Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Συνεδρίασε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής για τον ποδηλατόδρομο Κηφισιά - Φάληρο




O ποδηλατόδρομος Κηφισιά - Φάληρο  αποτέλεσε  το αντικείμενο της χθεσινής συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Μοσχάτου - Ταύρου.
Στην  συνεδρίαση της επιτροπής, που  πραγματοποιήθηκε στις 4.30 το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου  έγινε συζήτηση για να  διαμορφωθεί  η εισήγηση της επιτροπής προς το Δημοτικό Συμβούλιο για την δημιουργία του νέου  ποδηλατόδρομου της Αθήνας,(τμήμα απο οδός  Φόρνεζη εως οδός Αγίου Κωσταντίνου  και τμήμα οδού θεσσαλονίκης μέχρι τήν οδό Αγίου Κωσταντίνου όσο αφορά τον Δήμο Μοσχάτου&Ταύρου)

Συγκεκριμένα,αποφασίστηκε  η Επιτροπή θα εισηγηθεί θετικά για την έγκριση  της προμελέτης του έργου "Ποδηλατικός Άξονας Φαληρικός Όρμος - Κηφισιά και Αναπλάσεις σε ελεύθερους χώρους κατά μήκος του άξονα. Τμήμα Φαληρικός Όρμος - Γκάζι".
Επιπλέον, η επιτροπή θα εισηγηθεί για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που απαιτούνται για την ορθή υλοποίηση του έργου, δικαιοδοσίας του Δήμου Μοσχάτου - Ταύρου.


Στην συνεδρίαση εκτός απο τον Δήμαρχο  και την επιτροπή μετείχαν εκπρόσωποι συλλόγων και απλοί πολίτες του  Δήμου Μοσχάτου - Ταύρου ώπου   μπόρεσαν  να εκφράσουν  την γνώμη τους.
Το σημαντικό είναι ότι συμφώνησαν όλοι θετικά για την αναγκαιότητα του έργου αλλά με τον εκπρόσωπο του συλλόγου επιστημόνων Μοσχάτου να ζητάει λίγο περισσότερο χρόνο για να μπορέσει να καταθέσει φάκελο με αναλυτική μελέτη για το έργο.
Επίσης συμμετείχε και εκπρόσωπος απο το μπόκ μας ώπου επεσήμανε ότι πρέπει εκτός απο τον ποδηλατόδρομο  να υπάρχει και παράλληλος πεζόδρομος για τους πολίτες και ειδικά στον Ιλισσό απο την οδός Μεταμόρφωσης μέχρι την όδο Αγίου Κωσταντίνου πρέπει να προσεχθεί η μελέτη γιατί σε αυτή την απόσταση ο δρόμος γίνεται ποιό στενός.


Σίγουρα το έργο που θα γίνει είναι πολύ σημαντικό για τον Δήμο μας και μέσα απο το μπλόκ μας θα το στηρίξουμε με όλες τις δυνάμεις μας. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου