Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Παγκόσμιο Κύπελλο Γυμναστικής: Προκρίθηκαν στους τελικούς Κοσμίδης και Πετρούνιας


Ο Λευτέρης Κοσμίδης (ΦΩΤΟ) και ο Λευτέρης Πετρούνιας προκρίθηκαν στους τελικούς του εδάφους και των κρίκων, αντίστοιχα, στην πρεμιέρα του παγκοσμίου κυπέλλου ενόργανης γυμναστικής του Κότμπους
Ο Κοσμίδης ήταν 6ος στις ασκήσεις εδάφους με 14,675 βαθμούς, εξασφαλίζοντας το εισιτήριο για την προνομιούχο οκτάδα. Στον σαββατιάτικο τελικό, ο 20χρονος πρωταθλητής θα διεκδικήσει το πρώτο του μετάλλιο στο θεσμό, αφού είχε καταταγεί 4ος στο Κότμπους τόσο το 2007 όσο και το 2009.
"Ήμουν υπερβολικά ξεκούραστος και γι' αυτό δεν μπορούσα να σταθεροποιηθώ εύκολα πάνω στο ταπί και είχα αρκετές μειώσεις στη βαθμολογία μου. Αυτό όμως δεν είναι κάτι που με προβληματίζει. Ίσα - ίσα, είναι θετικό στοιχείο το να μην αισθάνομαι κούραση ή άγχος και να 'πετάω' στο ταπί. Αύριο θα είμαι πιο συγκρατημένος και πιστεύω ότι θα αποφύγω τις αστάθειες. Ο στόχος μου είναι να βρεθώ στην τριάδα των μεταλλίων και αν μπορέσω να κατακτήσω το χρυσό, θα είναι ακόμα καλύτερα", τόνισε ο κάτοχος του παγκόσμιου τίτλου στο αγώνισμα, ο οποίος εκτέλεσε πρόγραμμα με συντελεστή δυσκολίας 6,50 και αναμένεται να επαναλάβει το
ίδιο και στον τελικό.

Ο Πετρούνιας

Ο Λευτέρης Πετρούνιας ήταν 3ος στους προκριματικούς στους κρίκους, με 15,050 βαθμούς, πίσω από τον Κινέζο Ξουάν Λούο (15,375 β.)  παίρνοντας πανηγυρικά το εισιτήριο για τον τελικό του Σαββάτου.

"Έμεινα αρκετά ευχαριστημένος, αλλά είμαι βέβαιος ότι μπορώ να πάω αρκετά καλύτερα. Έκανα κάποια λάθη, όπως μία διπλή αναπήδηση στην έξοδο, που θέλω να αποφύγω στον τελικό. Θα προσπαθήσω να πάρω μετάλλιο και μάλιστα να ανέβω ψηλότερα από την 3η θέση", δήλωσε ο Πετρούνιας, που παρουσίασε πρόγραμμα με βαθμό δυσκολίας 6,70.

Αποκλείστηκαν ο Δημήτρης Μαρκούσης (34ος μεταξύ 53 αθλητών στις ασκήσεις εδάφους), ο Μπάμπης Καϊλίδης (35ος μεταξύ 51 αθλητών στον πλάγιο ίππο) και ο αντικαταστάτης του τραυματία Βλάση Μάρα στη διοργάνωση, Κώστας Κωνσταντινίδης (42ος μεταξύ 46 αθλητών στους κρίκους)

Στις γυναίκες, άτυχες στάθηκαν οι δύο Ελληνίδες πρωταθλήτριες που αγωνίστηκαν στους ασύμμετρους ζυγούς, έχοντας πτώσεις. Η Στεφανί Μπισμπίκου τερμάτισε 11η στον προκριματικό με 13,375 β. και η Βάσω Μιλλούση 26η με 12,525 β.. Αμφότερες θα διεκδικήσουν κάτι καλύτερο στη δοκό ισορροπίας, στο απογευματινό σκέλος των προκριματικών οργάνων, που περιλαμβάνει επίσης τις συμμετοχές του Βασίλη Τσολακίδη και της Ελισάβετ Τσάκου.
http://www.enet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου