Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Επιστημονικής Φαντασίας


Μέχρι τις 16 Μαρτίου

Το SFF-rated Athens, το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Επιστημονικής Φαντασίας & Φανταστικού της Αθήνας, επέστρεψε με πλούσιο πρόγραμμα. Από τις 10 μέχρι τις 16 Μαρτίου στον καθιερωμένο τόπο συνάντησης, κινηματογράφος «ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ FILMCENTER».

Στο φεστιβάλ θα προβληθούν 78 ταινίες, ανάμεσά τους και 37 διαγωνιστικές συμμετοχές από 23 χώρες, έτοιμες να αποθεώσουν τη δύναμη της φαντασίας. Από τις παραπάνω από 225 υποψηφιότητες ξεχώρισαν και προβάλλονται συνολικά 65 ταινίες μικρού μήκους (Διαγωνιστικό 27 ταινίες) και 13 μεγάλου μήκους (Διαγωνιστικό 8 ταινίες). Αυτήν τη φορά ισχυρή εμφανίζεται και η ελληνική παρουσία, συμμετέχοντας στο Διαγωνιστικό Μεγάλου Μήκους με τις ταινίες «Ο Θάνατος που Ονειρεύτηκα» του Παναγιώτη Κράββα και «Ψύχος» του Γιώργου Πιτσάκη. Και οι δύο σκηνοθέτες θα είναι παρόντες για να προλογίσουν τις ταινίες τους και να συζητήσουν με το κοινό.

Επίσης, το SFF-rated Athens 2011 παρουσιάζει στο ελληνικό κοινό τη δεύτερη κινηματογραφική παραγωγή της Λέσχης των Φίλων του H.P. Lovecraft (HPLHS), την ταινία «The Whisperer in Darkness», που κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της στο φεστιβάλ, με guest το σκηνοθέτη Sean Branney. 

Οι καλύτερες συμμετοχές ταινιών σύμφωνα με τις 6 ειδικές κατηγορίες βραβείων του φεστιβάλ διαμορφώνονται από την ψηφοφορία του κοινού, συμπεριλαμβανομένου και του βραβείου καλύτερης ταινίας μικρού μήκους, με χρηματικό έπαθλο 1.000 ευρώ.
http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου