Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Με πνεύμα οικολογικό ....Τουλάχιστον 15.000 καρναβαλιστές στο ρεθυμνιώτικο καρναβάλι

Οι μουσικές, ο ρυθμός και το γλέντι ήταν τα βασικά στοιχεία της μεγάλης παρέλαση των καρναβαλιστών στο ηλιόλουστο Ρέθυμνο και τον κεντρικό δρόμο της πόλης, τη λεωφόρο Κουντουριώτη.

Σαράντα δύο ομάδες, μαζί με τα 30 άρματα τους ξεκίνησαν στις δύο το μεσημέρι να διασχίζουν τη λεωφόρο περνώντας μπροστά από την κριτική επιτροπή για την επιλογή της καλύτερης ομάδα, του καλύτερου πληρώματος και άρματος. Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, με πάνω από 15 χιλιάδες καρναβαλιστές, κάθε ηλικίας, να δέχονται την προτροπή του Βασιλιά Καρνάβαλου, φέτος να τιμηθεί ο ΑΕΡΑΣ, και να στείλουν όλοι το μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος.

"Το Καρναβάλι του Ρεθύμνου και της Κρήτης ολάκερης, μοιάζει με αστείρευτη πηγή ιδεών, μ' ένα παραμύθι με αρχή αλλά χωρίς τέλος, με μόνον εντυπωσιακούς επιλόγους που γράφονται με κέφι, που εμπλουτίζονται από την ολοζώντανη συμμετοχή χιλιάδων αθεράπευτων Καρναβαλιστών και σφραγίζονται από μια αέναη υπόσχεση που δίνουν συνήθως άνθρωποι αποφασισμένοι να ρουφήξουν τη ζωή: "Και του χρόνου…". Κι ο χρόνος κυλά κι οι εποχές του, οι μέρες και οι στιγμές του, κουβαλούν όλες το άρωμα αυτής της ξεγνοιασιάς, τη δροσερή γεύση της δημιουργίας, την πειραχτική διάθεση, τον καλοπροαίρετο ανταγωνισμό στην πρωτοτυπία των στολών, στην ποιότητα των αρμάτων, στην αψεγάδιαστη διοργάνωση…". Αυτά τόνισε στο μήνυμα του για το καρναβάλι ο Δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργος Μαρινάκης ο οποίος όλες αυτές τις μέρες διασκεδάζει μαζί με τις όμάδες του καρναβαλιού στα διάφορα δρώμενα της πόλης.

Διαβάστε περισσότερα και δείτε φωτογραφίες του Ρεθυμνιώτικου καρναβαλιού από το www.goodnet.gr  εδώ 



http://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου