Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης Υμηττού από το Δ. Ηλιούπολης ΕΝΑ ΚΑΛΟ!

15 Ιουνίου 2010
ymittos15

Την εγκατάσταση αυτόματου συστήματος πυρόσβεσης και πυρόσβεσης του Υμηττού, εγκαινίασε την Κυριακή ο δήμος Ηλιούπολης, σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ).

Πρόκειται για ένα δίκτυο εκτόξευσης νερού σε απόσταση μέχρι και 100 μέτρων. Το σύστημα ενεργοποιείται ηλεκτρονικά σε περίπτωση πυρκαγιάς, αλλά λειτουργεί και προληπτικά, καθώς μέσω ενός ηλεκτρονικού προγράμματος, τις πολύ ζεστές ημέρες, θα εκτοξεύεται νερό. Με αυτό τον τρόπο, θα δημιουργείται υγρασία και μειώνονται οι πιθανότητες ανάφλεξης και πυρκαγιάς.

Παράλληλα ο δήμος συμμετέχει και σε ένα πιλοτικό σύστημα τηλεματικής (ψηφιακής ενημέρωσης) για την πρόβλεψη κινδύνου πυρκαγιάς στον Υμηττό. Το σύστημα αυτό λαμβάνει υπ’ όψιν τις καιρικές και γεωμορφολογικές συνθήκες. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πολυτεχνείο Κρήτης. Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μέρος του προγράμματος «Λάιφ», το οποίο έχει υψηλά ποιοτικά στάνταρ και αυστηρά κριτήρια αξιολόγησης. Ο δήμος Ηλιούπολης, είναι ο πρώτος φορέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης που εντάσσεται στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

http://www.aftodioikisi.gr

http://stakarfia.blogspot.com/2010/06/blog-post_1631.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου