Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Πρωτιές για Δουβαλίδη, Υφαντίδου

Πολύ καλές ήταν οι εμφανίσεις του Κώστα Δουβαλίδη και της Σοφίας Υφαντίδου στην ημερίδα ανοιχτού στίβου στην Αβάνα, όπου βρίσκονται για προετοιμασία, εξασφαλίζοντας την πρωτιά στα αγωνίσματά τους.
Το μίτινγκ πραγματοποιήθηκε νωρίτερα από την προγραμματισμένη ώρα, αφού οι αθλητές μας επρόκειτο να αγωνιστούν τα ξημερώματα, σε ώρα Ελλάδας. Αυτό όμως δεν επηρέασε στο ελάχιστο την απόδοσή τους και αμφότεροι είχαν επιτυχημένη παρουσία, στον πρώτο τους αγώνα για τη νέα χρονιά, δείχνοντας ότι βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο εν όψει των μεγάλων διοργανώσεων που ακολουθούν.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δουβαλίδης αγωνίστηκε στα 100μ και αναδείχθηκε νικητής με 10.87, βελτιώνοντας το 10.95 που είχε κάνει στα προκριματικά, ενώ η Υφαντίδου, που εντυπωσίασε πέρυσι στα Σύνθετα, πρώτευσε στον ακοντισμό με βολή στα 53.45μ, αρκετά κοντά στο ατομικό της ρεκόρ (53.67μ).



http://www.gazzetta.gr/

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΕΩΝ ΜΟΣΧΑΤΟΥ



Ζούμε σε μια εποχή όπου τα προβλήματα στην χώρα μας είναι πολλά. Ζούμε ίσως πρωτόγνωρες καταστάσεις . Αποδέκτης όλων αυτών των προβλημάτων και καταστάσεων είναι και οι νέοι αν και δεν ευθύνονται οι ίδιοι. Πρέπει λοιπόν να υπάρξει προς αυτούς μια ασπίδα από την κοινωνία και τους φορείς. Σημαντικό ρόλο σήμερα για τους νέους έχει η εκπαίδευση και η ποιότητα της, δεν μπορούν να γίνουν ‘εκπτώσεις’ σε αυτό το κομμάτι. Το μόνο όπλο που έχει ο νέος είναι η γνώση και η μόρφωση.                                                            Πρόσφατα ενημερωθήκαμε ότι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας συζητούν για πιθανή συγχώνευση των Εσπερινών Σχολείων της περιοχής μας . Στην πόλη μας λειτουργεί το Εσπερινό Γυμνάσιο – Λύκειο Μοσχάτου εξυπηρετεί πολλούς νέους και δίνει δικαίωμα σε αυτούς στην εκπαίδευση. Το συγκεκριμένο σχολείο έχει πολλές επιτυχίες στις Πανελλήνιες Εξετάσεις . στηρίζει το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας ,συμμετέχει στις παρελάσεις και στα πολιτιστικά δρώμενα του δήμου μας .Τέλος έχει επιλεγεί και θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα και την πόλη μας σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα σχετικά με τις κοινωνικές διακρίσεις .                                                                                Ο κοινωνικός και εκπαιδευτικός ρόλος λοιπόν του Εσπερινού Γυμνάσιου και Λυκείου Μοσχάτου είναι πολύ σημαντικός για την περιοχή μας και τους νέους. Για αυτό τον λόγο εμείς ως Τοπικό Συμβούλιο  Νέων Μοσχάτου με το παρόν ψήφισμα ζητάμε :
·        Το Εσπερινό Γυμνάσιο- Λύκειο Μοσχάτου να συνεχίσει  την λειτουργία του.
·        Να στηριχθεί από την πολιτεία και να αναβαθμίσει ακόμα περισσότερο την ποιότητα της εκπαίδευσή του.
Το Τοπικό Συμβούλιο Νέων Μοσχάτου θα είναι αλληλέγγυο σε ότι θέματα αφορούν τη ν Παιδεία , ένα σημαντικό παράγοντα που δίνει πολλά εφόδια για το αύριο των νέων.                                                             
Για το Τοπικό Συμβούλιο Νέων Μοσχάτο                                        Ο Πρόεδρος
 Πατσουράκης Πολύδωρος

Στις 6 Μαρτίου στο Ελληνικό ο τελικός Κυπέλλου μπάσκετ


Για τέταρτη διαδοχική σεζόν ο τελικός του Κυπέλλου μπάσκετ ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό θα διεξαχθεί στο γήπεδο του Ελληνικού, όπως ανακοίνωσε η ΕΟΚ στις δύο ομάδες. Πιθανότερη ημερομηνία η 6η Μαρτίου.
Η ώρα έναρξης της αναμέτρησης θα είναι στις 18:30, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο ομάδες θα συναντηθούν για τέταρτη διαδοχική σεζόν. Πέρσι, τροπαιούχος ήταν ο Ολυμπιακός και τα δύο προηγούμενα χρόνια οι «πράσινοι», οι οποίοι είναι και οι πολυνίκεις του θεσμού (με 12 Κύπελλα έναντι 8 του Ολυμπιακού και του Άρη).


http://www.enet.gr/

Παπανδρέου: Ανοίγουν τα ολυμπιακά ακίνητα για τους πολίτες


Στους πολίτες θα ανοίξουν τις πόρτες τους τα ολυμπιακά ακίνητα, υποσχέθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός, που επισκέφθηκε τους ηθοποιούς της θεατρικής ομάδας, η οποία χρησιμοποιεί το ολυμπιακό γυμναστήριο στο Φάληρο για τις πρόβες της.

«Έτσι το θέλουμε γενικά το δημόσιο, το κράτος να διευκολύνει και να εξυπηρετεί τον πολίτη, τον εργαζόμενο, τον ηθοποιό», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Τον κ. Γιώργο Παπανδρέου συνόδευσε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος.

Με αφορμή την περίπτωση της συγκεκριμένης θεατρικής ομάδας, ο κ. Γερουλάνος τόνισε ότι «ανοίγουμε τα Ολυμπιακά ακίνητα για εκείνες τις ομάδες που δεν έχουν χώρο» και υπογράμμισε ότι «είναι τραγικό που αυτοί οι χώροι ήταν κλειστοί τόσο καιρό για τους πολίτες».

Ως παράδειγμα χώρων ολυμπιακών ακινήτων που παρέμεναν αναξιοποίητοι για χρόνια, ο υπουργός αναφέρθηκε στο κωπηλατοδρόμιο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δίνουμε δύο εκατ. ευρώ για τη φύλαξή του, για να είναι κλειστό» και τόνισε ότι «αυτοί οι χώροι πρέπει να αξιοποιηθούν».
Ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι έχουμε πολλούς σημαντικούς χώρους, όμορφους και σε ωραίες περιοχές, οι οποίοι συμβολίζουν και μια καλή περίοδο για τη χώρα, εκείνη των Ολυμπιακών Αγώνων.

Στην ομάδα «X-ACT», έχει παραχωρηθεί μία αίθουσα στο γυμναστήριο του Τάε κβο ντο στο πλαίσιο πιλοτικού προγράμματος του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού «Χώρος στην
Τέχνη», Εκεί, οι ηθοποιοί πραγματοποιούν τις πρόβες τους εν όψει της παράστασης που θα ανεβάσουν. 
Συνομιλώντας με τους ηθοποιούς για τα προβλήματα του χώρου τους, ο κ. Παπανδρέου επισήμανε πως και σε αυτόν τον τομέα πρέπει να σπάσει η γραφειοκρατία και πρόσθεσε πως «σε περιόδους δύσκολες και κρίσης, υπάρχει η ανάγκη για το θέατρο. Η τέχνη μπορεί να φέρει και αλλαγές».
Τέλος, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι έχει επισκεφθεί πολλά σχολεία και πανεπιστήμια και στο εξωτερικό, σε μερικά από τα οποία θεωρείται τιμή να ανήκει κάποιος στη θεατρική ομάδα.
Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Πολιτισμού παρακολούθησαν την πρόβα της θεατρικής ομάδας.

http://www.tanea.gr/

Ημερίδα Α-Γ και Π-Κ στις 12/2 στην Παιανία-Συμμετοχές και ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ




     Πολλοί Έλληνες αθλητές και αθλήτριες θα δώσουν το παρών και στη 2ηεφετινή Ημερίδα στίβου που διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου στο κλειστό της Παιανίας, μετά την άδεια λειτουργίας της εγκατάστασης που εκδόθηκε και τυπικά το απόγευμα.
     Έτσι, μία εβδομάδα πριν το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών καθώς και συνθέτων αγωνισμάτων στο ίδιο στάδιο, οι αθλητές μας θα έχουν την ευκαιρία για ένα καλό τεστ αλλά και για την επίτευξη του ορίου στα αγωνίσματά τους -όσοι δεν τα έχουν καταφέρει μέχρι τώρα- για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Παρισιού (4-6/3)
     Εκτός των Ελλήνων πρωταθλητών θα έχουμε και πολλούς Κύπριους αθλητές που έχουν εκδηλώσει την επιθυμία να αγωνιστούν στην Παιανία, ενώ εκτός συναγωνισμού θα μετάσχουν και δύο ξένες αθλήτριες που προετοιμάζονται στη χώρα μας, η Μαρίγια Βούκοβιτς (Μαυροβούνιο) στο ύψος και η Μπιλιάνα Τόπιτς (Σερβία) στο τριπλούν.

περισσότερα http://www.segas.gr/segas/fMain.aspx

Στάσεις εργασίας και την Παρασκευή στα Μ.Μ.Μ.

Νέες κινητοποιήσεις θα πραγματοποιήσουν και αύριο, Παρασκευή, τα μέσα μεταφοράς, κάνοντας για ακόμη μία φορά το επιβατικό κοινό να δυσανασχετεί.

Ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το μετρό θα ξεκινήσουν τα δρομολόγιά τους μετά τις 8 το πρωί, τα τρόλεϊ και το τραμ θα ακινητοποιηθούν από τις 11 μέχρι τις 15:00, ενώ τα λεωφορεία της Ε.Θ.Ε.Λ. τραβούν χειρόφρενο από τις 11 έως και τις 15:30.



http://www.zougla.gr/



Έστειλε «ακατάλληλο» mms με την ερωμένη του σε... άγνωστη!


Την πάτησε για τα καλά ένας 50χρονος Αμερικανός, που στην προσπάθεια του να «ξεσηκώσει» την ερωμένη του, έστειλε mms με την ίδια να του κάνει στοματικό έρωτα σε μια… άγνωστη!

Ο παντρεμένος 50χρονος ήθελε να στείλει το μήνυμα στην φιλενάδα του, αλλά μπέρδεψε τα νούμερα.Η παραλήπτρια έπαθε μεγάλο σοκ βλέποντας την photo και -αφού τον πήρε και τον έβρισε- τον απείλησε ότι θα τον πάει στα δικαστήρια.

Αυτός, αδίστακτος, αντί να την πάρει με το καλό, την απείλησε και τώρα η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο του δικαστηρίου.

Φυσικά, στα δικαστήρια θα τον οδηγήσει και η γυναίκα του, που του ζήτησε διαζύγιο!

Συμπέρασμα: Προσοχή στα mms


πηγή:http://www.star.gr/

Kλειστά τα μαγαζιά στις 23 Φεβρουαρίου


Τριήμερο κινητοποιήσεων από τις 21 έως τις 23 Φεβρουαρίου αποφάσισαν οι έμποροι ως διαμαρτυρία στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο που έρχεται.  Το σύνολο των κινητοποιήσεων θα ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες, γνωστοποιήθηκε ωστόσο ότι αποκορύφωμα της κινητοποίησης θα είναι το κλείσιμο των καταστημάτων την Τετάρτη 23 του μήνα.

«Το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, που ουσιαστικά απελευθερώνει την εγκατάσταση πολυεθνικών υπερκαταστημάτων και επιτρέπει την ανεξέλεγκτη λειτουργία του υπαίθριου εμπορίου, αλλά και η συρρίκνωση του εισοδήματος των καταναλωτών έχουν φέρει την πλειοψηφία των μικρομεσαίων εμπόρων σε μια ιδιαίτερα δυσμενή, αν όχι τραγική, κατάσταση», αναφέρει ανακοίνωση της ΕΣΕΕ.

http://www.star.gr/

Ο Πρωθυπουργός το Ολυμπιακό Γυμναστήριο του "Taek Won Do"

Το Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου "Taek Won Do", όπου βρίσκεται σε εξέλιξη το πιλοτικό πρόγραμμα του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού "Χώρος στην Τέχνη", θα επισκεφτεί το πρωί της Πέμπτης ο πρωθυπουργός.

Η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο της επιλογής του ιδίου και της κυβέρνησης να ανοίξουν τα ολυμπιακά ακίνητα στους πολίτες.

Με το συγκεκριμένο πιλοτικό πρόγραμμα του υπουργείου Πολιτισμού, που αφορά το συγκεκριμένο ολυμπιακό ακίνητο, υλοποιείται αυτή η επιλογή και παράλληλα υπηρετείται η απόφαση του υπουργείου να στηρίξει τους καλλιτέχνες και τις άστεγες ομάδες θεάτρου με την εισαγωγή μιας νέας μορφής εναλλακτικής «επιχορήγησης».

Στη συνέχεια, ο κ.Παπανδρέου θα απευθύνει χαιρετισμό στη Διάσκεψη των Προέδρων των Μειζόνων Αμερικανο-Εβραϊκών Οργανώσεων, η οποία πραγματοποιείται στην Αθήνα, με θέμα «Ελλάδα: οι προκλήσεις του σήμερα ευκαιρίες του αύριο», σε κεντρικό ξενοδοχείο.



http://mediasoup.gr/

Σήμα κινδύνου του WWF για το οικοσύστημα της Μεσογείου


«Μη αναστρέψιμη βλάβη» στο οικοσύστημα της Μεσογείου θα μπορούσαν να προκαλέσουν οι σχεδιαζόμενες εξορύξεις για φυσικό αέριο, προειδοποιεί το WWF. Η οικολογική οργάνωση σημειώνει ότι σπάνια και πανάρχαια είδη όπως τα σφουγγάρια και τα κοράλλια της Μεσογείου είναι «εξαιρετικά ευάλωτα» σε κάθε είδους εξωτερικές παρεμβάσεις.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, από τη στιγμή που αρχίζει η εξόρυξη σε θαλάσσια κοιτάσματα, «μπορεί να χρειαστούν χίλια χρόνια ή και περισσότερο για να αναπτυχθεί εκ νέου το μοναδικό μικρο-οικοσύστημα, συνεπώς τα πιο ευάλωτα είδη και οι υποθαλάσσιες περιοχές δεν θα πρέπει να επηρεαστούν από τις εξορύξεις».
Το κοίτασμα Λεβιάθαν, σε απόσταση 135 χιλιομέτρων από τις ακτές του Ισραήλ που εκτιμάται ότι περιέχει 16 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου, θεωρείται η σημαντικότερη τέτοια ανακάλυψη της τελευταίας δεκαετίας, ενώ πριν από μερικούς μήνες εντοπίστηκε και άλλο κοίτασμα στο Δέλτα του Νείλου, 80 χιλιόμετρα ανοιχτά της Αλεξάνδρειας.
Η οργάνωση ζητά τώρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από τις χώρες της Μεσογείου την επιβολή μορατόριουμ στις εξορύξεις βιομηχανικής κλίμακας σε θαλάσσιες περιοχές με πλούσια βιοποικιλότητα. Όπως εξάλλου γράφει η ισραηλινή εφημερίδα Ha'aretz, το WWF καταγγέλλει ότι στα σχέδια για την εκμετάλλευση κυρίως των προαναφερθέντων κοιτασμάτων δεν λαμβάνονται υπόψη οι περιορισμοί που έχουν επιβληθεί μέσω διεθνών συμφωνιών με στόχο την προστασία της θαλάσσιας ζωής.
Την ανησυχία του WWF συμμερίζονται και επιστήμονες όπως η καθηγήτρια του Ινστιτούτου Ωκεανογραφικών και Λιμνολογικών Ερευνών της Χάιφα Μπέλα Γκαλίλ. «Πρόκειται για μικρούς πληθυσμούς [ειδών], συνεπώς εάν υποστούν βλάβη θα είναι πολύ δύσκολο γι' αυτούς να ανακάμψουν», εξηγεί. «Η περιοχή αυτή είναι σημαντική για το ανθρώπινο είδος, λόγω της συμβολής αυτών των ειδών στην ανάπτυξη διαφόρων προϊόντων και για το λόγο αυτό θα πρέπει να προστατευθεί».

http://www.naftemporiki.gr/

Δεν υποχωρούν οι διαδηλωτές στην Αίγυπτο


Τουλάχιστον 4 διαδηλωτές έχασαν χθες τη ζωή τους και περισσότεροι από 100 τραυματίσθηκαν από τα πυρά αστυνομικών σε επαρχία της Νέας Κοιλάδας, στη δυτική Αίγυπτο. Περίπου 8 χιλιάδες διαδηλωτές στη νότια επαρχία της Ασιούτ απέκλεισαν τον κεντρικό αυτοκινητόδρομο καθώς και τις γραμμές του τρένου που οδηγούν στο Κάιρο. Στο Πόρτ Σαιντ εκατοντάδες διαδηλωτές πυρπόλησαν κυβερνητικά κτίρια. Στη διώρυγα του Σουέζ 6 χιλιάδες εργαζόμενοι κατέβηκαν σε απεργία. Στο Κάιρο οι διαδηλωτές κατά χιλιάδες συγκεντρώθηκαν και πάλι στην πλατεία Ταχρίρ και στη συνέχεια μπλόκαραν την είσοδο του Κοινοβουλίου, ασκώντας όλο και μεγαλύτερη πίεση για άμεσες, ριζικές πολιτικές αλλαγές στη χώρα τους και επιμένοντας στην πρωταρχική τους αξίωση: τηναποχώρηση του Μουμπάρακ
Σύμφωνα με τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία στις συγκεντρώσεις στο Κάιρο συμμετείχαν και εργαζόμενοι της κρατικής επιχείρησης ηλεκτρισμού καθώς και εργαζόμενοι του υπουργείου πολιτισμού.
Οι διαδηλωτές επιμένουν στην αποχώρηση του Μουμπάρακ και καλούν σε νέες μεγάλες διαδηλώσεις την Παρασκευή. Παράλληλα εντείνονται οι πιέσεις από τις ΗΠΑ στο καθεστώς της Αιγύπτου με τον εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, Ρόμπερτ Γκιμπς, να δηλώνει ότι "πρέπει να ληφθούν τα απαραίτητα εκείνα μέτρα" που χρειάζεται ο λαός, προσθέτοντας πως γι΄αυτό το λόγο όλο και περισσότεροι άνθρωποι συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις.
"Δεν μπορεί (η κυβέρνηση της Αιγύπτου) να βάλει ξανά το Τζίνι στο λυχνάρι" είπε χαρακτηριστικά ο Γκίμπς.
Είχαν προηγηθεί η δηλώσεις του Αμερικανού αντιπροέδρου, Τζο  Μπάιντεν, ο οποίος είχε ζητήσει την άρση της πολύχρονης κατάστασης έκτακτης ανάγκης που έχει επιβληθεί από το καθεστώς στην Αίγυπτο.
Το βράδυ της Τρίτης ο αιγύπτιος αντιπρόεδρος Ομάρ Σουλεϊμάν προειδοποίησε πως αν αποτύχει ο διάλογος με τους διαδηλωτές τότε η εναλλακτική, εκ των πραγμάτων, θα είναι η επιβολή στρατιωτικού νόμου
Η αιγυπτιακή κυβέρνηση έχει ανακοινώσει τα σχέδιά της για ειρηνική μετάβαση εξουσίας στην οποία ο Μουμπάρακ θα παραμείνει στην εξουσία έως το Σεπτέμβριο όταν θα διεξαχθούν οι προαναγγελθείσες εκλογές. Όμως η αντιπολίτευση φοβάται ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να κερδίσει χρόνο και ότι θα αποτύχει να προβεί σε ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις.
Επικοινωνία Ομπάμα με το Βασιλιά  της Σαουδικής Αραβίας για την Αίγυπτο
" Ο πρόεδρος έδωσε έμφαση στη σημασία, που έχει να γίνουν γοργά βήματα προς την κατεύθυνση μίας ομαλής μετάβασης, η οποία θα είναι ουσιαστική, ανθεκτική, νόμιμη και θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του λαού της Αιγύπτου " αναφέρει η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου έπειτα από την τηλεφωνική συνομιλία που είχε ο Αμερικανός πρόεδρος με το Βασιλιά Αμντουλά.

http://www.enet.gr/

Στις φλόγες ΙΧ και γραφεία


Φωτιά ξέσπασε κατά την διάρκεια της νύχτας σε χώρο στάθμευσης αποθήκης τροφίμων στον Ταύρο στην οδό Νικολαΐδη με αποτέλεσμα οι φλόγες να επεκταθούν και στην αποθήκη.
Από την φωτιά καταστράφηκαν τα γραφεία του ισογείου και του πρώτου ορόφου αλλά και οχήματα.
Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 2:51 τη νύχτα και στο σημείο έσπευσαν 14 πυροσβέστες με 4 οχήματα που την έθεσαν υπό έλεγχο.





http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/02/blog-post_4155.html

Διενεργείται επιχείρηση απεγκλωβισμού των ενοίκων Ενας νεκρός σε πυρκαγιά στη Θεσσαλονίκη


Ένας μεσήλικας άνδρας έχασε τη ζωή του, την ώρα που προσπαθούσε να απομακρυνθεί από ισόγειο διαμέρισμα πολυκατοικίας, στην οδό Κασσάνδρου 64, στη Θεσσαλονίκη, όπου ξέσπασε πυρκαγιά.
Όπως δήλωσε ο ιατροδικαστής υπηρεσίας, Μάνθος Τσούγκας, ο άτυχος άνδρας βρήκε τραγικό θάνατο, δίπλα στην πόρτα του ασανσέρ, λίγα μέτρα από την είσοδο της πολυκατοικίας, από τις φλόγες και τις αναθυμιάσεις.
Μέχρι στιγμής, οι πυροσβέστες απομάκρυναν με ειδικές σκάλες, από τα μπαλκόνια, οχτώ άτομα- κυρίως ηλικιωμένους- ενώ η επιχείρηση απεγκλωβισμού συνεχίζεται.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η φωτιά ξεκίνησε από την πρασιά της οικοδομής και μέσα σε λίγη ώρα οι φλόγες επεκτάθηκαν στα μπαλκόνια.
Δώδεκα πυροσβεστικά οχήματα με 30 άνδρες, αφού διέκοψαν την κυκλοφορία στον κεντρικό δρόμο, ξεκίνησαν την επιχείρηση απεγκλωβισμού των ενοίκων της πολυκατοικίας.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://www.protothema.gr/



Στο Βερολίνο χτυπά η καρδιά του παγκόσμιου κινηματογράφου

Το Βερολίνο από σήμερα, Πέμπτη, και για δέκα ημέρες θα είναι η παγκόσμια πρωτεύουσα του κινηματογράφου με 16 ταινίες να διαγωνίζονται για την Χρυσή Άρκτο της 61ης Μπερλινάλε που θα απονεμηθεί στις 19 Φεβρουαρίου από την κριτική επιτροπή, πρόεδρος της οποίας είναι η Ιζαμπέλα Ροσελίνι.

Η αυλαία του φεστιβάλ ανοίγει με την προβολή, εκτός συναγωνισμού, της ταινία των αδελφών Κοέν True Grit, ριμέικ της κλασικής ταινίας του 1969 που χάρισε το μοναδικό Όσκαρ στον Τζον Γουέιν, τον ρόλο του οποίου ερμηνεύει ο Τζεφ Μπρίτζες. Η προβολή της ταινίας σηματοδοτεί και την ευρωπαϊκή της καριέρα, δύο εβδομάδες πριν από τα Όσκαρ. Η ταινία των αδελφών Κοέν έχει κερδίσει δέκα υποψηφιότητες, ανάμεσά τους αυτές της καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας και πρώτου αντρικού ρόλου.

Όμως, το γεγονός που έχει προκαλέσει αναστάτωση στην Μπερλινάλε και αφήνει ένα άρωμα Ψυχρού Πολέμου στο φεστιβάλ είναι το ντοκιμαντέρ για τον Μιχαήλ Χοντοκόφσκι του Γερμανού σκηνοθέτη Σιρίλ Τούσι.

Η ταινία, που θα προβληθεί την Δευτέρα στο Πανόραμα του φεστιβάλ, διηγείται την πορεία του πρώην επικεφαλής του πετρελαϊκού κολοσσού Ioukos, εχθρού του Ρώσου πρωθυπουργού Βλαντιμίρ Πούτιν και περιλαμβάνει μια σπάνια συνέντευξη του Χοντορκόφσκι από τη φυλακή.

Το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1951 στο Δυτικό Βερολίνο και από τότε είναι ένα από τα σημαντικότερα διεθνή κινηματογραφικά ραντεβού μαζί με τις Κάννες, την Βενετία και το Τορόντο.

Για τρίτη φορά από το φεστιβάλ των Καννών τον Μάιο και αυτό της Μόστρα τον Σεπτέμβριο, ένα από τα μέλη της κριτικής επιτροπής δεν κατάφερε να παρουσιαστεί. Πρόκειται για τον Ιρανό σκηνοθέτη Τζαφάρ Παναχί, ο οποίος καταδικάστηκε από το ιρανικό καθεστώς σε κάθειρξη έξι ετών επειδή κάλυψε τις αντικαθεστωτικές διαδηλώσεις το 2009.

Στον 50χρονο σκηνοθέτη θα είναι αφιερωμένη η Παρασκευή με την προβολή των σημαντικότερων έργων του.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

http://sarotiko.blogspot.com/2011/02/blog-post_3118.html

ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΟ ΦΑΙΝΑΛ ΦΟΡ TOY KΥΠΕΛΟΥ ΕΧΑΣΕ ΜΕ 64-57 ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΤΡΑΧΩΝΕΣ (ΔΕΙΤΕ VIDEO)

ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέατρο τελευταίες παραστάσεις

Δευτέρα 14, Τρίτη 15 και Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011, στις 21:00

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕΡΑ
Θεατρική σύνθεση βασισμένη σε κείμενα
του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα και του Ραφαέλ Μαρτίνεθ Ναδάλ
Σκηνοθεσία: Γιάννης Ιορδανίδης
Με τους Όθωνα Μεταξά – Ορέστη Σοφοκλέους

Πρώτη σκηνική παρουσίαση

Αφιέρωμα  στον  Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα
Με τη συμπλήρωση 75 χρόνων από τον θάνατο του

Ο σκηνοθέτης Γιάννης Ιορδανίδης ανοίγοντας το αφιέρωμα του εορτασμού των 75 χρόνων από τον θάνατο  του κορυφαίου Ισπανού ποιητή Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα, στο  Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης,  παρουσιάζει   την παράσταση   Η Τελευταία Μέρα”,  θεατρική σύνθεση, που γεννήθηκε από πεζά και άλλα κείμενα των Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα και  Ραφαέλ Μαρτίνεθ Ναδάλ, που γοήτευσαν τον  σκηνοθέτη και προχώρησε στη  δραματοποίησή τους, σε μια παράσταση όπου ο θεατής συναντάται μ΄ ένα κείμενο που αφορά στην τελευταία ημέρα του Λόρκα στη Μαδρίτη, ένα μήνα περίπου πριν από τον τραγικό θάνατό του στις 19 Αυγούστου 1936, όπως την αφηγείται ο άνθρωπος που διέσωσε το μέχρι τότε άγνωστο χειρόγραφο του έργου "Το Κοινό".
   
Φράση κλειδί του έργου: "Όταν φεύγουμε ταξίδι ή όταν λέμε καληνύχτα σ΄ ένα πρόσωπο που αγαπάμε, πάντα σκεφτόμαστε το θάνατο που παραμονεύει. Νιώθω φρίκη και μόνο στην ιδέα πως κάποια στιγμή θα πρέπει να αποχαιρετήσω και τον ίδιο μου τον εαυτό". Φ. Γκ. Λόρκα

Το έργο "Η Τελευταία Μέρα" περιγράφει το τραγικό δίλημμα του Φ. Γκ. Λόρκα για το αν πρέπει να μείνει στη Μαδρίτη ή να φύγει στη Γρανάδα, όπου τελικά έγινε και η σύλληψή του λίγες μέρες αργότερα και η εκτέλεσή του από τις φασιστικές δυνάμεις.

Ο Γ. Ιορδανίδης σκηνοθετικά πλησίασε το έργο με ένα τρόπο απλό και ποιητικό, προσπαθώντας μέσα από μία κινηματογραφική δομή να αποτυπώσει πάνω στη σκηνή τις τελευταίες ημέρες του Λόρκα, κι εκείνο το "απίστευτο προαίσθημα θανάτου που τον συντρόφευε σ΄ όλη του τη ζωή".

Μέσα σε ένα συναισθηματικά φορτισμένο σκηνικό, ο Λόρκα είναι ένα πρόσωπο της φαντασίας και υπάρχει μέσα από τις μνήμες του φίλου του Ραφαέλ, που γίνεται ο μοναδικός μάρτυρας της αγωνίας του, για τη ζωή του και τα έργα του. Ένα συγκινητικό ντοκουμέντο που καθρεφτίζει τον παραλογισμό ενός εμφυλίου που δεν δίστασε μέσα από το φανατισμό να δολοφονήσει έναν Ποιητή".

Εκτός από τη σκηνοθεσία ο Γιάννης Ιορδανίδης υπογράφει και τη σύνθεση του θεατροποιημένου αυτού κειμένου, ενώ τα σκηνικά και τα κοστούμια υπογράφει ο Γιάννης Μετζικώφ, τη μουσική ο Θοδωρής Οικονόμου, φωτισμούς η Μελίνα Μάσχα και βοηθοί σκηνοθέτη είναι οι Αλέξανδρος Ραπτοτάσιος και Σωτήρης  Καρκαλέμης. Τους δύο βασικούς ρόλους ερμηνεύουν ο Όθωνας Μεταξάς και ο Ορέστης Σοφοκλέους.

Με τίτλο Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΛΟΡΚΑ σημειώνει ο Γ. Ιορδανίδης:

"Με τον Λόρκα είχα πάντα μια πολύ τρυφερή σχέση και ένας απ’ τους λόγους ήταν και ο παράλογος βίαιος θάνατος του ποιητή στα χρόνια του εμφυλίου της Ισπανίας.
Τα ποιήματά του και κάποια απ’ τα πιο γνωστά θεατρικά του έργα, που υπήρχαν στη βιβλιοθήκη του σπιτιού μας, ήταν πάντα καλή συντροφιά κι ένα από τα παράθυρα που μ’ άφηνε να ταξιδεύω, στα νεανικά μου χρόνια. Έτσι σιγά σιγά δημιουργήθηκε και η συλλογή που περιλαμβάνει όλες τις εκδόσεις των θεατρικών έργων και  ποιημάτων  του Λόρκα στην Ελλάδα.
Αργότερα… πολύ αργότερα ανέβασα έργο του στη σκηνή. Ήταν ο “Ματωμένος Γάμος” – με Μάνα την Βαλάκου, στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος – που τον πλησίασα μέσα από μια σύγχρονη σκηνοθετική άποψη, προβάλλοντας έναν  Λόρκα σκληρό και βίαιο,  όπως είναι και η εποχή μας.
Το αφιέρωμα αυτό, στο “Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης” για τα 75 χρόνια από την εκτέλεση του ποιητή – που σίγουρα δεν έχει ανάγκη επετείους για να υπάρχει – ας γίνει μια μικρή κατάθεση αγάπης και θαυμασμού σε ένα φίλο… Γιατί από ποιόν άλλο να τρέξει και να ζητήσει κανείς βοήθεια στις δύσκολες στιγμές, παρά από έναν Ποιητή… "

Στα πλαίσιο αυτού του αφιερώματος ο σκηνοθέτης θα διευθύνει επίσης, και  ένα Master Class  με θέμα: “Η Απόγνωση και η Βία στον Ματωμένο Γάμο” (Τέσσερα 5ωρα σεμινάρια – workshops) για νέους ηθοποιούς και σπουδαστές Δραματικών Σχολών. Θα προσεγγίσει τους ρόλους του “Ματωμένου Γάμου”  μέσα από μια σύγχρονη  υποκριτική οπτική που αποκαλύπτει μια άλλη διάσταση του έργου,  αναζητώντας  αναλογίες με το σήμερα. Το Master Class θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12, την Κυριακή 13, το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011 (12:00 - 17:00). Πληροφορίες-Εγγραφές στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Στη συνέχεια προγραμματίζονται ακόμη και άλλες εκδηλώσεις όπως μία Έκθεση Βιβλίου με θέμα “Φ. Γκ. Λόρκα: 65 Χρόνια στις Ελληνικές Εκδόσεις (1945-2011)”  και ένα Κινηματογραφικό αφιέρωμα.


Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕΡΑ
Θεατρική σύνθεση βασισμένη στο κείμενο του
Ραφαέλ Μαρτίνεθ Ναδάλ «Η τελευταία μέρα του Λόρκα στη Μαδρίτη» και σε συνεντεύξεις και αποσπάσματα από το ποιητικό και θεατρικό έργο του Φ. Γκ. Λόρκα
Πρώτη σκηνική παρουσία

Σκηνοθεσία-Σύνθεση:             Γιάννης Ιορδανίδης
ΔΙΑΝΟΜΗ  Ραφαέλ :                Όθων Μεταξάς
                       Φεδερίκο :          Ορέστης Σοφοκλέους

Σκηνικά - Κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ
Μουσική:                    Θοδωρής Οικονόμου
Φωτισμοί:                   Μελίνα Μάσχα
Βοηθοί Σκηνοθέτη:     Αλέξανδρος Ραπτοτάσιος
                                                Σωτήρης Καρκαλέμης

Πρώτη παράσταση
Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011, στις 21:00  
Παραστάσεις:
Τρίτη 8, Τετάρτη 9, Δευτέρα 14, Τρίτη 15, Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011         στις 21:00  

Αίθουσα:  Θέατρο   
Διάρκεια παράστασης:  50΄, χωρίς διάλειμμα
Εισιτήρια: 17€ (κανονικό)
Μειωμένο: 12 € (φοιτητικό / κάτοχοι κάρτας ανεργίας ΟΑΕΔ & Πολυτέκνων ΑΣΠΕ / κάτοχοι Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων / άτομα άνω των 65 ετών 

Θέατρο

Από τις 16 Φεβρουαρίου μέχρι τις 6 Μαρτίου 2011
Κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, στις 21:30
"ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΣΠΙΤΙ”
του Νeil LaΒute
σε σκηνοθεσία Χρήστου Λύγκα

Ο θεατρικός οργανισμός Πρώτες Ύλες παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το έργο του διάσημου Αμερικανού συγγραφέα Νιλ Λαμπιούιτ: Το Σκοτεινό Σπίτι  (In a dark dark house, 2007), σε σκηνοθεσία Χρήστου Λύγκα, από τις 16 Φεβρουαρίου έως τις 13 Μαρτίου 2011,   

Το ''Σκοτεινό σπίτι'' παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Lortel Theatre στη Νέα Υόρκη και πραγματεύεται την ιστορία δύο αδελφών, οι οποίοι βιώνουν ο καθένας από τη δική του πλευρά μια υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης : Στον αυλόγυρο μιας ιδιωτικής ψυχιατρικής κλινικής τα δύο αδέλφια έρχονται αντιμέτωπα με την αλήθεια. Ο Ντρου, ο μικρότερος,  βρίσκεται εκεί με δικαστική εντολή υπό ιατρική παρακολούθηση και καλεί τον μεγαλύτερο αδελφό του, Τέρυ να επιβεβαιώσει τον ισχυρισμό ότι στην παιδική ηλικία έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από ένα φίλο της οικογένειας.
Η έκκληση του Ντρου γίνεται η αφορμή να έρθει στην επιφάνεια η εχθρότητα που υπάρχει ανάμεσα στους δύο άνδρες. Μέσα από τον πόνο και την παραδοχή της προδοσίας τα αδέλφια αρχίζουν να ψηλαφούν το ανεξίτηλο ίχνος της βίαιης κακοποίησης που υπέστησαν μέσα και έξω από το οικογενειακό τους περιβάλλον.

Οι απωθημένες μνήμες μιας σκοτεινής παιδικής ηλικίας στοιχειώνουν την ενήλικη ζωή των δύο αγοριών, κηλιδωμένης ανεξίτηλα από την καταστροφική επιρροή της διπλής επίθεσης ενός βάναυσου πατέρα που βιαιοπραγεί συστηματικά και ενός νεαρού, του οποίου η επαναληπτική καταστροφική δράση καταλήγει σε έναν αληθινό ψυχικό φόνο.

Οι σκελετοί αυτού του παρελθόντος ξαναζωντανεύουν όταν οι δύο άνδρες αναμετρώνται με τον πόνο και την προδοσία που σημάδεψε τη σχέση τους μια για πάντα...


Συντελεστές
Μετάφραση : Χριστίνα Μπάμπου-Παγκουρέλη
Σκηνοθεσία : Χρήστος Λύγκας
Εικαστικά : Γιάννης Μετζικώφ
Μουσική: Γιώργος Κουμεντάκης
Φωτισμοί : Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Video : Βάνα Κωσταγιόλα
Φωτογραφίες : Αλεξάνδρα Χατζηιορδάνη
Γραφικά : Γιώργος Κτενίδης

Πρωταγωνιστούν : Θοδωρής Οικονομίδης, Γιώργος Χριστοδούλου, Μαρία Προεστάκη

"ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΣΠΙΤΙ”
του Νeil LaΒute
σε σκηνοθεσία Χρήστου Λύγκα
Από τις 16 Φεβρουαρίου μέχρι τις 6 Μαρτίου 2011
Κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή  στις 21:30
Αίθουσα:  Black Box   
Διάρκεια παράστασης:  1.40΄
Εισιτήρια:  12€ (κανονικό)
Μειωμένο:  7€ (φοιτητικό / κάτοχοι κάρτας ανεργίας ΟΑΕΔ & Πολυτέκνων ΑΣΠΕ / κάτοχοι Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων / άτομα άνω των 65 ετών 
 Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 117 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος)
Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση
Αγορά με πιστωτική κάρτα: 210 3418579, Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και στην
Iστοσελίδα του Ιδρύματος www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται και στα PUBLIC:
- Συντάγματος, Καραγεώργη Σερβίας 1, Πλ. Συντάγματος, Αθήνα
Τηλ. 210 324 6210 begin_of_the_skype_highlighting, 210 324 6210      end_of_the_skype_highlighting
- Πειραιά, Γρηγορίου Λαμπράκη 152-154, Πειραιάς
Τηλ. 210 412 6400 begin_of_the_skype_highlighting,  210 412 6400      end_of_the_skype_highlighting
Ωράριο λειτουργίας PUBLIC: Σάββατο, 09:00 – 20:00 Καθημερινές, 09:00 – 21:00


Υποστηρικτές Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
Konstantinos
Playground Productions

Χορηγοί  Επικοινωνίας Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
Κοντέινερ
ελculture.gr
Ως 3
mediasoup.gr
culturenow.gr

Γραφείο Τύπου ΙΜΚ:  Χαρά Πετρούνια
 210 52 44 648, 6972 710 991, e-mail: x-petrouyia@ath.forthnet.gr