Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

ΣΤΑ ΥΨΗ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΣΕ ΑΡΓΟ,ΧΑΛΚΟ ΚΑΙ ΧΡΥΣΟ

Τα 101 δολάρια το βαρέλι ξεπέρασε η τιμή του αργού καθώς στην Ιαπωνία σημειώνεται πρόοδος στην κατεύθυνση επίλυσης της πυρηνικής κρίσης και ενώ τα κράτη της Δύσης έκαναν ένα βήμα πιο κοντά στην απόφαση παρέμβασης στη Λιβύη. Αναλυτικά, το συμβόλαιο του αργού τύπου light sweet, παραδόσεως... 
Απριλίου ενισχύθηκε κατά 3,44 δολάρια ή 3,5% στα 101,42 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Το αργό τύπου brent σημείωσε άνοδο 4,30 δολαρίων το βαρέλι, ή 3,9% στα 114,9 δολάρια το βαρέλι.
"Εκτιμώ πως οι επενδυτές αρχίζουν να πιστεύουν πως η κατάσταση στην Ιαπωνία, το πυρηνικό αυτό φιάσκο, αρχίζει να τίθεται υπό έλεγχο", σχολιάζει ο Peter Donovan, αντιπρόεδρος της Vantage Trading στη Νέα Υόρκη.
Ξανά πάνω από τα $1.400 ο χρυσός, ράλι 3,5% ο χαλκός
Το επίπεδο των 1.400 δολαρίων ανά ουγγιά κατοχύρωσε ξανά την Πέμπτη η τιμή του χρυσού, καθώς η Ιαπωνία προσπάθησε να θέσει την κρίση στο πυρηνικό εργοστάσιο Φουκουσίμα υπό έλεγχο και ενώ αυξήθηκε ο ρυθμός πληθωρισμού στις ΗΠΑ.
Ειδικότερα, η τιμή του συμβολαίου του χρυσού, παραδόσεως Απριλίου, ενισχύθηκε κατά 8,10 δολάρια ή 0,6% στα 1.404,20 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.
Αλλά και η χρηματιστηριακή αγορά των ΗΠΑ ανέκαμψε σήμερα έπειτα από τρεις διαδοχικές ημέρες απωλειών με φόντο τις ανησυχίες μετά το φονικό σεισμό της Ιαπωνίας, το τσουνάμι αλλά και την πυρηνική κρίση που βρίσκεται σε εξέλιξη, ωθώντας ορισμένους επενδυτές στην πώληση παγίων με στόχο την άντληση ρευστότητας.
"Παρατηρείται άμβλυνση των πιέσεων για πώληση κάθε στοιχείου που απειλεί την ακεραιότητα του χαρτοφυλακίου", σχολιάζει αναλυτής εμπορευμάτων της TD Securities στο Toronto. Την Πέμπτη οι επενδυτές ήταν λιγότερο αρνητική, καθώς η κατάσταση στην Ιαπωνία κρίνεται λιγότερο κρίσιμη από ό,τι προηγουμένως, είπε.
Στήριξη στο χρυσό πρόσφερε εξάλλου το αποδυναμωμένο δολάριο αλλά και τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ. Ο δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύθηκε 0,5% το Φεβρουάριο, ενώ ο δομικός πληθωρισμός σημείωσε άνοσο 0,2%, ξεπερνώντας ελαφρώς τις προβλέψεις.
Στα υπόλοιπα μέταλλα, ο χαλκός κατέγραψε ράλι 3,5% εν μέσω πεποιθήσεων ότι η ανοικοδόμηση περιοχών στην Ιαπωνία θα δημιουργήσει πιέσεις στην προμήθεια μετάλλου που ήδη χαρακτηρίζεται από στενότητα. Η χρήση του είναι διαδεδομένη στην καλωδίωση στις κατασκευές. Ειδικότερα, το συμβόλαιο του Μαΐου κέρδισε 15 σεντς στα 4,34 δολάρια η λίβρα.
Χαμηλότερα έκλεισε το ασήμι, με το συμβόλαιο του Μαΐου να χάνει 21 σεντς ή 0,6% στα 34,26 δολάρια ανά ουγγιά. Η πλατίνα Απριλίου σημείωσε άνοδο 6,40 δολαρίων ή 0,4% στα 1.706,90 δολάρια ανά ουγγιά. Το παλλάδιο Ιουνίου κέρδισε 11,75 δολάρια ή 1,7% στα 716,80 δολάρια ανά ουγγιά.




http://fimotro.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου