Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Η πρόγνωση του σημερινού καιρού


Γενικά ηλιοφάνεια με ισχυρό παγετό στα δυτικά και βόρεια και χιονόνερο ή χιόνι στις υπόλοιπες περιοχές, προβλέπει για σήμερα Τετάρτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Από το μεσημέρι σταδιακή βελτίωση, Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι τοπικά 9 Μποφόρ στο Αιγαίο.
Αναλυτική πρόγνωση
  Μακεδονία, Θράκη: Στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα για ασθενείς χιονοπτώσεις. Στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία γενικά ηλιοφάνεια με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 Μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 8 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από -7 έως 5 βαθμούς Κελσίου και στη Δυτική Μακεδονία από -14 έως 1 βαθμό Κελσίου. Τοπικά ισχυρός παγετός.
Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Ηλιοφάνεια. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 Μποφόρ που από το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς. Θερμοκρασία: Από -3 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η θερμοκρασία θα είναι τέσσερις με πέντε βαθμούς χαμηλότερη. Παγετός, τοπικά ισχυρός, στα βόρεια.
  Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νωρίς το πρωΐ νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις στην Ανατολική Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο. Γρήγορα και από τα δυτικά ο καιρός θα βελτιωθεί και μέχρι το βράδυ οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν στην Ανατολική Εύβοια και τις Σποράδες. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από -5 έως 6 βαθμούς Κελσίου. Τοπικά ισχυρός παγετός.
  Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά. Νωρίς το πρωί τα φαινόμενα στη Βόρεια Κρήτη θα είναι κατά τόπους ισχυρά βαθμιαία όμως θα εξασθενήσουν. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 7 με 8 και τοπικά 9 Μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το μεσημέρι. Θερμοκρασία: Από 3 έως 7 βαθμούς Κελσίου. Στη Νότια Κρήτη η θερμοκρασία θα είναι δύο με τρεις βαθμούς υψηλότερη.
Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με χιονόνερο στα νότια πεδινά και παροδικές χιονοπτώσεις στα υπόλοιπα. Άνεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 7 με 8 και τοπικά 9 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 7 με 8 και τοπικά 9 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 2 έως 10 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια από 0 έως 6 βαθμούς Κελσίου.
Αττική
Νεφώσεις και κατά διαστήματα χιονόνερο ή χιόνι κυρίως στα βόρεια. Από το απόγευμα σταδιακή βελτίωση. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από -2 έως 5 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη θερμοκρασία θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη. Τοπικά παγετός το πρωΐ και τη νύχτα.
Θεσσαλονίκη
Γενικά ηλιοφάνεια και μόνο πρόσκαιρα τοπικές νεφώσεις. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά 6 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από -3 έως 5 βαθμούς Κελσίου. Τοπικά παγετός κυρίως το πρωΐ και τη νύχτα.
http://www.zougla.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου