Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Νέα απεργία στο Μετρό τη Δευτέρα


Νέα ταλαιπωρία για το επιβατικό κοινό της Αθήνας, τη Δευτέρα, καθώς οι εργαζόμενοι στο Μετρό αποφάσισαν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους με νέα 24ωρη απεργία την προσεχή Δευτέρα. Λίγο νωρίτερα είχε τεθεί πρόταση για τριήμερη απεργία μέχρι...




...και τη Δευτέρα, με τη μορφή επαναλαμβανόμενων 24ωρων κινητοποιήσεων. Αλλά ενόψει της απόφασης του Πρωτοδικείου της Αθήνας, στο οποίο προσέφυγε η διοίκηση της ΑΜΕΛ, ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας για τη Δευτέρα.

Οι εργαζόμενοι στο Μετρό αντιδρούν στην απόφαση της εταιρίας να μην ανανεώσει τις συμβάσεις 286 εργαζομένων, οι οποίοι, σύμφωνα με τον Ελεγκτή Δημόσιας Διοίκησης προσελήφθησαν παράνομα, στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Για το θέμα των συμβάσεων υπάρχει το πόρισμα του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιτζή που ανέφερε ότι δεν επιτρέπεται η ανανέωσή τους, σύμφωνα με το νέο νόμο, επισημαίνοντας την ανάγκη να εφαρμοστεί αξιοκρατία με βάση τις πραγματικές ανάγκες κάθε οργανισμού.

http://troktiko.blogspot.com/2010/06/blog-post_9781.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου