Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Έχανε 2-1 και αφού γλίτωσε πολλά γκολ έκανε το 2-3 στο 89' επί της Μπάγερν Τσάμπιονς Λιγκ: Επική ανατροπή-πρόκριση της Ίντερ στο Μόναχο


Μεγαλειώδης πρόκριση της Ίντερ στο Μόναχο όπου με γκολ του Πάντεφ στο 89' νίκησε με 3-2 την Μπάγερν και ανέτρεψε το 0-1 του πρώτου αγώνα του Μιλάνου. Σ' ένα από τα πιο συγκλονιστικά παιχνίδια στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ, η Μπάγερν προηγήθηκε με 2-1, έχασε απίστευτες ευκαιρίες για να βάλει κι άλλα γκολ, αλλά μετά τα μέσα του β' ημιχρόνου η περσινή πρωταθλήτρια Ευρώπης πέτυχε τη μυθική ανατροπή και πέρασε στους “8” της διοργάνωσης. Προκρίθηκε και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με το 2-1 επί της Μαρσέιγ στο “Όλντ Τράφορντ”.

Στο… απίστευτο ματς του Μονάχου, η Μπάγερν έβαλε τα χέρια της και έβγαλε τα μάτια της. Παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ από το 8ο φετινό γκολ στη διοργάνωση του Σάμουελ Ετό (3’), συνήλθε γρήγορα και ισοφάρισε με το επίσης 8ο γκολ του Μάριο Γκόμες στο 21’ (Ετό και Γκόμες είναι μαζί με τον Μέσι πρώτοι σκόρερ της διοργάνωσης), που εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος του Σέζαρ στο σουτ του Ρόμπεν. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου μία ομάδα υπήρχε στον αγωνιστικό χώρο, αυτή του Λουίς Φαν Χάαλ.
 
Στο 25’ έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Γκόμες, στο 31’ ισοφάρισε με τον Τόμας Μίλερ, στο 35’ απώλεσε νέα ευκαιρία σε τετ α τετ του Ριμπερί, στο 40’ οι Γκόμες και Μίλερ απέτυχαν πάνω στη γραμμή (δοκάρι) να σκοράρουν και στο 42’ ο Ριμπερί σπατάλησε νέα ευκαιρία. Πρωταγωνιστής στις περισσότερες από τις φάσεις των Βαυαρών ήταν ο Βραζιλιάνος γκολκίπερ της Ίντερ Ζούλιο Σέζαρ.
 
Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός δεν ήταν ίδιος, όμως το ενδιαφέρον παρέμεινε αμείωτο. Στο 62’ ο Ριμπερί βρήκε τον Γκόμες και αυτός δεν μπόρεσε να νικήσει τον Σέζαρ, με το 2-1 να παραμένει. 
 
Μετά απ’ όλα αυτά, ο νόμος του ποδοσφαίρου επιβεβαιώθηκε για μία ακόμα φορά. Στο 63’, ο Ολλανδός Γουέσλεϊ Σνάιντερ με συρτό σουτ έξω από την περιοχή ισοφάρισε για την Ίντερ, κόντρα στη ροή του αγώνα και στο 88’ μετά από εξαιρετική προσπάθεια και ασίστ του Ετό ("χόρεψε" την αντίπαλη άμυνα), ο Σκοπιανός Γκόραν Πάντεφ με το πρώτο του φετινό γκολ στη διοργάνωση έστειλε την πρωταθλήτρια Ευρώπης στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ. 
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η πρώτη φορά στην ευρωπαϊκή ιστορία της Μπάγερν που κέρδισε εκτός έδρας στο πρώτο παιχνίδι και αποκλείστηκε! Στις 20 προηγούμενες είχε προκριθεί…
 
Έπαιξε με τη φωτιά η Γιουνάιτεντ
 
Στο άλλο παιχνίδι, στο «Όλντ Τράφορντ» του Μάντσεστερ, η Γιουνάιτεντ ξεκίνησε ιδανικά την αναμέτρηση, με το 15ο φετινό γκολ του Χαβιέ Ερνάντες ή Τσιτσαρίτο στο 5’. Μάλιστα, ο 23χρονος επιθετικός έγινε ο πρώτος Μεξικανός που σκόραρε σε προημιτελική φάση της διοργάνωσης! Μετά το τέταρτο, όμως, η Μαρσέιγ ανέβασε στροφές, πήρε την μπάλα στην κατοχή της και προσπάθησε να φέρει το ματς στα ίσια. Ωστόσο, Ζινιάκ (9’), Ντιαβαρά (36’) και Ρεμί (42’) σπατάλησαν τις σημαντικότερες ευκαιρίες των φιλοξενούμενων.
 
Στο δεύτερο μέρος, η εικόνα δεν άλλαξε. Στο 74’ ο Σεϊρού χάνει την ευκαιρία και τη Μαρσέιγ και ένα λεπτό αργότερα και πάλι ο Μεξικανός Τσιτσαρίτο εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Ράιαν Γκιγκς και έκανε το 2-0. Ο Ουαλός, έφτασε τις 41 συμμετοχές στο Τσάμπιονς Λιγκ και είναι τρίτος στη σχετική λίστα, πίσω από τους Ζέεντορφ (43) και Ραούλ (42).
 
Η Μαρσέιγ εξακολούθησε να κυνηγάει το… θαύμα και μείωσε με αυτογκόλ του Γουές Μπράουν στο 83’, αλλά δεν μπόρεσε να πετύχει και δεύτερο γκολ, που θα της έδινε την πρόκριση. Αυτή ήταν η 9η νίκη της Γιουνάιτεντ σε 12 παιχνίδια όταν φιλοξενεί γαλλική ομάδα. 

http://www.enet.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου