Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

«Υδάτινες ιστορίες» στο μετρό Συντάγματος

Το υδάτινο στοιχείο και ο τρόπος που αποτυπώνεται ζωγραφικά, μέσα από κολάζ, φωτογραφίες, ακόμα και κόμικς μαθητών δημοτικών και γυμνασίων της χώρας παρουσιάζεται στην έκθεση που ξεκινά από την Πέμπτη 17 Μαρτίου, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού στις 22 Μαρτίου.

Δυο χιλιάδες εξήντα ζωγραφικές δημιουργίες που συμμετείχαν και φέτος στον Μαθητικό Διαγωνισμό Καλλιτεχνικής Δημιουργίας του Δικτύου Μεσόγειος SOS αποτελούν την έκθεση που θα παρουσιάζεται στο Μετρό του Συντάγματος.

Η φετινή συμμετοχή των μαθητών, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, με τη συμμετοχή 3.432 παιδιών από 221 σχολεία όλης της χώρας, αριθμός που έκανε τη διαφορά σε σύγκριση με τους διαγωνισμούς των προηγούμενων πέντε χρόνων. Ανάμεσα στα 2.060 ατομικά και ομαδικά έργα που κατέκλυσαν τα γραφεία του Δικτύου Μεσόγειος SOS, ειδική επιτροπή αξιολόγησης βράβευσε 25 έργα τα οποία έκρινε ότι ξεχώρισαν από άποψη φαντασίας, καλλιτεχνικής δημιουργικότητας και περιεχομένου και τα οποία πληρούσαν τις τεχνικές προδιαγραφές του διαγωνισμού.

Παράλληλα θα λειτουργεί και έκθεση αρχειακού, εικαστικού και φωτογραφικού υλικού της ΕΥΔΑΠ, στο οποίο αποτυπώνεται ο αγώνας για τη διασφάλιση της αδιάλειπτης παροχής καθαρού και πόσιμου νερού. Η έκθεση αυτή, μαζί με τα βραβευμένα έργα του διαγωνισμού Υδάτινες Ιστορίες θα συνοδεύουν την Ημερίδα της ΕΥΔΑΠ με θέμα «Υδατικοί Πόροι και Κλιματική Αλλαγή» στο Ζάπειο Μέγαρο.

Την έκθεση θα μπορεί να επισκέπτεται το κοινό μέχρι και την Κυριακή 20 Μαρτίου,  ενώ το Σάββατο 19 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η τελετή απονομής των βραβείων του διαγωνισμού στις 12:00 παρουσία καλλιτεχνών, θεσμικών φορέων και εκπροσώπων του Δικτύου Μεσόγειος SOS.



http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου