Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Μια χούφτα χώμα από το Ηράκλειο για τον Μανώλη Ρασούλη

Το τελευταίο αντίο στο Α νεκροταφείο Αθηνών είπαν στον κορυφαίο, αντισυμβατικό και ανατρεπτικό καλλιτέχνης ΜανώληΡασούλη, φίλοι συνεργάτες, συγγενείς αλλά και απλός κόσμος που τον θαύμαζε. Ο δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης σκέπασε την σορό του αγαπημένου καλλιτέχνη με χώμα από την γενέτειρά του, το Ηράκλειο. Στην τελευταία του κατοικία λοιπόν τον συνόδευσαν παλιοί του συνεργάτες όπως ο Πασχάλης Τερζής, η Χάρις Αλεξίου, ο Μανόλης Λιδάκης, ο Γιώργος Παρτσαλάκης, ο Λάκης Παπαδόπουλος, o Νίκος Καλογερόπουλος, ο Κώστας Μακεδόνας, o Διονύσης Σαββόπουλος, ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Μίμης Ανδρουλάκης καθώς και ο Μπάμπης Τσέρτος.
Όλοι τους συγκλονισμένοι από τον χαμό του καλλιτέχνη, δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτό που συνέβη στον καλλιτέχνη.
"Όλος ο χώρος ο καλλιτεχνικός όλος ο κόσμος που τον έχει γνωρίσει, όλοι μας έχουμε στεναχωρηθεί πάρα πολύ, για τον απότομο χαμό του, για τον τρόπο με τον οποίο έφυγε χωρίς να μας αποχαιρετήσει. Έχει αφήσει ένα πολύ σπουδαίο έργο πίσω του. " δήλωσε με δάκρυα στα μάτια η Χάρις Αλεξίου.
Η απροσδόκητη απώλεια του δημιουργού έχει σκορπίσει θλίψη, οργή, αλλά και απορίες ως προς το πώς είναι δυνατόν να κείτεται νεκρός για δέκα μέρες στο σπίτι του και να μην τον αναζητήσει απολύτως κανένας. «Αιτία θανάτου του ήταν ένα σημείο της καρδιάς, το οποίο είχε υποστεί και παλιότερα έμφραγμα, κάτι όμως που πιθανότατα ο ίδιος δεν γνώριζε», είπε ο ιατροδικαστής Ματθαίος Τσούγκας, που έκανε τους πάντες να χάσουν την μιλιά τους, όταν γνωστοποίησε ότι ο θάνατος του Μανώλη Ρασούλη σημειώθηκε το Σάββατο πριν από την Καθαρά Δευτέρα. Συντετριμμένα από τον θάνατό του είναι δεκάδες παιδιά από την Κατερίνη, που δημιούργησαν το επίσημο site του γνωστού καλλιτέχνη στο διαδίκτυο: «Υπέφερες για τα κακώς κείμενα αυτής της Πατρίδας και αυτού του Κόσμου όσο κανένας άλλος. Στο καλό Μανώλη. Ευχόμαστε να βρεις επιτέλους την αλήθεια που έψαχνες. Στην μνήμη μας θα ζεις για πάντα. Με αγάπη και σεβασμό, οι φίλοι σου από την Κατερίνη». Λίγο πριν φύγει για το μεγάλο του ταξίδι, ο Μανώλης Ρασούλης ολοκλήρωσε έναν δίσκο με τον Γιάννη Γλέζο, που θα κυκλοφορήσει πολύ σύντομα. Τραγική ειρωνεία: Σήμερα, ημέρα της κηδείας του Μανώλη Ρασούλη, οι δυο τους είχαν ραντεβού για να συζητήσουν τις λεπτομέρειες της συνεργασίας τους. Η επιθυμία της οικογένειας είναι αντί για στεφάνια, τα χρήματα να διατεθούν στον μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού Κιβωτός του Κόσμου. «Τίποτα δεν πάει χαμένο στην χαμένη σου ζωή. Τ’ όνειρό σου ανασταίνω και το κάθε σου γιατί». Kαλό ταξίδι Μανώλη Ρασούλη.

Πηγή: star
http://www.gossip-tv.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου