Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙΣ:"Τα μαθητικά τα χρόνια δεν τ' αλλάζω με τίποτα''. Όλη η σχολική χρονιά πρέπει να αποτελεί μια γιορτή μάθησης και παιδείας.











Χορός, τραγούδι, σκετσάκια, συγκίνηση και χαρά από μαθητές, δασκάλους και γονείς, ήταν τα στοιχεία που βιώσαμε από κοντά στις γυμναστικές επιδείξεις του 9ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης. Με πολύ μεράκι και μόχθο οι μικροί μαθητές έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό εκπλήσσοντας όλους τους παρευρισκόμενους που χειροκρότησαν την προσπάθεια των παιδιών.
Όταν οι μαθητές της έκτης τάξης δακρύζουν που θα αποχωριστούν το σχολείο στο οποίο φοίτησαν έξι χρόνια, τους δασκάλους τους καθώς και τους μαθητές των υπόλοιπων τάξεων, τότε αποδεικνύεται ότι κάτι θετικό έχουν αποκομίσει για τη συνέχεια. Τελικά υπάρχουν δάσκαλοι που προσφέρουν και μαθητές που ανταποκρίνονται με επιτυχία στους ρόλους τους. Και σίγουρα και σε άλλα σχολεία γίνονται ανάλογες προσπάθειες που πρέπει να ανταμοίβονται και πρέπει να συνεχιστούν.
Απομένει το Υπουργείο Παιδείας και όλος ο κρατικός μηχανισμός να ευαισθητοποιηθούν και να εξασφαλίσουν τις υποδομές, τις κτιριακές εγκαταστάσεις, τα υλικοτεχνικά εφόδια και την επιμόρφωση που απαιτείται, ώστε κάθε μέρα στο σχολείο να αποτελεί και μια γιορτή, αν θέλουμε να μιλάμε για πρόοδο, για μόρφωση, για πολιτισμό και να τραγουδάμε περήφανα: ''Τα μαθητικά τα χρόνια δεν τ' αλλάζω με τίποτα!''
Γ.Τ.
http://anemo-milos.blogspot.com/2010/06/blog-post_9814.html
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου