Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

ΜΕΡΚΕΛ : ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΕΠΑΝΑΓΟΡΑΣ ΧΡΕΟΥΣ

Ανοιχτό άφησε η καγκελάριος της Γερμανίας, Αγκέλα Μέρκελ, το ενδεχόμενο της επαναγοράς χρέους από τον μηχανισμό στήριξης, ενώ ταυτόχρονα τόνισε πως η σύνοδος της 11ης Μαρτίου θα στείλει «σαφές μήνυμα» στις αγορές. «Ο...
κόσμος περιμένει ότι η Ε.Ε. και κυρίως η Ευρωζώνη θα δείξουν ότι στηρίζουμε το νόμισμά μας», δήλωσε η Μέρκελ μετά τη συνάντηση που είχε το βράδυ της Παρασκευής στο Βερολίνο με τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου και προεδρεύοντα στην Ευρωζώνη, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
«Πιστεύουμε ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο» είπε η Γερμανίδα καγκελάριος, προσθέτοντας ωστόσο ότι για την ανάπτυξη της συνολικής στρατηγικής για το ευρώ «χρειάζεται ακόμη δουλειά».
Παράλληλα, η Αγκελα Μέρκελ, τόνισε πως με ένα αυστηρότερο σύμφωνο σταθερότητας και ανάπτυξης θα ξεπεραστούν «οι αμαρτίες του παρελθόντος».
Όσο αφορά το επίμαχο ζήτημα, εάν ο μελλοντικός μηχανισμός διάσωσης θα μπορεί να αγοράζει κρατικά ομόλογα ή θα θέτει στη διάθεση των χωρών - μελών τα μέσα για την επαναγορά ομολόγων τους, η Μέρκελ δήλωσε χαρακτηριστικά:
«Σήμερα δεν μπορώ να πω ούτε ναι ούτε όχι. Πολλά στοιχεία είναι υπό συζήτηση και θα πρέπει τα δει κανείς» και σημείωσε ότι το σημαντικό είναι η συγκεκριμένη διαμόρφωσή τους.
Από την πλευρά του ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ τόνισε ότι «υπάρχει συναίνεση στην ανάγκη να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της ΕΕ και να εντατικοποιηθεί ο συντονισμός στην οικονομική πολιτική, αλλά απομένει να υλοποιηθούν αποφάσεις».



http://fimotro.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου