Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Πρώτος στόχος τα αεροπλάνα και τα τανκς


Καταφτάνουν στρατεύματα στη Λιβύη

Πρώτος στόχος θα είναι τα αεροπλάνα και τα τανκς του Καντάφι, σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, ενώ σε δηλώσεις του από την Ουάσιγκτον ο αμερικανός Πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, τονίζει ότι «ο Καντάφι επέλεξε το δρόμο της καταστροφή».

Παράλληλα, έχει αρνηθεί να σχολιάσει λεπτομέρειες μίας επιχείρησης, η οποία είναι ακόμη στο σχεδιασμό, ενώ, όπως μεταδίδει το Reuters, αγγλικά και γαλλικά αεροπλάνα ενδέχεται να πετάξουν πάνω από τη Λιβύη για «συμβολικούς λόγους» ακόμη και πριν από την αυριανή Σύνοδο που θα ληφθούν αποφάσεις και θα «κλειδώσει» το ΝΑΤΟϊκό σχέδιο.

Όπως έχει διαρρεύσει, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αναπτύξουν και αμφίβια σκάφη στη Μεσόγειο για την αντιμετώπιση της συνεχιζόμενης βίας στη Λιβύη.

«Ο Καντάφι πρέπει να σταματήσει», λέει ο Ομπάμα και η ανθρωπιστική βοήθεια να φτάσει στο λαό τις χώρας. «Αν ο Καντάφι δε συμμορφωθεί πλήρως, θα υπάρξει στρατιωτική επέμβαση», προειδοποιεί, ενώ τονίζει ότι οι ΗΠΑ ΔΕ θα χρησιμοποιήσουν χερσαίες δυνάμεις στη Λιβύη.

H μονάδα USS Bataan Amphibious Ready Group θα αναπτυχθεί στις 23 Μαρτίου «πριν από το αρχικό της χρονοδιάγραμμα, προκειμένου να ανακουφίσει τις μονάδες από το USS Kearsarge (Amphibious Ready Group) που επί του παρόντος βρίσκονται στη Μεσόγειο Θάλασσα», ανέφερε σε δήλωσή του
.
http://www.newsbeast.gr/world/arthro/141580/protos-stohos-ta-aeroplana-kai-ta-tanks/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου