Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Πέντε μέρες χωρίς Μετρό


Ταλαιπωρία περιμένει το επιβατικό κοινό της πρωτεύουσας τις επόμενες ημέρες, λόγω των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στο Μετρό. Ήδη σήμερα η κίνηση στους δρόμους ήταν αυξημένη, κάτι που θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες.
Οι εργαζόμενοι προχωρούν σε 24ωρη απεργία, ενώ είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν με κυλιόμενες απεργίες, την Πέμπτη, την Παρασκευή, τη Δευτέρα και την Τρίτη. Δηλαδή, τις επόμενες μέρες η Αθήνα θα έχει Μετρό, μόνο το Σαββατοκύριακο με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Το σίγουρο είναι ότι

αύριο θα πραγματοποιηθεί απεργία και γενική συνέλευση για να αποφασίσουν και επίσημα, αν θα συνεχίσουν.

Οι εργαζόμενοι προχωρούν στις κινητοποιήσεις σε ένδειξη συμπαράστασης στους περίπου 285 συναδέλφους τους συμβασιούχους, οι οποίοι βλέπουν την πόρτα εξόδου από την εταιρία, καθώς έληξε η σύμβασή τους και δεν πρόκειται να ανανεωθεί.

Βάσει πορίσματος του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή η πρόσληψή τους θεωρείται παράνομη, καθώς έγινε σε προεκλογική περίοδο.

Στάση εργασίας την Πέμπτη

Την Πέμπτη οι εργαζόμενοι σε όλες τις αστικές συγκοινωνίες θα πραγματοποιήσουν 5ωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως και τις 4 το απόγευμα.

Θα ακινητοποιηθούν το Μετρό, ο ηλεκτρικός, ο προαστιακός, το τραμ, τα λεωφορεία, το τρόλεϊ, καθώς και τα τρένα του ΟΣΕ.

Το προσωπικό έχει προγραμματίσει για εκείνες τις ώρες συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας, ενάντια στο νέο Ασφαλιστικό και τις προωθούμενες αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις.
news247


http://kdouroukas.blogspot.com/2010/06/blog-post_6278.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου