ανοίγει το δρόμο για μια νέα γενιά πολιτικών», ενώ από την πλευρά του ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε: «Οι πολίτες της Αττικής να γνωρίζουν ότι θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό, με τον ενθουσιασμό και το όραμα του νέου ανθρώπου αλλά και με την εμπειρία και τη γνώση εκείνων που προηγήθηκαν της δικής μου γενιάς, για να χτίσουμε μια συνεκτική, ισόρροπη, δίκαιη, λειτουργική και αποτελεσματική Περιφέρεια».

Στη Ζάκυνθο, μετά από εκλογική διαδικασία που έγινε στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ για την ανάδειξη του υποψηφίου δημάρχου, το χρίσμα πήρε, με ποσοστό 58 % ο κ. Στέλιος Μποζίκης. Η συμμετοχή των πολιτών στις εκλογικές διαδικασίες ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αφού στις κάλπες προσήλθαν 3460 φίλοι του ΠΑΣΟΚ.
http://www.skai.gr/news/politics/article/150409/pyretos-diergasion-gia-dimoys-kai-perifereies-/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου