Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Τεράστια προβλήματα σε μετακινήσεις και ηλεκτροδότηση λόγω χιονιά


Τεράστια προβλήματα αντιμετωπίζουν στις μετακινήσεις και την ηλεκτροδότηση οι πολίτες εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας.

Το χιόνι που έπεσε τις πρώτες πρωινές ώρες δεν άργησε να μετατραπεί σε πάγο με αποτέλεσμα να γλιστρούν τα αμάξια και οι πεζοί.


Με μεγάλη προσοχή πρέπει να κινούνται οι οδηγοί, ενώ σχεδόν αδύνατη είναι η μετακίνηση στην κυκλοφορία από Καπανδριτίου - Καλάμου , από την Καισαριανή προς τον Υμηττό. Κλειστή είναι η λεωφόρος Φυλής από τη μονή Κλειστών προς τα Δερβενοχώρια και η λεωφόρος Πάρνηθας προς το τελεφερίκ. Τέλος, διεκόπη ηκυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Ελευσίνας - Θήβας από το 4ο χιλιόμετρο.

Στην Αττική θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία στην Κηφισιά, τη Νέα Ερυθραία, την Φιλοθέη, το Ηράκλειο, την Νέα Ιωνία, τον Βύρωνα, το Γαλάτσι,  τον Διόνυσο, τον Άγιο Στέφανο, τη Ροδόπολη, το Κρυονέρι, τη Σταμάτα, τη Λυκόβρυση, του Παπάγου, το Χολαργό, την Αγία Παρασκευή, την Παλήνη, το Μαραθώνα, τη Νέα Μάκρη, τη Φυλή, την Παλιά και Νέα Πεντέλη, την Εκάλη, το Χαλάνδρι, το Μαρούσι, τα Μελίσσια, τους Θρακομακεδόνες, τα Άνω Λιόσια, το Μενίδι, το Ψυχικό, την Παιανία, τα Γλυκά Νερά, την Ραφήνα, το Κορωπί.

Σε παγοδρόμιο έχουν μετατραπεί οι δρόμοι σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου σε Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, ενώ εξακολουθεί να υπάρχει πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση στις Σποράδες.

Στην περιφέρεια κλειστά είναι τα σχολεία στα ορεινά χωριά των νομών : Φλώρινας, Κοζάνης, Καστοριάς, Γρεβενών, Καρδίτσας, Λάρισας, Τρικάλων, στα Τέμπη, το νομό Μαγνησίας, τη Φθιώτιδα, τη Βοιωτία, την Εύβοια και τα ορεινά της Αιγιαλείας.

Σε ότι αφορά το απαγορευτικό απόπλου κλειστές παραμένουν οι πορθμειακές γραμμές Καβάλας - Πρίνου και Κυλλήνης – Ζακύνθου, ενώ μόνο με κλειστού τύπου πλοία πραγματοποιούνται τα δρομολόγια Κεραμωτής - Θάσου.

Τέλος, χαμηλές θα παραμείνουν οι θερμοκρασίες και σήμερα με το θερμόμετρο να δείχνει μέχρι και -2 βαθμούς Κελσίου. Από το απόγευμα αναμένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού.

http://www.star.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου