Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Εμπρός Αετέ...


Πέρσι ήταν στην Α2, φέτος διεκδικεί τίτλο. Η ΑΕΚ επικράτησε του Παναθηναϊκού με 3-1 και προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου, όπου θα αντιμετωπίσει στην Σάμο τον Ολυμπιακό! Οι «πράσινες» χάνουν τρόπαιο μετά από έξι χρόνια...
Μια νέα δύναμη ανατέλλει στο γυναικείο βόλεϊ, έτοιμη να πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια. Ο λόγος για την ΑΕΚ, η οποία από την περσινή χρονιά και την Α2, βρέθηκε στον τελικό του Κυπέλλου που θα διεξαχθεί στην Σάμο στις 16/4.
Οι «κιτρινόμαυρες» σε ένα γεμάτο κλειστό της Νέας Φιλαδέλφειας πήραν την σπουδαία πρόκριση επικρατώντας του απόλυτου κυρίαρχου τα τελευταία χρόνια στο άθλημα Παναθηναϊκού, με 3-1 (26-24, 18-25, 25-16, 26-24). Έτσι θα πάνε στην Σάμο να διεκδικήσουν το πρώτο τρόπαιο στην ιστορία τους, κόντρα στον Ολυμπιακό.

Πρώτος χαμένος τίτλος για Παναθηναϊκό

Αξίζει να αναφέρουμε πως οι «πράσινες» μετά από έξι συνεχόμενα πρωταθλήματα και πέντε κύπελλα (το 2007 λόγω των θλιβερών επεισοδίων που στοίχησαν την ζωή στον οπαδό του Παναθηναϊκού Μιχάλη Φιλόπουλο, δεν υπήρξε νικητής, καθώς η διοργάνωση σταμάτησε), θα χάσουν για πρώτη φορά ένα τρόπαιο. Για την ακρίβεια οι «κιτρινόμαυρες» με την εμφάνισή τους, τους αναγκάζουν να το χάσουν.

Φοβερή ατμόσφαιρα

Πριν ασχοληθούμε με το καθαρά αγωνιστικό μέρος του ημιτελικού, θα πρέπει να γίνει ειδική μνεία στον κόσμο της ΑΕΚ, που γέμισε το γήπεδο και δεν σταμάτησε λεπτό να τραγουδά. Η ατμόσφαιρα ήταν εξαιρετική και κυρίως μέσα σε αθλητικά πλαίσιο, με τους οπαδούς να βοηθάνε τα μέγιστα στην μεγάλη πρόκριση της ομάδας του Γιώργου Σαμαρά.

Δηλώσεις πρωταγωνιστών

Γιώργος Σαμαράς: «Δεν ήταν πρόωρος τελικός γιατί και ο Ολυμπιακός είναι πολύ καλός αντίπαλος. Η ΑΕΚ χτίζει μια καλή ομάδα και φέτος κάνει την έκπληξη που από την Α2 φτάνει στον τελικό. Είναι μια σπουδαία επιτυχία που πρέπει να χαρεί όλος ο κόσμος της ΑΕΚ. Μπορεί να είναι στεναχωρημένοι για το πρωτάθλημα, αλλά ήταν αδύνατο με τα προβλήματα που είχαμε εκείνη την περίοδο να κερδίσουμε τα ματς που χάσαμε. Σήμερα δείξαμε τις πραγματικές μας δυνατότητες. Ευχαριστώ όλους που μας στηρίζουν, τον Μιχαήλ και τον Κώστα. Το μόνο που μπορώ να υποσχεθώ είναι πως θα δώσω και την ψυχή μου για την ΑΕΚ όπως και οι αθλήτριες. Έχουμε μέρες να δούμε τον τελικό. Σήμερα είναι γιορτή, μετά θα μιλήσουμε με τις αθλήτριες και θα δούμε».

Νικολέτα Κουτουξίδου: «Ήταν πολύ σημαντική νίκη για εμάς, γιατί το κύπελλο είναι ένας από τους δύο στόχους μας. Το πρωτάθλημα κατά πάσα πιθανότητα δεν θα το καταφέρουμε, άρα χαρήκαμε πολύ που θα πάμε τελικό. Με τον Ολυμπιακό θα γίνει ένα καλό και δυνατό παιχνίδι και σε καμία περίπτωση δεν ξέρουμε τον νικητή. Όποιος είναι στην καλύτερη ημέρα θα πάρει και το κύπελλο. Σίγουρα το θέλουμε πολύ».
http://www.gazzetta.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου