Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Κύπελλο (Ημιτελικός): ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 0-1 ..H AEK στον τελικό, εισβολή οπαδών ΠΑΟΚ

Μεγάλη πρόκριση πήρε η ΑΕΚ μέσα στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ με 1-0, στη ρεβάνς του δεύτερου ημιτελικού του Κυπέλλου Ελλάδας (πρώτο παιχνίδι 0-0). Το γκολ που έστειλε στον τελικό της 30ης Απριλίου την Ένωση πέτυχε ο Τραϊανός Δέλλας στο 48΄ με κεφαλιά. Αντίπαλος της ομάδας του Μανόλο Χιμένεθ στο παιχνίδι που θα διεξαχθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο θα είναι ο Ατρόμητος, που νωρίτερα προκρίθηκε σε βάρος του Ολυμπιακού Βόλου.

Ο δεύτερος ημιτελικός διεκόπη για περίπου 15 λεπτά στο 88΄ μετά από εισβολή οπαδών του ΠΑΟΚ στο γήπεδο. Οι παίκτες της ΑΕΚ έτρεξαν και μπήκαν στα αποδυτήρια, ενώ οπαδός των γηπεδούχων συνεπλάκη με τον Τραϊανό Δέλλα στον πάγκο της Ένωσης. Η ατμόσφαιρα "μύριζε μπαρούτι" από το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους. Στο 55΄ καπνογόνο που εκτοξεύθηκε από την εξέδρα κτύπησε στην πλάτη τον Σάχα, με αποτέλεσμα ο Αργεντινός πορτιέρο να πέσει στο έδαφος. Ο διαιτητής Μάνταλος διέκοψε προσωρινά το ματς, το οποίο ξεκίνησε με πεντάλεπτη καθυστέρηση.

Παιχνίδι κέντρου παίχτηκε στο πρώτο μέρος, με τις δύο ομάδες να δίνουν περισσότερη προσοχή στη διαφύλαξη του μηδέν στην άμυνα και λιγότερο στο να βγουν στην επίθεση και να ζητήσουν το γκολ. Παρ΄ όλα αυτά, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ είχαν από μία κλασική ευκαιρία για να προηγηθούν λίγο πριν το κλείσιμο του ημιχρόνου.

Ο "Δικέφαλος του Βορρά" έφτασε μία ανάσα από το γκολ στο 37΄ με τον Βλάνταν Ιβιτς να φεύγει στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ από καταπληκτική μπαλιά του Γκαρσία, αλλά το πλασέ που έκανε απέναντι από τον Σάχα ήταν κακό (άουτ). Τρία λεπτά μετά ήταν η σειρά της Ένωσης να απειλήσει, με τη σέντρα του Μπλάνκο από δεξιά να βρίσκει αμαρκάριστο στην "καρδιά" της άμυνας του ΠΑΟΚ τον Σκόκο, η κεφαλιά του οποίου πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Γκολ...από τα αποδυτήρια για την ΑΕΚ στο δεύτερο μέρος. Με τη συμπλήρωση του 48ου λεπτού, ο Σκόκο εκτέλεσε το φάουλ κι έδωσε την ευκαιρία στον αμαρκάριστο Δέλλα με γυριστή κεφαλιά να πετύχει το 0-1 και να δώσει σαφέστατο προβάδισμα πρόκρισης στην Ενωση. Το γκολ προκάλεσε αναταραχή στην εξέδρα και στο 54΄ το ματς διακόπηκε για λίγα λεπτά, λόγω ρίψης καπνογόνου που βρήκε τον Σάχα. Ο Αργεντινός πορτιέρο έπεσε στο έδαφος και ο διαιτητής Μάνταλος διέκοψε το παιχνίδι, ενώ κάλεσε στο κέντρο του γηπέδου τους γενικούς αρχηγούς των ομάδων, στους οποίους έκανε συστάσεις.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάνταλος (Αθηνών)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μουσλίμοβιτς, Βιτόλο - Λυμπερόπουλος, Σκόκο, Λαγός, Γκερέιρο

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Κρέσιτς, Λίνο, Κοντρέρας, Τσιρίλο, Σνάουτσνερ (72΄ Τσουκαλάς), Γκαρσία, Βιτόλο (79΄ Φωτάκης), Ίβιτς (68΄ Κουτσιανικούλης), Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης, Μουσλίμοβιτς

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Καράμπελας (32΄ Λαγός), Ματέος, Δέλλας, Γεωργέας, Ντιόπ, Μάκος, Μίτσελ, Λυμπερόπουλος (67΄ Γκερέιρο), Σκόκο, Μπλάνκο 



http://www.skai.gr/news/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου