Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Η Google τιμά τον Ιούλιο Βερν


Τον Ιούλιο Βερν τιμά σήμερα η Google και μετέτρεψε το σήμα της σε φινιστρίνια πλοίου. Ο  Γάλλος συγγραφέας γεννήθηκε σαν σήμερα το 1828.

Εισήγαγε στη λογοτεχνία το είδος της επιστημονικής φαντασίας. Μυθιστορήματα, όπως «Ταξίδι στο κέντρο της Γης», «20.000 λεύγες κάτω από  τη θάλασσα», «Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες», «Από τη Γη στη Σελήνη», και η «Μυστηριώδης Νήσος», αποτελούν μερικά από τα έργα του. Δημοφιλείς ήρωες του  μεταξύ άλλων ήταν ο Φιλέας Φογκ και ο Κάπτεν Νέμο.  

Ο Βερν άφησε την τελευταία του πνοή στις 24 Μαρτίου 1905, σε ηλικία 77 ετών, υποφέροντας από διαβήτη και παράλυση. Είχε ένα γιο, τον Μισέλ, ο οποίος επιμελήθηκε τα ημιτελή του μυθιστορήματα και συνέβαλε στη διάδοση του έργου του που εξάπτει την φαντασία μικρών και μεγάλων.

http://www.star.gr/

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


O Α.Ο Μοσχάτου σας προσκαλεί στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας των τμημάτων υποδομής του συλλόγου μας,που θα πραγματοποιηθεί την παρασκευή 11 Φεβρουαρίου και ώρα 19,30,στην αίθουσα   εκδηλώσεων της Κοινωνικής Μέριμνας Μοσχάτου(Γηροκομείο)
Κοραή 40 στο Μοσχάτο


1ο Εθνικό Βραβείο στο δικτυακό τόπο www.imeakia.gr στο διαγωνισμό «Ευρωπαϊκό βραβείο για ποιοτικό online περιεχόμενο για παιδιά» από Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού την Τρίτη, 8 Φεβρουαρίου 2011 στις 5:29 μ.μ.

Ο δικτυακός τόπος www.imeakia.gr, ο οποίος απευθύνεται στους μικρούς φίλους του ΙΜΕάκια club, αλλά και σε όλα τα παιδιά 4-12 ετών, ακολουθεί τη λογική της δικτυακής πύλης (portal). Με ξεναγούς δέκα ήρωες-καρτούν, οι διαδικτυακοί επισκέπτες έχουν άπειρες δυνατότητες γνώσης και ψυχαγωγίας: μπορούν να διασκεδάσουν με παιχνίδια γνώσεων, δράσης και λογικής, να ζωγραφίσουν και να εκτυπώσουν τα σχέδιά τους, να «κατεβάσουν» χρήσιμες εφαρμογές για τον υπολογιστή τους και να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς με κληρώσεις πλούσια δώρα. Η πύλη λειτουργεί επίσης και ως ένας χώρος πληροφόρησης για τα εκπαιδευτικά προγράμματα του ΙΜΕ, αλλά και επικοινωνίας, διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων μεταξύ των παιδιών.
    Ο δικτυακός τόπος www.imeakia.gr του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού διακρίθηκε με το 1ο Εθνικό Βραβείο στο διαγωνισμό «Ευρωπαϊκό βραβείο για ποιοτικό online περιεχόμενο για παιδιά», που διοργανώνεται, από κοινού, από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης INSAFE (www.safeinternet.org) και το Πρόγραμμα-Πλαίσιο Safer Internet της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (http://ec.europa.eu/safeinternet/).

Ο διαγωνισμός, που διεξάγεται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, διοργανώνεται στην Ελλάδα από τη Δράση Ενημέρωσης www.saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων. Στόχος του είναι να προβάλει ποιοτικό περιεχόμενο για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών, το οποίο ήδη υπάρχει online, αλλά και να ενθαρρύνει την παραγωγή αντίστοιχου περιεχομένου, επωφελούς για τα παιδιά, που θα τα ενημερώσει, θα καλλιεργήσει τη φαντασία τους και θα δημιουργήσει νέες δυνατότητες.
Η απονομή του βραβείου έγινε σε ειδική εκδήλωση την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011, Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, ενώ ο νικητής του εθνικού διαγωνισμού θα διαγωνιστεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

http://www.facebook.com/note.php?note_id=501259371273&id=84440261331

31 ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΝΙΚΟ ΞΥΛΟΥΡΗ.

Σαν σήμερα το 1980 έφυγε χτυπημένος από τον καρκίνο ο Νίκος Ξυλούρης μια από τις σπουδαιότερες φωνές της σύγχρονης Ελλάδας. Ο Νίκος Ξυλούρης είχε γεννηθεί στα Ανώγεια της Κρήτης το 1936 . Η οικογένεια του είχε μεγάλη μουσική παράδοση και παππούς του ήταν ο περίφημος λυράρης Καραμουζαντώνης. Ο πατέρας του Γιώργος Ξυλούρης ήταν εξαιρετικός χορευτής και τραγουδιστής, αλλά δεν ήθελε τα παιδιά του να ασχοληθούν με τη μουσική παρά να σπουδάσουν, γιατί μια καριέρα παραδοσιακού μουσικού εκείνη την εποχή δεν προαιώνιζε εύκολη ζωή. Όμως χάρη στο δάσκαλο του μικρού Νίκου που τον έπεισε, πήρε στο γιό του μια λύρα. Πολύ γρήγορα ο Νίκος Ξυλούρης έγινε γνωστός στην ευρύτερη περιοχή παίζοντας σε γλέντια και γάμους. Στα 17 του δούλεψε για πρώτη φορά στο Ηράκλειο, αλλά αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες καθώς οι κάτοικοι στα αστικά κέντρα εκείνη την εποχή δεν διασκέδαζαν με την κρητική παραδοσιακή μουσική αλλά με ευρωπαικούς σκοπούς.

Σημαντικός σταθμός για τον Νίκο Ξυλούρη αλλά και για τη Κρητική μουσική είναι ...το πρώτο κρητικό κέντρο ο "Ερωτόκριτος" που ανοίγει στο Ηράκλειο το 1967. Σημαντικός σταθμός γιατί από εκείνη τη στιγμή η κρητική παραδοσιακή μουσική αρχίζει να γίνεται δημοφιλής όχι μόνο στους Κρητικούς που την είχαν κάπως στο περιθώριο, αλλά και σε όλους τους Έλληνες. Το 1969 ο Νίκος Ξυλούρης ανεβαίνει στην Αθήνα και ξεκινάει μια λαμπρή καριέρα τραγουδώντας όχι μόνο κρητικά αλλά και τους περισσότερους Έλληνες έντεχνους συνθέτες. Σταθμό για τα ελληνικά μουσικά πράγματα αποτέλεσε και ο δίσκος με τα ριζίτικα τραγούδια που βγήκε εν μέσω δικτατορίας και φλόγισε τις καρδίες όλων των Ελλήνων με τη μοναδική ερμηνεία του Ξυλούρη, όπως και η συμμετοχή του στη παράσταση "Το μεγάλο μας τσίρκο" που ανεβάσαν η Τζένη Καρέζη με το Κώστα Καζάκο στο θέατρο "Αθήναιον" το 1973. Οι ξεχωριστές ερμηνετικές δυνατότητες, το πάθος αλλά και η φυσική παρουσία του Νίκου Ξυλούρη απογείωσαν τη φήμη του και τον έκαναν αγαπητό σε ολόκληρη την οικουμένη. Σε όλα τα τραγούδια που ερμήνευσε έβαλε τη δική του ανεπανάληπτη σφραγίδα. Δυστυχώς ο Νίκος Ξυλούρης χάθηκε πολύ πρόωρα πάνω στη μεγάλη του ωριμότητα, ήταν μόλις 44 χρόνων. Όμως η φωνή του και τα τραγούδια του θα μας χαρίζουν πάντα το αυθεντικό, το καθάριο και το αληθινό. 

πηγή

Το είδαμε στο: http://anemo-milos.blogspot.com/2011/02/31.html#ixzz1DNpW6iMS

Για ακόμη ένα χρόνο στα «κόκκινα» ο Κυριάκος

Με τη φανέλα της Λίβερπουλ για ακόμα ένα χρόνο θα αγωνίζεται ο Σωτήρης Κυριάκος, καθώς το συμβόλαιο του ανανεώθηκε αυτόματα λόγω της συμπλήρωσης 22 συμμετοχών με τη φανέλα της ομάδας του «Μέρσεϊσαιντ».   Αυτός ήταν ένας από τους όρους του συμβολαίου του Έλληνα αμυντικού, όπως αναφέρει η «SportDay». Την Τετάρτη, στην αναμέτρηση με την Φούλαμ, ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ που μετακόμισε στο «λιμάνι» έναντι τριών εκατ. ευρώ, συμπλήρωσε τις 22 φετινές συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με δύο γκολ και πλέον ανήκει στη Λίβερπουλ μέχρι και το 2012. Έτσι, η Στόουκ και η Μπλάκμπερν που έχουν ήδη εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για τον Τρικαλινό στόπερ, θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, αν θέλουν να τον κάνουν δικό τους.
Σε αυτόν τον ενάμιση χρόνο που αγωνίζεται με τα «κόκκινα», ο Σωτήρης Κυριάκος, έχει συμπληρώσει 43 συμμετοχές με τρία γκολ, ενώ έχει γίνει ιδιαίτερα αγαπητός στην κερκίδα, κάτι που φαίνεται και από το ότι έχει ψηφιστεί τρεις φορές ως παίκτης του μήνα. Με τη φανέλα της Λίβερπουλ για ακόμα ένα χρόνο θα αγωνίζεται ο Σωτήρης Κυριάκος, καθώς το συμβόλαιο του ανανεώθηκε αυτόματα λόγω της συμπλήρωσης 22 συμμετοχών με τη φανέλα της ομάδας του «Μέρσεϊσαιντ». Αυτός ήταν ένας από τους όρους του συμβολαίου του Έλληνα αμυντικού, όπως αναφέρει η «SportDay». Την Τετάρτη, στην αναμέτρηση με την Φούλαμ, ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ που μετακόμισε στο «λιμάνι» έναντι τριών εκατ. ευρώ, συμπλήρωσε τις 22 φετινές συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με δύο γκολ και πλέον ανήκει στη Λίβερπουλ μέχρι και το 2012. Έτσι, η Στόουκ και η Μπλάκμπερν που έχουν ήδη εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για τον Τρικαλινό στόπερ, θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, αν θέλουν να τον κάνουν δικό τους.
Σε αυτόν τον ενάμιση χρόνο που αγωνίζεται με τα «κόκκινα», ο Σωτήρης Κυριάκος, έχει συμπληρώσει 43 συμμετοχές με τρία γκολ, ενώ έχει γίνει ιδιαίτερα αγαπητός στην κερκίδα, κάτι που φαίνεται και από το ότι έχει ψηφιστεί τρεις φορές ως παίκτης του μήνα.


Πηγή: www.theplayer.gr
http://www.theplayer.gr/index.php?ID=hwSC6xfqGE8VjpoO&Rec_ID=41575



http://www.gossip-tv.gr/

ΒΟΛΛΕΥ Β΄γυναικών ΕΣΠΕΔΑ Τελική Φάση-ΑΟΠ ΜΟΣΧΑΤΟΥ - ΠΕΙΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ 3-2



ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΑΟΠ ΜΟΣΧΑΤΟΥ - ΠΕΙΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ 3-2
ΑΠΣ ΑΡΗΣ ΑΜΦΙΑΛΗΣ - ΜΑΝΔΡΑΪΚΟΣ ΑΟ 3-0
ΑΟ ΑΤΤΑΛΟΣ - ΑΟΝΣ ΜΙΛΩΝ 3-2

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΑΠΣ ΑΡΗΣ ΑΜΦΙΑΛΗΣ        3
ΑΟ ΑΤΤΑΛΟΣ                      2
ΑΟΠ ΜΟΣΧΑΤΟΥ                 2
ΠΕΙΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ     1
ΑΟΝΣ ΜΙΛΩΝ                       1
ΜΑΝΔΡΑΪΚΟΣ ΑΟ                0

http://rentisvolley.blogspot.com/

Νέες στάσεις εργασίας αύριο σε ΗΣΑΠ-λεωφορεία-τρόλεϊ


Νέες στάσεις εργασίας ανακοίνωσαν για αύριο οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Συγκεκριμένα, ο ηλεκτρικός δε θα λειτουργήσει από τις 11:00 έως τις 15:00, τα τρόλεϊ από τις 11:00 έως τις 16:00 και τα λεωφορεία από τις 11:00 έως τις 15:30.

Τα λεωφορεία θα επαναλάβουν τη στάση εργασίας και την Παρασκευή.
Όπως έγινε γνωστό, στη διάρκεια της στάσης εργασίας, οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ μαζί με άλλους συναδέλφους τους από το χώρο των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, θα πάρουν μέρος στη διαδήλωση και την πορεία που διοργανώνουν στο κέντρο της Αθήνας οι γιατροί.


http://www.tanea.gr/

Βενιζέλος: «Θα διερευνηθεί η υπόθεση των γερμανικών υποβρυχίων»


Το ΣΔΟΕ διεξάγει ενδελεχή έρευνα για την υπόθεση

«Υπάρχουν στοιχεία που πρέπει να διερευνηθούν και αυτό θα γίνει», διαβεβαίωσε την επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής ο υπουργός Ευάγγελος Βενιζέλος σχετικά με την αποκάλυψη του γερμανικού περιοδικού «Σπίγγελ» για μίζες στην αγορά υποβρυχίων από τη χώρα μας.

Όπως είπε ο Υπουργός, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας αλλά και αυτεπαγγέλτως το ΣΔΟΕ διεξάγει μια ενδελεχή έρευνα για την υπόθεση ενώ πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση είναι σε θέση να γνωρίζει ότι υπάρχουν στοιχεία που πρέπει να διερευνηθούν και αυτό θα γίνει, είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε επίσης, ότι για την υπόθεση θα συγκεντρωθεί ό,τι άλλο υλικό υπάρχει «για να δούμε αν υπέρ του δημοσίου προκύπτουν και αστικές αξιώσεις». Σχετικά με ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες ο υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι αυτές είναι ισχυρές και δεν έχουν παραγραφεί, εφόσον έχει διακινηθεί μαύρο χρήμα.

Από την πλευρά ο βουλευτής της Ν.Δ. Πάνος Καμμένος υπενθύμισε ότι επί κυβέρνησης Ν.Δ., η επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας με διακομματική συμμετοχή είχε μεταβεί στη Γερμανία και είχε επισημάνει πολλές από τις πτυχές αυτών που αποκαλύπτει το γερμανικό περιοδικό «Σπίγγελ», ενώ κάλεσε τον νυν πρόεδρο της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας να δώσει τα σχετικά πρακτικά στον κ. Βενιζέλο για να τα μελετήσει.
http://www.newsbeast.gr/

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι πρόκειται για ληστεία «Γάζωσαν» με καλάσνικοφ ιδιοκτήτη περιπτέρου

Ληστές γάζωσαν με καλάσνικοφ και σκότωσαν 45χρονο ιδιοκτήτη περιπτέρου στα Άνω Λιόσια και στη συνέχεια κατάφεραν να διαφύγουν μετά από ολονύκτια αναζήτηση και καταδίωξη από αστυνομικές δυνάμεις.

Η αιματηρή ληστεία έγινε τα ξημερώματα στη διασταύρωση των οδών Πίνδου και Αλιάκμονος στα Άνω Λιόσια. Οι δράστες σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, επιχείρησαν να ληστέψουν ομογενή από την πρώην Σοβιετική Ένωση ιδιοκτήτη περιπτέρου, αλλά αυτός αντιστάθηκε και τους πυροβόλησε με κυνηγητικό όπλο μία φορά. Οι ληστές αντέδρασαν και τον πυροβόλησαν 9 φορές με καλάσνικοφ και πιστόλι με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν θανάσιμα. Αμέσως μετά, σύμφωνα με μαρτυρίες, διέφυγαν με ένα αυτοκίνητο το οποίο όπως αποδείχθηκε αργότερα ήταν κλεμμένο. Αμέσως ξεκίνησε επιχείρηση της αστυνομίας. Το αυτοκίνητο εντοπίστηκε τις πρωινές ώρες και καταδιώχθηκε από περιπολικά και μοτοσικλετιστές της ΕΛΑΣ. Οι δράστες όμως κατάφεραν να διαφύγουν και εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο στη οδό Μενελάου στο Ίλιον.

Η επιχείρηση της αστυνομίας για την ανεύρεση των δραστών συνεχίστηκε μέχρι πριν από λίγη ώρα, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Στον τόπο του εγκλήματος εκτός από το όπλο του θύματος βρέθηκαν 9 κάλυκες από καλάσνικοφ και τρεις βολίδες πιστολιού. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι πρόκειται για ληστεία γιατί λείπουν χρήματα από το περίπτερο ενώ επίσης βρέθηκαν σκορπισμένες κάρτες κινητής τηλεφωνίας και μία κούτα τσιγάρα.

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργείται από την Ασφάλεια ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

   
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://www.protothema.gr/

Συντριβή αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους στην Υεμένη

Ένα πιθανότατα αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος συνετρίβη την Τρίτη σε περιοχή της νότιας Υεμένης, που θεωρείται προπύργιο της Αλ Κάιντα, και ομάδα ανταρτών περισυνέλεξε τα συντρίμμια, ανέφεραν η αστυνομία και αυτόπτες μάρτυρες.


Σύμφωνα με την αστυνομία, κάτοικοι της πόλης Λοντέρ, στην επαρχία Αμπγιάν, στο νότιο τμήμα της χώρας, ανακάλυψαν τα ξημερώματα της Τρίτης τα συντρίμμια του τηλεκατευθυνόμενου αεροσκάφους, τύπου Predator, αφού παρακολούθησαν τη συντριβή του.

Μέλη της Αλ Κάιντα ανέσυραν τα συντρίμμια, είπαν κάτοικοι στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η εφημερίδα Washington Post είχε αποκαλύψει το Νοέμβριο πως η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανέπτυξε τους τελευταίους μήνες μη επανδρωμένα κατασκοπευτικά/καταδιωκτικά αεροσκάφη Predator στην Υεμένη, στο πλαίσιο των επιχειρήσεων εναντίον μελών της Αλ Κάιντα.

protothema

http://sarotiko.blogspot.com/2011/02/blog-post_3391.html

Επέστρεψε νικήτρια η Ισινμπάγεβα

Η Γελένα Ισινμπάγεβα επέστρεψε στους αγώνες έπειτα από έντεκα μήνες απουσίας, χωρίς παρ' όλα αυτά να εντυπωσιάσει. Η Ρωσίδα πρωταθλήτρια του επί κοντώ νίκησε στο μίτινγκ «Russian Winter» με 4.81μ.
Σε άλλες περιπτώσεις το συγκεκριμένο ύψος θα ήταν… τίποτα για την 28χρονη πρωταθλήτρια και ρεκορντγούμαν του αθλήματος. Όμως, από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Βερολίνου το 2009 και μετά, έχουν αλλάξει κάπως τα πράγματα. Όχι γιατί βρέθηκε η αθλήτρια που θα «τελείωνε» την Ισινμπάγεβα, αλλά γιατί η ίδια η «τσαρίνα» δεν ήταν και συνεχίζει να μην είναι στα καλύτερά της.

Έκανε όμως επιτυχημένη επιστροφή, έστω κι αν όλοι περίμεναν το κάτι παραπάνω. Η χρυσή Ολυμπιονίκης και κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ, με επίδοση στα 4.81μ επικράτησε στους αγώνες της Μόσχας χωρίς ουσιαστικά να έχει αντίπαλο, αφού όλες οι αθλήτριες, ακόμη και η Σβετλάνα Φεοφάνοβα, είχαν ολοκληρώσει από πολύ νωρίς τις προσπάθειές τους, όταν η ίδια άρχιζε από τα 4.61μ.

«Είμαι ενθουσιασμένη που επέστρεψα. Μου έλειψαν τόσο πολύ οι αγώνες και η αίσθηση της αδρεναλίνης όταν κυλάει στο αίμα», σχολίασε η Ισινμπάγεβα, η οποία επιχείρησε να περάσει και τα 4.91μ, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει.

Και συμπλήρωσε, αποκαλύπτοντας τις προθέσεις της: «Στόχος μου ήταν να νικήσω και χαίρομαι που το κατάφερα μπροστά στους συμπατριώτες μου και τους γονείς μου που ήταν σήμερα κοντά μου. Μιλώντας για στόχους, σκοπεύω να… ανανεώσω τη λίστα με τα παγκόσμια ρεκόρ αυτή τη σεζόν».

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε η Φεοφάνοβα με επίδοση στα 4.56μ, ενώ τρίτη ήταν η Αλεξάντρα Κιριάσοβα με το ίδιο ύψος.



http://www.gazzetta.gr/

«Τρένο» για το έβδομο!


Επίδειξη δύναμης από τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινες» επικράτησαν της ΑΕΚ 3-1 μέσα στην κατάμεστη Νέα Φιλαδέλφεια και έγιναν το απόλυτο φαβορί για το έβδομο κατά σειρά πρωτάθλημα, ανεβαίνοντας στην κορυφή με δύο στα δύο. Σε εξαιρετικά δύσκολη θέση οι «κιτρινόμαυρες».
Μία φορά αγωνίστηκαν χωρίς προβλήματα και απέδειξαν πως δεν έχουν αντίπαλο. Ο λόγος για τα κορίτσια του Παναθηναϊκού, που σε μια επίδειξη δύναμης έκαναν περίπατο μέσα στο γεμάτο κλειστό της Νέας Φιλαδέλφειας επικρατώντας της ΑΕΚ με 3-1 (25-23, 18-25, 17-25, 17-25).
Μια σπουδαία νίκη, καθώς όχι μόνο οι πρωταθλήτριες έκαναν το δύο στα δύο, αλλά ουσιαστικά άφησαν εκτός (αν και ακόμα είναι πολύ νωρίς) την ΑΕΚ, που μετρά δύο συνεχόμενες ήττες από το Ανατόλια και τον Παναθηναϊκό.

Ανίκητες με Χατζηνίκου και Χατζηνικολάου

Όπως αναφέραμε και στον πρόλογο, ο Παναθηναϊκός έπαιξε σήμερα πρώτη φορά χωρίς κανένα πρόβλημα και αυτό φάνηκε με τον καλύτερο τρόπο στον αγωνιστικό χώρο. Με τις Χατζηνίκου και Χατζηνικολάου να πραγματοποιούν εξαιρετική εμφάνιση, τα κορίτσια του Χουντουμάδη δεν αντιμετώπισαν -εκτός του πρώτου σετ- το παραμικρό πρόβλημα απέναντι στην ΑΕΚ. Φυσικά για μια τέτοια νίκη χρειάστηκε να παίξουν καλά και οι υπόλοιπες και για πρώτη φορά φέτος δεν υπήρξε παίκτρια που να υστέρησε.
Μια ΑΕΚ που ωστόσο είχε τα δικά της προβλήματα με τον τραυματισμό της Παπαγεωργίου, ενώ είχε για ακόμα μία μέρα σε τραγική κατάσταση τη Νικόλ. Γκιουζέλη, Κις και Λαμπρινίδου όσο και να προσπάθησαν δεν μπόρεσαν να νικήσουν μόνες τους τον Παναθηναϊκό.

Το φαβορί για το έβδομο

Με το τρίποντο αυτό ο Παναθηναϊκός έγινε το μεγάλο φαβορί για το έβδομο συνεχόμενο πρωτάθλημα. Ήδη μετράει δύο στα δύο στη β’ φάση, ενώ την 3η αγωνιστική έχει εύκολο έργο καθώς υποδέχεται τον Ηρακλή Κηφισιάς. Οι «κιτρινόμαυρες» από την άλλη, μετά τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα τους, βρίσκονται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση και αν δεν θέλουν να μείνουν από τον πρώτο γύρο εκτός διεκδίκησης του τίτλου, θα πρέπει να νικήσουν μέσα στο Ρέντη τον Ολυμπιακό την επόμενη αγωνιστική.

Κανένα ντέρμπι

Στο καθαρά αγωνιστικό μέρος, με εξαίρεση το πρώτο σετ, το οποίο και κέρδισε η ΑΕΚ, δεν υπήρξε κανένα ντέρμπι, με τις «πράσινες» να παίρνουν άνετη νίκη. Η διαφορά μέσα στον αγωνιστικό χώρο ήταν μεγάλη και το πολύτιμο τρίποντο ήρθε εύκολα για τις επί έξι συνεχόμενα χρόνια πρωταθλήτριες.

Πολλά μπράβο στον κόσμο της «Ένωσης»

Μπορεί στον αγωνιστικό χώρο τα κορίτσια της ΑΕΚ να μην μπορούσαν να κερδίσουν τον Παναθηναϊκό, όμως στην εξέδρα ο κόσμος της «Ένωσης» έδωσε πραγματικό ρεσιτάλ. Περισσότεροι από 1.500 οπαδοί γέμισαν το κλειστό δημιουργώντας εντυπωσιακή ατμόσφαιρα. Μάλιστα παρά την πίκρα τους για την ήττα, χειροκρότησαν τις παίκτριες του Σαμαρά, ενώ συνολικά έκαναν άλλο ένα παιχνίδι των «κιτρινόμαυρων» δικιά τους γιορτή.
Τα σετ: 25-23, 18-25, 17-25, 17-25

ΑΕΚ (Γιώργος Σαμαράς): Γκιουζέλη 6 (5/9 επ., 32% υπ., 1 μπλοκ), Μποροβίντσεκ 5 (1 άσος, 3/8 επ., 1 μπλοκ), Κουτουξίδου 5 (3 άσους, 1/1 επ., 1 μπλοκ), Καλαϊντζίεβα 6 (6/15 επ., 46% υπ.), Λαμπρινίδου 17 (1 άσος, 12/16 επ., 4 μπλοκ), Κις 14 (1 άσος, 12/27 επ., 1 μπλοκ), Σάκκουλα (λ., 70% υπ.), Ντελ Ρίο 2 (1/10 επ., 40% υπ., 1 μπλοκ), Παυλοπούλου, Παπαγεωργίου 3 (1/8 επ., 59% υπ., 2 μπλοκ).

Παναθηναϊκός (Σπύρος Χουντουμάδης): Χατζηνίκου 7 (2 άσοι, 3/4 επ., 2 μπλοκ), Μόλναρ 17 (1 άσος, 16/32 επ., 67% υπ.), Τζανακάκη 12 (3 άσοι, 8/10 επ., 1 μπλοκ), Μλαντένοβιτς 10 (1 άσος, 8/19 επ., 1 μπλοκ), Μαχόν 18 (1 άσος, 13/18 επ., 29% υπ., 4 μπλοκ), Χατζηνικολάου 10 (2 άσοι, 5/7 επ., 3 μπλοκ), Μυλωνά (λ., 60% υπ.), Δηλαβέρη.

περισσότερα http://www.gazzetta.gr/

Επτά γκολ, δυο πέναλτι και δυο αποβολές στην Καισαριανή Εθνικός Αστέρας-Διαγόρας 4-3


Χορταστικό θέαμα στο γήπεδο της Καισαριανής, όπου στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής της Β' Εθνικής ο Εθνικός Αστέρας νίκησε με 4-3 τον Διαγόρα. Στο Ηράκλειο ο ΟΦΗ νίκησε με 3-1 τον Ιωνικό και ανέβηκε ξανά στην τέταρτη θέση.
Με γκολ του Μπενίσκου στο 83ο λεπτό, ο Εθνικός Αστέρας πήρε μεγάλη νίκη στην προσπάθεια που κάνει για παραμονή στην κατηγορία. Τα υπόλοιπα τέρματα των γηπεδούχων σημείωσαν οι Χανιώτης (8΄, 51΄) και Σκάρος (19΄), ενώ για τους Ροδίτες σκόραραν οι Ζλάτκοβιτς (3΄ πέναλτι), Ταραχούλσκι (31΄) και Σπάρταλης (33΄). Οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν τον αγώνα με 9 παίκτες λόγω αποβολής του Ζλάτκοβιτς στο 39ο λεπτό με δεύτερη κίτρινη κάρτα και του Πουλόπουλου στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων του αγώνα, επίσης με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Ο ΟΦΗ παρέμεινε “ζωντανός” στο κυνήγι της ανόδου στη Σούπερ Λίγκα.  Αν και βρέθηκε στο 12ο λεπτό πίσω στο σκορ, επικράτησε τελικά 3-1 του Ιωνικού στο Ηράκλειο. Τα γκολ του ΟΦΗ, πέτυχαν οι Αγρίτης (32`) και Καμπάνταης (43`, 68`), ενώ για τον Ιωνικό άνοιξε το σκορ ο Βλάχος στο 12`. Ο τελευταίος, στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου “σημάδεψε” το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Κασμερίδη.

http://www.enet.gr/

Η βουλή της Αυστραλίας τίμησε τα θύματα των φυσικών καταστροφών

Βούρκωσε η πρωθυπουργός όταν μίλησε για τον 13χρονο που πνίγηκε για να σώσει τον αδελφό του

«Έσπασε» η Αυστραλή πρωθυπουργός, Τζούλια Γκίλαρντ και βούρκωσε, αναφερόμενη στα θύματα των καταστροφικών πλημμυρών του περασμένου μήνα στην Αυστραλία.

Σήμερα η συνεδρίαση της αυστραλιανής βουλής ήταν αφιερωμένη στα θύματα των θεομηνιών που έπληξαν τον τελευταίο καιρό την Αυστραλία (πλημμύρες, κυκλώνας και φωτιές).

Η πρωθυπουργός κατέθεσε πρόταση ψηφίσματος με την οποία η βουλή να εκφράζει ομόφωνα την θλίψη της προς όσους επλήγησαν από τις φυσικές καταστροφές.

Η πρωθυπουργός, που έχει κατηγορηθεί ως «ψυχρή» και «ξύλινη» σήμερα έδειξε μια άλλη πλευρά της, την ευαίσθητη και συγκίνησε τους Αυστραλούς.

Η κα Γκίλαρντ αναφέρθηκε στις ιστορίες θάρρους, ηρωισμού και αλτρουισμού που επέδειξαν οι Αυστραλοί σε αυτές τις δοκιμασίες. Λύγισε όμως και βούρκωσε όταν αναφέρθηκε στο 13χρονο αγόρι που θυσίασε τη ζωή του για να σώσει τον δεκάχρονο αδελφό του, στις πλημμύρες του Μπρίσμπαν.

Ο νεαρός Τζόρνταν Ράις βρισκόταν µε τη μητέρα και τον μικρότερο αδελφό του στο αυτοκίνητό τους, όταν ξαφνικά η μηχανή χάλασε και το όχημα παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά. Η μητέρα των δύο αγοριών κάλεσε αμέσως βοήθεια, η οποία όμως δεν ήρθε ποτέ και κανείς δεν ήταν πρόθυμος να βουτήξει στον χείμαρρο. «Καθόντουσαν άπρακτοι μέχρι ένας κοκαλιάρης τύπος άρπαξε ένα σχοινί, το έδεσε γύρω του και βούτηξε», λέει περιγράφοντας το συμβάν ο σύντροφος της Ράις. «Ο Τζόρνταν δεν ξέρει να κολυμπά και φοβάται το νερό. Όταν όμως ο άνδρας προσπάθησε να τον σώσει, του φώναξε: “Πρώτα τον αδελφό µου”».

Πράγματι, ο άνδρας τράβηξε πρώτα τον αδελφό του. Όταν όμως επιχείρησε να κάνει το ίδιο µε τον Τζόρνταν και τη μητέρα του, το σκοινί έσπασε, µμητέρα και γιος χτύπησαν σε ένα δένδρο και στη συνέχεια χάθηκαν µμέσα στον χείμαρρο. «Ο Τζόρνταν είναι ένας ήρωας με όλη την σημασία της λέξης» είπε η πρωθυπουργός και συνέχισε: «Όταν ο λαός είναι ενωμένος και ξεπεράσει τέτοιες κρίσεις οι νεκροί δεν ξεχνιούνται. Αυτό το καλοκαίρι δεν θα το θυμόμαστε μόνο για τις καταστροφές αλλά και για το κουράγιο, την αυτοθυσία την αλληλεγγύη».

Μαζί της συμφώνησε και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης που ζήτησε να τιμηθεί ο Τζόρνταν γιατί «ανέδειξε και το αυστραλιανό πνεύμα».

Συνολικά έχασαν την ζωή τους 35 άτομα στις πλημμύρες και μόλις χθες συμπληρώθηκαν δύο χρόνια από τις καταστροφικές φωτιές στη Βικτώρια όπου κάηκαν 173 άτομα.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ



http://sarotiko.blogspot.com/

Αδήλωτη περιουσία στο εξωτερικό Στο στόχαστρο της κυβέρνησης οι ελληνικές καταθέσεις στην Ελβετία


Αθήνα
Στο αστρονομικό ποσό των 600 δισ. ευρώ, τρεις φορές περισσότερα απ΄όσα στην ίδια την Ελλάδα, φέρεται να ανέρχεται το ύψος των καταθέσεων που έχουν Έλληνες στην Ελβετία, σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel.

Τραπεζικοί κύκλοι και πηγές από το υπουργείο Οικονομικών τονίζουν ότι το ποσό είναι αρκετά μικρότερο, ωστόσο αυτό έχει προσελκύσει το έντονο ενδιαφέρον της κυβέρνησης, καθώς πιστεύει ότι το μεγαλύτερο μέρος είναι αδήλωτο στην Εφορία.

Το ενδιαφέρον αυτό εκδηλώθηκε πρόσφατα στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, όπου ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου συναντήθηκε με την πρόεδρο της Ελβετίας Μισελίν Καλμί-Ρέι, παρουσία των υπουργών Οικονομικών των δύο χωρών, Γ.Παπακωνσταντίνου και Έβελιν Βίντμερ-Σλουμπφ.

Οι τέσσερις πολιτικοί συμφώνησαν να προωθήσουν τις «διαπραγματεύσεις με σκοπό την ανταλλαγή πληροφοριών στον φορολογικό τομέα».

Η ελληνική κυβέρνηση, προσθέτει το «Der Spiegel», είναι πεπεισμένη, ότι μεγάλο μέρος αυτών των χρημάτων είναι αδήλωτο στην Εφορία. Σε περίπτωση που συμφωνήσουν οι δυο κυβερνήσεις, η λεγόμενη «Μεγάλη Υπηρεσιακή Βοήθεια», που παρέχεται ανάμεσα στα κράτη του ΟΑΣΕ, θα μπορέσει να τεθεί σε ισχύ -μετά την κύρωσή της από τα εθνικά κοινοβούλια- το νωρίτερο στις αρχές του 2012. Οι παραβάτες απειλούνται με πρόστιμα, καθώς και με πρόσθετο φόρο ύψους 10% για τα κέρδη από τους τόκους μιας δεκαετίας.

Το πότε θα αρχίσουν οι σχετικές διαπραγματεύσεις, είναι βέβαια ανοικτό θέμα. «Τέτοιες συνομιλίες έγιναν όντως στο Νταβός, ο χαρακτήρας τους ήταν όμως ανεπίσημος, γι αυτό και δεν μπορεί να ανακοινωθεί το περιεχόμενό τους» δήλωσε το βράδυ της Δευτέρας στο «Βήμα» εκπρόσωπος του ελβετικού υπουργείου Oικονομικών. Επίσημες διαπραγματεύσεις, πρόσθεσε, δεν έχουν συμφωνηθεί ακόμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το οικονομικό επιτελείο που επικαλείται η «Ημερησία», η λύση που εξετάζεται θα βασίζεται στη συμφωνία που έχει συνάψει η Ελβετία με τη Γερμανία και τη Βρετανία.

Αρχικά προβλέπεται η καταβολή από τις ελβετικές τράπεζες ενός εφάπαξ ποσού ίσου με το 10% του συνόλου των καταθέσεων που έχουν Έλληνες δικαιούχοι.

Από εκεί και πέρα, σε ετήσια βάση το ελληνικό Δημόσιο θα εισπράττει φόρο επί των τόκων των συγκεκριμένων καταθέσεων και τέλος οι ελβετικές τράπεζες με τη συμφωνία θα εξασφαλίζουν την ανωνυμία των πελατών τους.

πηγή Newsroom ΔΟΛ
http://www.in.gr/

To χωριό-πρότυπο αντιστέκεται στην κρίση

Ένα χωριό... ανυπόταχτων Βορειοελλαδιτών αντιστέκεται ακόμη και θα αντιστέκεται -ελπίζουμε- για πάντα στην κρίση.

Φυσικά αναφερόμαστε στο χωριό Άγκιστρο του νομού Σερρών, το οποίο περιγράφεται ως τόπος ευλογημένος, στολίδι της περιοχής και -προ παντός- παράδειγμα προς μίμηση για όλη τη χώρα.

Χάρη στην εκμετάλλευση του γεωθερμικού πεδίου του δήμου Σιντικής, με στόχο την ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού, το Άγκιστρο γνώρισε μεγάλη οικονομική άνθηση τα τελευταία δέκα χρόνια και δημιούργησε νέες επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας, ενώ όχι μόνο εξάλειψε πρακτικά την ανεργία, αλλά έφερε πίσω σχεδόν όλους τους κατοίκους που είχαν μεταναστεύσει.
«Σήμερα στο Άγκιστρο ελάχιστοι άνεργοι υπάρχουν», λέει χαρακτηριστικά στη "ΜτΚ" ο δήμαρχος Σιντικής Απόστολος Καρύδας.

Η ευημερία σε αριθμούς

• 33 επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται γύρω από τα ιαματικά λουτρά

• 22 άτομα απασχολούνται στην κοινοτική επιχείρηση

• 400 κλίνες και 19 καταλύματα λειτουργούν στο χωριό, ενώ ακόμη περισσότερα βρίσκονται στο στάδιο της κατασκευής

• 100.000 άτομα ετησίως επισκέπτονται το Άγκιστρο για φαγητό τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες



http://www.zougla.gr/

Δέκα απόπειρες αυτοκτονίας εφήβων τον τελευταίο μήνα


Θλιβερό πανευρωπαϊκό ρεκόρ για την Κρήτη

Έντονο προβληματισμό προκαλούν τα στοιχεία του Ιατρείου Παιδιών - Εφήβων του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Χανίων τα οποία καταδεικνύουν ότι τον τελευταίο χρόνο καταγράφεται αυξητική τάση στις αναφορές που αφορούσαν σε απειλή ή απόπειρα αυτοκτονίας.

Σύμφωνα με την παιδοψυχίατρο Βασιλική Στυλιανίδου το τελευταίο διάστημα σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση στο Ιατρείο έφτανε ένα επείγον περιστατικό προς εξέταση.

Τραγικό αποκορύφωμα αποτελεί ο τελευταίος μήνας, κατά τον οποίο καταγράφηκαν δέκα συνολικά απόπειρες αυτοκτονίας. Όλοι οι έφηβοι παραπέμφθηκαν στο Ιατρείο από Κλινικές του Νοσοκομείου (Παιδιατρική, Χειρουργική, Παθολογική) των Χανίων και του Ρεθύμνου ή Κέντρα Υγείας του Νομού Χανίων, έχοντας πάρει, στην πλειονότητά τους, μεγάλη ποσότητα φαρμάκων, κυρίως αναλγητικών ή επειδή είχαν πιει χλωρίνη (ή άλλα καθαριστικά). 

Τραγικότερη όλων, η περίπτωση ενός εφήβου 17 χρονών, που αυτοπυροβολήθηκε κι έδωσε μ' αυτόν τον τρόπο τέλος στη στη ζωή του.

πηγή: agorapress

http://www.newsbeast.gr/

Ο Ουμάροφ ανέλαβε την ευθύνη για το χτύπημα στο αεροδρόμιο της Μόσχας



 Ο ηγέτης των Τσετσένων ανταρτών Ντόκου Ουμάροφ υποστηρίζει σε μήνυμά του ότι ο ίδιος διέταξε την επίθεση αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο της Μόσχας.
Ο ηγέτης των ισλαμιστών ανταρτών και υπ’ αριθμόν ένα ύποπτος για τρομοκρατία Ντόκου Ουμάροφ υποστηρίζει σε βιντεοσκοπημένο του μήνυμα που ανέβηκε αργά χθες Δευτέρα στο Ίντερνετ ότι ο ίδιος διέταξε την επίθεση αυτοκτονίας, τον περασμένο μήνα, στο αεροδρόμιο της Μόσχας Ντομοντόντεβο.
Στο μήνυμά του, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα kavkazcenter.com, ο Τσετσένος αντάρτης απειλεί με νέες επιθέσεις.
Όπως λέει, η επίθεση στο αεροδρόμιο πραγματοποιήθηκε σε αντίποινα για τα «ρωσικά εγκλήματα στον Καύκασο». Χαρακτηρίζει την επίθεση «ειδική επιχείρηση» κατά του ρωσικού λαού και του πρωθυπουργού της Βλαντίμιρ Πούτιν.
Σε άλλο βίντεο, το οποίο είχε αναρτηθεί μία μέρα νωρίτερα στην ίδια ιστοσελίδα, ο Ουμάροφ είχε αφήσει να εννοηθεί ότι συνδέεται με την επίθεση της 24ης Ιανουαρίου κατά την οποία σκοτώθηκαν 37 άνθρωποι.
Ο Ουμάροφ, ο οποίος χαρακτηρίζεται ως ο «Μπιν Λάντεν της Ρωσίας», έχει αναλάβει την ευθύνη στο παρελθόν για άλλες αιματηρές επιθέσεις με στόχο Ρώσους πολίτες μέσω της ίδιας ιστοσελίδας.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ρωσικού Τύπου της περασμένης εβδομάδας, οι αρχές θεωρούν ως δράστη της επίθεσης στο αεροδρόμιο έναν 20χρονο από την Δημοκρατία της Ινγκουσετίας στο Βόρειο Καύκασο.
Ο 46χρονος Ουμάροφ αυτοχαρακτηρίζεται «Εμίρης του Καυκάσου». Στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, που γυρίστηκε την ημέρα της επίθεσης, ο Ουμάροφ εμφανίζεται να φοράει στολή μάχης.


πηγή www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Νέος «γολγοθάς» από Τρίτη για το επιβατικό κοινό


ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Ποια μέσα και πότε θα τραβήξουν χειρόφρενο

Θα συνεχιστεί και αυτή την εβδομάδα η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού της Αττικής, καθώς οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους.

Το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων, όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι στιγμής έχει ως εξής:

Αύριο, Τρίτη, το Μετρό και ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος θα ακινητοποιηθούν από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι και το Τραμ 12:00 με 16:00, προκειμένου οι εργαζόμενοι να πάρουν μέρος σε Γενικές Συνελεύσεις και να αποφασίσουν για την πορεία των κινητοποιήσεων.

Την Τετάρτη, 9 του μηνός, τη σκυτάλη παίρνουν τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ, καθώς οι εργαζόμενοι σε αυτά αποφάσισαν σήμερα στη διάρκεια της Γενικής τους Συνέλευσης να πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 3:30 το απόγευμα. Η στάση εργασίας θα επαναληφθεί και την Παρασκευή 11 του μηνός.

Πεντάωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη και οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ.

Επίσης, την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου στο σύνολό του, οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες δηλώνουν ότι θα κατέλθουν σε 24ωρη απεργία, καθώς όπως διατείνονται, ο αλλαγές που κάνει το αρμόδιο υπουργείο στο επίμαχο νομοσχέδιο, δεν είναι ουσιαστικές και συνεχίζουν να χαρακτηρίζουν ως «κόκκινη γραμμή» τις αλλαγές στο θέμα των συλλογικών συμβάσεων.
http://www.newsbeast.gr/

ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΠΕΤΥΧΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΛΙΜΟΥ ΜΕ 86-53

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΔΕΙΞΕ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΔΙΚΑΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΑΛΙΜΟΥ(18-13,37-26,60-38,86-53)

Από τον James Bond... στην αγκαλιά του Johnny Depp


Νέα ταινία για την Eva Green

Στο πλευρό του Johnny Deep και υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Tim Burton πρόκειται να βρεθεί η Eva Green, η οποία θα παίξει στην ταινία «Dark Shadows». Η ταινία είναι εμπνευσμένη από την ομώνυμη τηλεοπτική σειρά του 1960, ενώ η ηθοποιός, η οποία έπαιζε στην ταινία του James Bond «Casino Royale», θα υποδυθεί τη μάγισσα Angelique.

Πάντως η Eva Green έχει dark προσωπικότητα και gothic λουκ, οπότε ο ρόλος θα της πηγαίνει «γάντι»!
http://www.newsbeast.gr/

Στον Πύργο το All Star Game


Το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Μαρτίου

Στον Πύργο Ηλείας θα διεξαχθεί το 19ο All Star Game έπειτα από απόφαση που έλαβαν από κοινού ο ΕΣΑΚΕ και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών (ΠΣΑΚ). Η γιορτή του ελληνικού μπάσκετ θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Μαρτίου στο Κλειστό Γυμναστήριο «Γ. Βασιλακόπουλος».

Τις επόμενες ημέρες, μέσω των ιστοσελίδων του ΕΣΑΚΕ (www.esake.gr) και του ΠΣΑΚ (www.psak.gr), θα ξεκινήσει και η ψηφοφορία για τους Έλληνες και ξένους μπασκετμπολίστες οι οποίοι θα λάβουν μέρος στη διοργάνωση.

Πηγή: sport-fm.gr

Βιοποικιλότητα και αρπακτικά πουλιά στην Αιτωλοακαρνανία



http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2011/02/blog-post_5469.html

Πέμπτος στην Ευρώπη ο Ολυμπιακός!

Πάνω από την Μπαρτσελόνα, ανώτερος του Ερυθρού Αστέρα, πιο «συμπαγής» αμυντικά από τη Σέλτικ. Τα 9 γκολ που έχει δεχτεί σε 21 παιχνίδια δίνουν στην άμυνα του Ολυμπιακού την 5η θέση της Ευρώπης…
Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν να δεχτούν γκολ από τις 9 Ιανουαρίου του 2011, τα δύο από τον Πανσερραϊκό στο «Γ. Καραϊσκάκης».
Όπως αναφέραμε παραπάνω, η κατά πολλούς κορυφαία ομάδα του πλανήτη, Μπαρτσελόνα βρίσκεται στην 7η θέση μαζί με της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Σπάρτακ Τρνάβα με 11 σε 22 παιχνίδια.
ΓΚΟΛ-ΜΑΤΣ Μ.Ο. ΟΜΑΔΑ
1) 6 στα 21 0.28 Σερίφ (Μολδαβία)
2) 5 στα 15 0.33 Βοϊβοντίνα (Σερβία)
-) 7 στα 19 0.36 Πόρτο (Πορτογαλία)
3) 7 στα 19 0.36 Σαχτάρ (Ουκρανία)
4) 8 στα 21 0.38 Ισκρα Σταλ (Μολδαβία)
5) 9 στα 21 0.42 OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)
-) 8 στα 19 0.42 Μάριμπορ (Σλοβενία)
6) 7 στα 15 0.46 Τσερνομόρετς (Βουλγαρία)
7) 9 στα 18 0.50 Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία)
-) 9 στα 18 0.50 Σπάρτακ Τρνάβα (Σλοβακία)
-) 11 στα 22 0.50 Μπαρτσελόνα (Ισπανία)
8) 8 στα 15 0.53 Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)
9) 14 στα 24 0.58 Σέλτικ (Σκωτία)
10) 9 στα 15 0.60 Μπόρατς Μπάνια Λούκα (Βοσνία)



http://sarotiko.blogspot.com/2011/02/blog-post_3541.html

Αυτό είναι το πρώτο βίντεο που ανέβηκε στο youtube!



Έχετε κάτσει να σκεφτείτε ποτέ ποιο είναι το πρώτο βίντεο που ανέβηκε ποτέ στο youtube; Είναι το βίντεο που θα δείτε τώρα και που έγινε upload το Σάββατο 23 Απριλίου 2005, λίγες εβδομάδες μετά από την έναρξη του σάιτ… ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
Το βίντεο έχει τίτλο «me at the zoo» και αναρτήθηκε από τον Γιακόβ Λαπίτσκι, ο οποίος τραβάει με την κάμερά του τον Καρίμ, που είναι ένας από τους ιδρυτές του youtube, στον ζωολογικό κήπο του Σαν Ντιέγκο, ενώ πίσω διακρίνονται ελέφαντες!





sportdog.gr
http://sarotiko.blogspot.com/