Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Με την πλάτη στον τοίχο οι Lakers

Για την 15/06/2010 από τον ΓΑΓΓΑΔΗ ΜΑΚΗ
Οι τελικοί του ΝΒΑ συνεχίζονται με τεράστιο ενδιαφέρον. Σήμερα θα γίνει το έκτο παιχνίδι μεταξύ Lakers και Celtics, με το σκορ στο 3-2 υπέρ των Celtics.
Οι ομάδες μετά το ματς της Κυριακής, όπου οι Celtics κέρδισαν 92-86, πακετάρισαν και πήραν τον δρόμο για το αεροδρόμιο της Βοστώνης, για να πάνε στην άλλη άκρη της χώρας και να παίξουν απόψε κι αν χρειαστεί και την Πέμπτη. Δεν χρειάζεται να πω πόσο εξοντωτικό είναι αυτό για τον οργανισμό των παικτών, στο τέλος μιας περιόδου ΝΒΑ. Και μόνο το τζετ λαγκ θα έφτανε για να τους απορρυθμίσει βιολογικά, πόσω μάλλον σε τέτοιο χρονικό σημείο.
Όσοι έχετε παρακολουθήσει όλη τη σειρά των τελικών, νομίζω πως έχετε αποζημιωθεί από το θέαμα, τηρουμένης βέβαια της παραμέτρου ότι βρισκόμαστε στο τέλος της σαιζόν και οι αθλητές είναι απίστευτα καταπονημένοι από τα συνεχή παιχνίδια, τις μετακινήσεις και τους τραυματισμούς όλης της χρονιάς. Περισσότερο επηρεασμένοι δείχνουν οι Lakers, που στη σειρά των τελικών, τα γερά χαρτιά τους δεν παίρνουν τις βοήθειες που πρέπει από τους υπόλοιπους. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι μέσοι όροι πόντων, πλην του Kobe Bryant και του Pau Gasol είναι σε μονοψήφια νούμερα, όπως επίσης και το γεγονός ότι παίκτες σαν τον Lamar Odom και τον Ron Artest, που βοήθησαν πολύ την ομάδα στην postseason για να φτάσει ως εδώ, είναι τρομερά ασταθείς και ειδικά ο Artest είναι απογοητευτικός και στην επίθεση, αλλά και στην άμυνα που είναι το δυνατό του όπλο. Προσθέστε σ’ αυτά τον χρόνιο τραυματισμό του Andrew Bynum στο γόνατο και την έλλειψη ξεκούρασης του Kobe που δεν μπορεί να πάρει ανάσα και καταλαβαίνει κανείς γιατί οι Lakers είχαν την εικόνα που είδαμε στα δύο τελευταία παιχνίδια στη Βοστώνη.
Οι Celtics απ’ την άλλη, όπως έλεγα και προχθές, δείχνουν πολύ πιό φρέσκοι, παρά το ότι ο μέσος όρος ηλικίας τους είναι μεγαλύτερος απ’ των Lakers. Κι αυτό γιατί ο Doc Rivers μπορεί να στηρίζεται σε μια πλειάδα παικτών του πάγκου, που μπορούν να κάνουν ότι τους ζητηθεί σε οποιαδήποτε στιγμή του ματς. Έτσι είδαμε τον Τony Allen να μαρκάρει με επιτυχία τον Kobe Bryant, τον Nate Robinson να αναπληρώνει επάξια (και πολλές φορές καλύτερα) τον Rajon Rondo, τον χοντρο-Glen Davis να κάνει «αλοιφή» τους Gasol και Odom και τον Rasheed Wallace να δηλώνει «παρών» σε κάθε δύσκολη καμπή του αγώνα.
Μπαίνουμε λοιπόν στην τελική ευθεία των τελικών. Οι Lakers έχουν το πλεονέκτημα να παίζουν τις τύχες τους στην πανίσχυρη έδρα τους, όπου στην postseason έχουν κερδίσει τα 9 από τα 10 παιχνίδια που έδωσαν. Είναι άλλη ομάδα μέσα στο Staples Center. Παίζουν με μεγαλύτερη αυτοσυγκέντρωση, δύναμη και έμπνευση.
Και οι Celtics όμως έχουν δείξει ότι δεν μασάνε από έδρες. Θυμίζω ότι μπήκαν στα play-offs έχοντας καλύτερο ρεκόρ εκτός, από εντός, απέκλεισαν τα δύο ισχυρότερα φαβορί της Ανατολής, με μειονέκτημα έδρας και είναι η ομάδα που υποχρέωσε τους Lakers στη μοναδική τους εντός έδρας ήττα της postseason.
Έχω την αίσθηση ότι ένα από τα δύο προγραμματισμένα ματς στο LA, θα το πάρουν οι Celtics και θα ανακυρηχθούν πρωταθλητές. Η λογική λέει ότι πιθανότερο είναι να το κάνουν σήμερα, που έχουν το ηθικό τους ανεβασμένο από τις δύο σερί νίκες και το άγχος των Lakers είναι μεγαλύτερο. Φαβορί του ματς βέβαια, παραμένουν οι Lakers, λόγω έδρας, ωστόσο το χάντικαπ στους 6,5 πόντους σε βάρος τους, δεν το περίμενα. Όχι ότι δεν μπορούν να το καλύψουν, αλλά με όλα αυτά που έγραψα παραπάνω, πιστεύω ότι οι Celtics αδικούνται από τους oddsmakers σ’ αυτή την περίπτωση. Πάω λοιπόν με Boston Celtics (+6.5) και θα βάλω λίγα euro στις μεγάλες αποδόσης της νίκης των φιλοξενούμενων.
Αυτά και για σήμερα και καλή επιτυχία.

http://www.sportips.gr/blog/?p=1858

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου