Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Τράκαρε την νοικιασμένη Ferrari ενώ πήγαινε στο γάμο! :


Ήθελαν ο γάμος τους να μοιάζει πλούσιος και σκέφτηκαν να ενοικιάσουν μια εντυπωσιακή Ferrari F430 Spider ώστε να φύγουν από το γάμο με στιλ…
Τώρα το ζευγάρι τρέχει και δεν φθάνει καθώς ο γαμπρός τρακάρε το πανάκριβο αυτοκίνητο.
Η απίθανη αυτή ιστορία συνέβη στο Τρεβίζο της Ιταλίας. Ο γαμπρός νοίκιασε την εντυπωσιακή κόκκινη Ferrari άξιας 180 χιλιάδων περίπου ευρώ για να φύγει με τη νύφη μετά την τέλεση του μυστήριου.
Αφού ανταλλάξανε όρκους αιώνιας αγάπης επιβιβάστηκαν στο πολυτελές αυτοκίνητο και πήραν το δρόμο προς την γαμήλια τελετή. Λίγα μέτρα όμως πιο κάτω ο γαμπρός έχασε τον έλεγχο του αυτοκίνητου και τράκαρε σε ένα στύλο φαναριού με αποτέλεσμα να διαλύσει το αυτοκίνητο.
Προκειμένου να νοικιάσει το πολυτελές αυτοκίνητο, το ζευγάρι το είχε καταβάλει 20 χιλιάδες ευρώ ως εγγύηση. Μετά το τρακάρισμα, οι νεόνυμφοι θα πρέπει αποκαταστήσουν τις ζημιές στην Ferrari, που σύμφωνα με τους ιδικούς ανέρχεται στα 70 χιλιάδες ευρώ.
Το στιλ τους βγήκε λίγο αλμυρό...

http://pliatsikonews.blogspot.com/2010/06/ferrari.html

Σέρρες: Νέο Ρεκόρ Γκίνες για τους Σερραίους που παρασκεύασαν το μεγαλύτερο ρυζόγαλο του κόσμου


Το μεγαλύτερο ρυζόγαλο του κόσμου κατάφεραν να παρασκευάσουν και να μοιράζουν σήμερα οι Σερραίοι, κερδίζοντας ένα τρίτο αυτή τη φορά, ρεκόρ Γκίνες. Το τελικό βάρος του ρυζόγαλου ξεπέρασε τους 2,5 τόνους καταρρίπτοντας το υπάρχον ρεκόρ των δύο τόνων, ενώ σερβιρίστηκαν 303,74 κιλά ρυζόγαλου έναντι των 200 κιλών που είχαν μοιραστεί στο τελευταίο ρεκόρ Γκίνες. Το τεράστιο ρυζόγαλο παρασκευάστηκε σε καζάνι 2,50 μέτρων διάμετρο και 1 μ. ύψος, ενώ για την παρασκευή του χρησιμοποιήθηκαν 300 κιλά ρύζι, 2 τόνοι γάλα, 400 κιλά ζάχαρη, 1200 λίτρα νερό, 60-70 κιλά κορν φλαουρ και μπόλικη κανέλλα. Ζαχαροπλάστες και εστιάτορες του νομού Σερρών, καθώς και γνωστοί αρχιμάγειροι έδωσαν το καλύτερο τους εαυτό, προκειμένου να καταρρίψουν το παλιό ρεκόρ Γκίνες. Η διαδικασία ξεκίνησε στις 11 το πρωί και ολοκληρώθηκε το μεσημέρι.
 Παρά την πρωινή ηλιοφάνεια, η ξαφνική βροχόπτωση δυσκόλεψε αρκετά τη διαδικασία της ολοκλήρωσης και της καταμέτρησης του μεγάλου αυτού επιτεύγματος που κατάφεραν οι Σερραίοι έχοντας συμμάχους τους εκατοντάδες παρευρισκόμενους που δεν πτοήθηκαν από την καταρρακτώδη βροχή. Οι Σερραίοι κατάφεραν όχι μόνο να παρασκευάσουν το μεγαλύτερο ρυζόγαλο του κόσμου αλλά και να το μοιράσουν, όπως απαιτούσε ο εκπρόσωπος του Γκίνες, στις Σέρρες, Jack Brockbank. ‘’Οι Σερραίοι τα κατάφεραν για τρίτη φορά’’ επεσήμανε ο κ. Brockbank, ενώ πρόσθεσε ότι ‘’και η γεύση του ρυζόγαλου θα μπορούσε να διεκδικήσει ένα νέο ρεκόρ Γκίνες’’. Η παρασκευή του μεγαλύτερου ρυζόγαλου στον κόσμο, εντάχθηκε στο πλαίσιο του τριήμερου, 3ου Διεθνές Φεστιβάλ Γαστρονομίας που διοργάνωσε και φέτος το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Σερρών με τη συνεργασία των φορέων του νομού, υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού. Το φεστιβάλ Γαστρονομίας στις Σέρρες, που τείνει πλέον να γίνει θεσμός, έχει ως σκοπό την προβολή του νομού και των επιχειρήσεών του μέσω της ιδιαίτερης τοπικής γαστρονομίας καθώς και την αύξηση της εξωστρέφειας και της επισκεψιμότητας στο νομό. Μέχρι στιγμής οι Σερραίοι κατάφεραν να παρασκευάσουν το μεγαλύτερο ρυζόγαλο του κόσμου, την μεγαλύτερη μπουγάτσα του κόσμου που έφτασε περίπου τα 20 μέτρα και 250 κιλά βάρος, ενώ πέρυσι κέρδισαν μία επιπλέον θέση στο βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες, αφού κατάφεραν μέσα σε τέσσερις ώρες να τηγανίσουν χιλιάδες μπιφτέκια από βουβαλίσιο κρέας, τελικού βάρους 312,5 κιλών.
© 2010 ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα: http://aegean-chios.blogspot.com/2010/06/blog-post_8747.html#ixzz0q6aksfbT

Το χορευτικό της Έρρικας Πρεζεράκου στο "Dancing with the Stars"

Ιδού το χορευτικό της Έρρικας Πρεζεράκου στο "Dancing with the Stars"... Χωρίς πολλά λόγια

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ











http://troktiko.blogspot.com/2010/06/dancing-with-stars.html

Ο πρωθυπουργός ένα διήμερο στον Πόρο...

Από το http://www.koutouzis.gr/


Ένα διήμερο στον Πόρο πέρασε ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου, το διήμερο 5 και 6 Ιουνίου. Πήγε στο νησί με το ιπτάμενο συνοδευόμενος από τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλο Γερουλάνο και έφτασαν υπό βροχή.
Στην αποβάθρα τους ανέμενε το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ κ. Κώστας Τουρλακάκης και...
 άλλα μέλη του κόμματος. Κατέλυσαν στο ξενοδοχείο ΣΕΙΡΗΝΑ.
 
 
 
Το βράδυ του Σαββάτου έφαγαν στην ταβέρνα του Τάσου Παγώνη στην Πούντα. Ο κ. Παπανδρέου έμεινε στον Πόρο και το βράδυ της Κυριακής. (6-6-10 21,30).
 
http://press-gr.blogspot.com/2010/06/blog-post_2343.html
 

Τουρκία: Oγκώδης διαδήλωση κατά της στρατιωτικής επιχείρησης του Ισραήλ

Κατηγορώντας την Τουρκική κυβέρνηση ότι δεν προέβη στη λήψη αρκετά σθεναρών μέτρων εναντίον του Ισραήλ, μετά την στρατιωτική επιχείρηση που απέβη στο θάνατο τουλάχιστον εννέα ακτιβιστών οι οποίοι προσπαθούσαν να μεταβούν στη Λωρίδα της Γάζας νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν χθες Σάββατο στην Κωνσταντινούπολη. Η χθεσινή ήταν μια από τις ογκωδέστερες διαδηλώσεις των τελευταίων ετών στην Τουρκία. Βασικός της διοργανωτής ήταν το Σααντέτ, το κόμμα της Ευτυχίας, που θεωρείται ισλαμιστικό και παραδοσιοκρατικό. Συμμετείχε επίσης αντιπροσωπεία από το ίδρυμα για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ελευθερία και την ανθρωπιστική αρωγή (IHH). Οι διαδηλωτές κάλεσαν την κυβέρνηση Ερντογάν να λάβει πιο σκληρά μέτρα κατά του Ισραήλ και να υπερασπιστεί το έργο της IHH, μιας ισλαμιστικής οργάνωσης που υποστήριξε την διοργάνωση του στόλου της ελευθερίας. Η Άγκυρα απέσυρε τον πρεσβευτή της με το Ισραήλ ενώ ανακάλεσε την ισχύ τριών στρατιωτικών συμφωνιών με τη χώρα.

περισσότερα:http://greeknation.blogspot.com/2010/06/o.html

ΔΥΝΑΜΗ ΘΕΛΗΣΗΣ

Ο Γάλλος Plavec έχασε τα πόδια και τα χέρια του, παρόλα αυτά κολύμπησε  22 μίλια
Ο Plavec χωρίς χέρια και πόδια ΔΕΝ το βάζει ποτέ κάτω........




Περισσότερα;http://i-diadromi.blogspot.com/2010/06/blog-post_4127.html

Ισχυρά ονόματα και νέα πρόσωπα για το ΠΑΣΟΚ



Αν το ΠΑΣΟΚ γνώριζε από τώρα τι (πολιτικό) καιρό θα κάνει τον Νοέμβρη, ίσως είχε «ανακαλύψει» ήδη τους μισούς τουλάχιστον υποψήφιους για τις περιφέρειες και τους μεγάλους δήμους της χώρας.Από τη μια η οικονομική κρίση και από την άλλη ο νεόφερτος «Καλλικράτης» στην αυτοδιοίκηση ανάγκασαν το κυβερνών κόμμα μήνες πριν να ξεκινήσει μια πρώτη προσέγγιση ανθρώπων για τα ψηφοδέλτια, χωρίς μάλιστα το αρμόδιο υπουργείο να έχει καταλήξει στον «χωροταξικό» χάρτη των συνενώσεων. Από... προχθές όμως, ο δρόμος είναι ανοιχτός, καθώς με την ψήφιση του «Καλλικράτη» στην Ιπποκράτους ξεκίνησαν τη διαδικασία, αρχίζοντας να σκιαγραφούν το προφίλ των υποψηφίων.«Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν θετική και υψηλή αναγνωρισιμότητα», λέει στέλεχος της Ιπποκράτους, υπογραμμίζοντας τη λέξη θετική όταν αναφέρεται και στην επιλογή των υποψηφίων περιφερειαρχών. Πρέπει να έχουν... λευκό «πόθεν έσχες» και αν είναι βουλευτές να έχουν αποφασίσει ότι θα υπηρετήσουν τουλάχιστον για μία θητεία το νέο θεσμό και δεν θα επιστρέψουν άρον άρον πίσω στη Βουλή, αν δεν εκλεγούν.

Συζήτηση
Στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ την περασμένη Πέμπτη συζήτησαν και για το ενδεχόμενο να τεθεί ασυμβίβαστο μεταξύ βουλευτή και υποψηφίου επικεφαλής συνδυασμού, αλλά η κουβέντα παρέμεινε στη... μέση. Ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Παπανδρέου έχει ζητήσει από την ομάδα που θα κρίνει τους υποψηφίους να καταλήξουν σε αυστηρά κριτήρια επιλογής, ώστε να αποφευχθούν λάθη που ίσως εν συνεχεία αποδειχθούν... μοιραία για την εικόνα του κόμματος. Το σίγουρο είναι ότι ο πρωθυπουργός εμμένει στην προώθηση νέων προσώπων, πολλών γυναικών και στελεχών που μπορούν να συμβάλουν στον αναπτυξιακό προσανατολισμό της κάθε περιφέρειας.Βέβαια, επειδή το ΠΑΣΟΚ θέλει να κερδίσει στις εκλογές, δεν... αδιαφορεί για το πολιτικό εκτόπισμα και την αναγνωρισιμότητα των υποψηφίων («θέλουμε να τον γνωρίζουν από τη μία μέχρι την άλλη άκρη της περιοχής» τονίζει συνεργάτης του πρωθυπουργού). Ισχυρό κίνητρο για την επιλογή των υποψηφίων είναι και η δυνατότητά τους να συγκροτήσουν συμμαχίες - απολύτως αναγκαίες για το κυβερνών κόμμα, ειδικά αν ισχύσει το 50%+1, δηλαδή η δεύτερη Κυριακή και δεν επανέλθει το σύστημα του 42% που ευνοεί λόγω συγκυρίας το ΠΑΣΟΚ.Πώς θα εκδηλώνουν ενδιαφέρον τα διάφορα στελέχη; Ηλεκτρονικά μέσω μιας ανοιχτής διαδικασίας, όπως έγινε και για τη στελέχωση του κρατικού μηχανισμού, τώρα όμως έχει καθοριστεί σφιχτό χρονοδιάγραμμα. Οι δε υποψήφιοι για τις περιφέρειες μπορούν να στέλνουν με φαξ ή ηλεκτρονικά την αίτησή τους ή να προταθούν από άλλους. Στόχος πάντα του ΠΑΣΟΚ είναι μέχρι το τέλος του μήνα να έχουν ανακοινωθεί αρκετοί περιφερειάρχες και περίπου 70 δήμαρχοι! Ιδωμεν...

Οι κριτές
Επικεφαλής της ομάδας που έχει συγκροτηθεί για την επιλογή υποψηφίων είναι ο κ. Θανάσης Τσούρας, ο οποίος είχε την ίδια ευθύνη και στις αυτοδιοικητικές του ‘98. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και έμπιστος συνεργάτης του κ. Παπανδρέου έχει φυσικά τη στήριξη του γραμματέα του κόμματος, Σ. Ξυνίδη. Η ομάδα συμπληρώνεται και από άλλα στελέχη όπως οι κυρίες Βάρτζελη, Ράπτη, Κισκήρα, οι κύριοι Σπυρόπουλος, Μίχος και o Xρήστος Σπίρτζης από το Οργανωτικό.

1. Αττική: «Παίζει» ακόμη και ο Ραγκούσης
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι, όποια παράταξη πάρει την πρωτιά στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, δηλαδή στην Αττική, τότε θα έχει κερδίσει εν πολλοίς τη μάχη των εντυπώσεων.Γι’ αυτό και η μάχη θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη, με τα δύο μεγάλα κόμματα να αναζητούν ισχυρά όπλα. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι το ΠΑΣΟΚ έχει συνολικά στην Αττική ισχυρό προβάδισμα, αν και οι πολιτικές εξελίξεις δεν εξασφαλίζουν τη διατήρησή του.Λέγεται ότι ακόμη και ο ίδιος ο υπουργός Εσωτερικών, ο «νονός» του «Καλλικράτη», Γ. Ραγκούσης, μπορεί να τεθεί επικεφαλής του πράσινου συνδυασμού.Δεν αποκλείονται και άλλα κορυφαία στελέχη ή υπουργοί (π.χ. Λοβέρδος, Χρυσοχοΐδης κ.ά.), ή τουλάχιστον άνθρωποι με σχετική αναγνωρισιμότητα, και άνθρωποι της αυτοδιοίκησης, όπως ο νυν νομάρχης Γιάννης Μίχας (του οποίου το όνομα ακούγεται και για τη θέση του αντιπεριφερειάρχη) και η Ντίνα Μπέη (υπερνομάρχης σήμερα). Πρόκειται για δυο πρόσωπα που «παίζουν» γερά για τις κρίσιμες θέσεις.

2. Κεντρική Μακεδονία: Ο Μαγκριώτης κόντρα στον Ψωμιάδη

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον επιδεικνύουν φυσικά και για την Κεντρική Μακεδονία με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Πιθανή θεωρείται η επιλογή του νυν υφυπουργού Γ. Μαγκριώτη και βουλευτών της περιοχής όπως ο κ. Γ. Φλωρίδης (αν και φήμες τον θέλουν σε νέο πόστο μετά τον ανασχηματισμό...) και ο Τ. Αηδόνης. Εκτιμούν δε ότι ο δημοφιλής επί χρόνια Π. Ψωμιάδης έχει πια μεγάλη φθορά, που τον καθιστά πιο «προβλέψιμο» αντίπαλο.

3. Ανατολική Μακεδονία - Θράκη: Επικεφαλής ο Πεταλωτής

Για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη δεν αποκλείεται η «έκπληξη». Ακούγεται ότι μπορεί να τεθεί επικεφαλής ο νυν κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Πεταλωτής, ενώ ισχυρές χαρακτηρίζονται επίσης οι υποψηφιότητες των κ. Ζαμπουνίδη, Ξυνίδη και Σγουρίδη.

4. Δυτική Μακεδονία: Ποντάρουν στον Κουκουλόπουλο
Στη Δυτική Μακεδονία, μια από τις «δύσβατες» για το ΠΑΣΟΚ περιφέρειες, το ενδεχόμενο υποψηφιότητας του Πάρι Κουκουλόπουλου κερδίζει έδαφος. Πετυχημένος επί πέντε θητείες δήμαρχος, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και με «γέφυρες» με τα κόμματα της Αριστεράς. Συζητούν μεταξύ άλλων και για την υποψηφιότητα του Λ. Λωτίδη.

5. Β. Αιγαίο: Τσουρή και Κοτσακάς
Η βουλευτής Χίου Ελπίδα Τσουρή και ο πρώην υπουργός Αντώνης Κοτσακάς είναι δύο πρόσωπα που ενδέχεται να σφραγίσουν τις εκλογές στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

6. Ν. Αιγαίο: Ρήγας ή Δωδεκανήσιος
Για το Νότιο Αιγαίο (Κυκλάδες - Δωδεκάνησα), προβλέπεται ότι η υποψηφιότητα του βουλευτή Κυκλάδων Τάκη Ρήγα θα μπορούσε να αποδειχθεί ιδιαιτέρως «δημοφιλής», αν και αναζητούνται Δωδεκανήσιοι υποψήφιοι.

7. Ιόνιο: Παγίδες και ερωτηματικά
Μέχρις στιγμής, στην «επικαιρότητα» κυριαρχεί η πρόβλεψη για υποψηφιότητα του κ. Π. Σκληρού από τη Λευκάδα, αν και κάποιοι στοιχηματίζουν ότι επικεφαλής θα είναι από την Κέρκυρα.

8. Ηπειρος: Φαβορί ο Β. Αργύρης

Ισχυρή υποψηφιότητα θεωρείται του αντιπροέδρου της Βουλής, Βαγγέλη Αργύρη.

9. Θεσσαλία: Πολλοί οι «μνηστήρες»

Στη Θεσσαλία αναζητούν υποψήφιο περιφερειάρχη από τη Λάρισα ή τη Μαγνησία. Οι βουλευτές κ. Εξαρχος και Νασιώκας αλλά και η αντιπρόεδρος της Βουλής, Ροδούλα Ζήση, ο νυν νομάρχης Μαγνησίας Απ. Παπατόλιας είναι ονόματα που έχουν πέσει στο τραπέζι.

10. Δυτική Ελλάδα: Η έδρα δίνει χρίσμα
α τη Δυτική Ελλάδα γίνεται μάχη μεταξύ Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας. Η έδρα στην Πάτρα λέγεται ότι σημαίνει και περιφερειάρχης από τα μέρη (π.χ. ο νυν νομάρχης κ. Κατσικόπουλος ή ο Απόστολος Κατσιφάρας, υφυπουργός Δικαιοσύνης). Σημαντικό ρόλο θα παίξει σίγουρα ο Θύμιος Σώκος (νυν νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας), ο οποίος μπορεί να επιστρέψει στον Δήμο Αγρινίου.

11. Στερεά Ελλάδα: Στη μάχη 2 βουλευτές
Ακούγονται τα ονόματα των βουλευτών Φθιώτιδας Τόνιας Αντωνίου και Βοιωτίας Β. Τόγια, όπως και του νομάρχη κ. Περγαντά.

12. Πελοπόννησος: Φήμες για Τατούλη
Oι φήμες επιμένουν ότι ο εξ Αρκαδίας Πέτρος Τατούλης έχει σχεδόν εξασφαλίσει τη στήριξη της πράσινης παράταξης για την περιφέρεια Πελοποννήσου, όπου ακούγεται και το όνομα του Κορίνθιου Πάνου Μπεγλίτη.

13. Κρήτη: Aρωμα γυναίκας

Η Βαγγελιώ Σχοιναράκη έχει πολλές πιθανότητες να λάβει το χρίσμα για την περιφέρεια Κρήτης. Δυνατά παίζει και ο Στ. Αρναουτάκης.

ethnos

http://epirusgate.blogspot.com/2010/06/blog-post_1287.html

 Νεοζηλανδός στον αγώνα Ελλάδα - Νότιο Κορέα


Ο διαιτητής του πρώτου αγώνα της Εθνικής Ελλάδος στο Παγκόσμιο Κύπελλο το Παρασκευή 11 Ιουνίου κόντρα στην Νότιο Κορέα θα είναι ο Νεοζηλανδός Μίκαελ Χέστερ.Ο 38χρονος ρέφερι, που είναι ναυτικός στο επάγγελμα, θα έχει βοηθούς τους Χέντρικ Γιαν Χίντζ και τον Τεβίτα Μακασίνι από το Τόνγκο...
Για το άλλο ματς του 2ου ομίλου, όπου η Αργεντινή θα αντιμετωπίσει την Νιγηρία διαιτητής θα είναι ο Γερμανός Βόλφγκανγκ Σταρκ.

http://www.balla.gr/?v=2&dbt=1&aid=6722

http://troktiko.blogspot.com/2010/06/blog-post_511.html

Ψάχνουν τις πηγές νερού στη Σελήνη

Μετά τις τελευταίες ανακαλύψεις, η εικόνα που έχουμε για τη Σελήνη διαφέρει κατά πολύ από αυτήν που αντίκρυσαν οι αμερικανοί αστροναύτες το 1969.

Χάρη στις αποστολές της αμερικανικής και της ινδικής διαστημικής υπηρεσίας, οι επιστήμονες γνωρίζουν πλέον ότι στο φεγγάρι υπάρχει νερό σε τρεις μορφές:

μέσα σε ηφαιστειακά πετρώματα που προέρχονται από το υπέδαφος, κάτω από την επιφάνεια των πόλων, αλλά και στην επιφάνεια της Σελήνης.

«Είναι όλα διαφορετικά και έχουν διαφορετικές πηγές και επιπτώσεις», λέει στο «Νew Scientist» ο Γκρεγκ Ντελόρι από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Μπέρκλεϊ. «Αυτό πλέον δεν είναι το φεγγάρι που ήξεραν οι γονείς σας. Δεν πρόκειται για έναν νεκρό και αμετάβλητο κόσμο, αλλά για ένα δυναμικό και πολύ ενδιαφέρον περιβάλλον».

Περισσότερο από όλες τις ανακαλύψεις, το νερό στην επιφάνεια ήταν αυτό που ξάφνιασε τους επιστήμονες, οι οποίοι ακόμα δεν έχουν συμφωνήσει για την προέλευσή του. Μία θεωρία αποδίδει τη δημιουργία των υδάτινων μορίων στον ηλιακό άνεμο, καθώς η ποσότητά τους είναι πολύ μικρή, ενώ μετακινούνται συνέχεια στην επιφάνεια.

Οι ειδικοί είχαν εναποθέσει τις ελπίδες τους για τη λύση του μυστηρίου στη δημιουργία επανδρωμένης βάσης στο φεγγάρι. Το σχέδιο όμως κόπηκε από τον Μπαράκ Ομπάμα λόγω κόστους και έτσι τα επόμενα βήματα είναι η αποστολή ρομπότ που θα επιχειρήσουν να σκάψουν στο υπέδαφος για να φτάσουν στην πηγή του σεληνιακού νερού.

Τα Νέα 

http://hiyma.blogspot.com/2010/06/blog-post_5700.html

Καθυστερήσεις στα δάνεια και τις πιστωτικές κάρτες

Απογειώθηκαν οι καθυστερήσεις στα δάνεια και τις πιστωτικές κάρτες, ενώ η μεγάλη πτώση στην κατανάλωση δημιουργεί έντονη ανησυχία για το μέλλον των επιχειρηματικών δανείων. Τα καθυστερούμενα δάνεια συνεχίζουν να κινούνται ανοδικά» αναφέρουν υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη και παραδέχονται πως σήμερα οι καθυστερήσεις άνω των 90 ημερών έχουν πλησιάσει το 25% στις πιστωτικές κάρτες, το 8% στα στεγαστικά δάνεια (με ανοδική τάση) και το 17% με 18% στα καταναλωτικά δάνεια.

Στα επιχειρηματικά δάνεια, λόγω της φύσης τους, οι καθυστερήσεις είναι πιο δύσκολο να «μετρηθούν», όμως και εδώ, παρά τις αναχρηματοδοτήσεις, διαμορφώνονται σε επίπεδα πάνω από 8%. Αμέσως μετά το Πάσχα η αγορά «κάθισε» δραματικά, με την πτώση της κατανάλωσης να διαμορφώνεται στο 40%, τους μήνες Απρίλιο και Μάιο.

περισσότερα;http://tokerani.blogspot.com/2010/06/blog-post_06.html

Έχουμε μπει ήδη σε ελεγχόμενη χρεοκοπία!

Πολλοί συμπολίτες μας ακούνε για ελεγχόμενη χρεοκοπία, αλλά δεν μπορούν να κατανοήσουν ότι έχουμε ήδη μπει σ’ αυτήν. Αυτό εξάλλου ομολογήθηκε σήμερα σε πρωϊνή τηλεοπτική εκπομπή.

Πως συμβαίνει αυτό;

Μέχρι στιγμής το χρέος της χώρας ήταν προς ιδιώτες (τράπεζες κ.λ.π.) οι οποίοι είχαν αγοράσει ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου, χωρίς καμία απολύτως σύμβαση με το Δημόσιο και με μόνη την υπόσχεση του Ελληνικού Δημοσίου ότι κατά το χρόνο λήξεως του ομολόγου θα πληρωθούν το κεφάλαιο και οι τόκοι του, σύμφωνα με το επιτόκιο αγοράς του. Επομένως, είτε υπάρχει η εθνική οικονομική ευρωστία οπότε πληρώνονται κανονικά τα ομόλογα προς τους ιδιώτες δανειστές είτε όχι, όπως συμβαίνει στην περίπτωση της χώρας μας, οπότε υπάρχει πρόβλημα.

Στο πρόβλημα αυτό η χώρα μας είχε να επιλέξει μεταξύ δύο λύσεων. Την άμεση χρεοκοπία ή την ελεγχόμενη χρεοκοπία. Ειδικότερα:

1) Είτε θα επέλεγε την άμεση χρεοκοπία, δηλαδή παύση πληρωμών και επαναδιαπραγμάτευση του χρέους με τους ιδιώτες δανειστές, κάτι όμως που κατά πάσα πιθανότητα θα σήμαινε έξοδο από το ΕΥΡΩ, επάνοδο στη δραχμή και υποτίμηση του νομίσματος για να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα, είτε,

2)
Θα επέλεγε την ελεγχόμενη χρεοκοπία, δηλαδή το μηχανισμό στήριξης (ΔΝΤ, ΕΚΤ και χωρών ΕΕ), την οποία τελικά επέλεξε.

Γιατί όμως η τελευταία επιλογή είναι χρεοκοπία, έστω ελεγχόμενη; Για το λόγο ότι απλούστατα, όχι μόνο ο τρόπος αυτός δεν μειώνει τα χρέη της χώρας, αντίθετα τα αυξάνει, αλλά επιπλέον αλλάζει και την μορφή των δανειστών και η χρεοκοπία αυτή είναι σκληρότερη.

Συγκεκριμένα, στην ουσία ο τρόπος της ελεγχόμενης χρεοκοπίας που επιλέξαμε, μεταφέρει το ελληνικό δημόσιο χρέος από τα χέρια ιδιωτών δανειστών, τους οποίους μπορούσαμε πολύ πιο εύκολα να κουμαντάρουμε, χωρίς ταυτόχρονα να χάνουμε καθόλου από την Εθνική μας Κυριαρχία (αφού τα πλήρη δικαιώματα της διακυβέρνησης της χώρας θα ανήκαν στην Ελληνική κυβέρνηση), στα χέρια του ΔΝΤ της ΕΚΤ και των επιμέρους χωρών της ΕΕ, και μάλιστα με την υπογραφή ταυτόχρονα συμβάσεως, δηλαδή του γνωστού μνημονίου (θυμάστε πιστεύουμε ποιοι ακριβώς το ψήφισαν). Αυτό που τελικά όμως έγινε, εκτός από σταδιακή ελεγχόμενη χρεοκοπία, μεταβιβάζει ταυτόχρονα, μέσω του μνημονίου, μεγάλο μέρος των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων σε ξένα κέντρα λήψεως αποφάσεων και μετατρέπει τις από εδώ και πέρα ελληνικές κυβερνήσεις σε υπαλλήλους των ξένων αυτών κέντρων.

Τα πρώτα δείγματα αυτής της απεμπόλησης κυριαρχικών μας δικαιωμάτων τα βλέπουμε αμέσως σε ότι έχει σχέση με μισθούς και συντάξεις και έρχεται και συνέχεια ακόμα σκληρότερη προς την κατεύθυνση της εξαθλίωσης του λαού, με βαθιά οικονομική ύφεση, απολύσεις και βαριά φορολογία.

Τα ξένα κέντρα αποφάσεων δεν ενδιαφέρονται καθόλου για την ανόρθωση της οικονομίας της χώρας μας, ούτε έχουν υπογράψει κάτι τέτοιο, γι' αυτό εξάλλου και δεν πρόκειται να ασχοληθούν με αυτήν. Ενδιαφέρονται μόνο και μόνο για την οικονομική μας αφαίμαξη ώστε να διαφύγει τον κίνδυνο το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα και ταυτόχρονα να πάρουν τα χρήματά τους οι διεθνείς τοκογλύφοι. Ο λαός μας δεν τους απασχολεί. Βλέπουν μόνο αριθμούς εσόδων και περικοπής δαπανών. Τα δε ντόπια κρατικοδίαιτα κέντρα αποφάσεων που ελέγχουν το πολιτικό μας σύστημα ενδιαφέρονται να γλιτώσουν τις ζημιές τους από τα τοξικά ομόλογα, να κερδίσουν ό,τι μπορέσουν να κερδίσουν από τα κατοχικά δάνεια που θα έρθουν και τελικά να έχουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό για να διατηρούν τη δύναμη να συνεχίσουν και στο μέλλον να ελέγχουν το πολιτικό μας σύστημα προς ίδιον όφελος.

Ποια είναι τα οφέλη αυτής της ελεγχόμενης πτώχευσης;
α) Κερδίζουμε χρόνο, αλλά για ποιο σκοπό κανείς δεν γνωρίζει.

β)
Γλιτώνουν μεγάλες ζημιές ελληνικές και ξένες τράπεζες και κάποιοι ιδιώτες που έχουν ελληνικά τοξικά ομόλογα στα χέρια τους.

γ)
Παραμένουμε στο ΕΥΡΩ, το οποίο όμως με τη σειρά του καταστρέφει την όποια ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.

δ)
Διατηρείται η αξία και η ακεραιότητα των καταθέσεών μας στις τράπεζες.
Όμως, τελικά ο δρόμος της ελεγχόμενης χρεοκοπίας που επιλέξαμε θα είχε νόημα μόνο αν είχαμε μια τεράστια βιομηχανία (παραγωγής προϊόντων ή υπηρεσιών) που θα ήταν σε ύπνωση και προσπαθούσαμε να κερδίσουμε χρόνο για να την ξυπνήσουμε ώστε να κάνουμε άλματα ανταγωνιστικότητας σε σημείο που να μπορούμε να συναγωνιστούμε ακόμα και τη Γερμανία.

Διαθέτουμε άραγε εμείς κάτι τέτοιο; Όχι βέβαια.

Γι’ αυτό ίσως δεν έχουν τελικά άδικο εκείνοι που φωνάζουν και λένε ότι επιλέχτηκε η ελεγχόμενη πτώχευση και όχι η άμεση, αφενός για να κερδηθεί χρόνος προκειμένου να αποφύγουν τις ζημιές οι ντόπιοι και ξένοι τοκογλύφοι που ελέγχουν το πολιτικό σύστημα της χώρας και αφετέρου για να αποφευχθεί το μεγάλο πολιτικό κόστος, που θα επέφερε μια άμεση χρεοκοπία, ώστε να μην καταρρεύσει το πολιτικό σύστημα που εξυπηρετεί τα ίδια συμφέροντα.

Τι θα γίνει όμως όταν ο λαός μας εξαθλιωθεί πλήρως και ταυτόχρονα με την ελεγχόμενη πτώχευση γίνουμε πλήρως υποτελείς στα ξένα συμφέροντα; Τότε πλέον δεν θα μπορούμε να πάρουμε καμία απολύτως απόφαση, αφού θα έχουμε περιέλθει σιγά σιγά, χωρίς να αντιλαμβανόμαστε τώρα σε μια διαρκή σκλαβιά. Βλέπουμε το τυράκι που είναι το ΕΥΡΩ και η διάσωση των καταθέσεων, αλλά δεν βλέπουμε τη φάκα που είναι η αιώνια σκλαβιά, η μόνιμη εξαθλίωση και η εξάλειψη της ελληνικότητας αυτής της χώρας.

Τελευταία άρχισαν να ακούγονται φωνές για επαναδιαπραγμάτευση του χρέους με τους ιδιώτες δανειστές εδώ και τώρα. Ακόμα και από τη Νέα Δημοκρατία ο βουλευτής Πάνος Καμένος εξέφρασε σε τηλεοπτικό σταθμό αυτή την άποψη.

Θυμηθείτε ότι όσο περνάει ο καιρός, όλο και πιο πολλοί μέσα από τη Νέα Δημοκρατία θα αρχίσουν να εκφέρουν αυτή την άποψη, ειδικά μετά τις σημερινές εξελίξεις με την Ουγγρική δεξιά που ανέλαβε την εξουσία με σύνθημα την έξοδο από το ΔΝΤ και βρίσκεται τώρα σε αδιέξοδο.
από το προεδρική δημοκρατία
http://apneagr.blogspot.com/2010/06/blog-post_06.html

Ενδιαφέρουσα θεατρική παράσταση στη Θήβα

Το Κορινθιακό Θέατρο «Βασίλης Ρώτας» θα πραγματοποιήσει στο Δημοτικό Θέατρο Θήβας «Μελίνα Μερκούρη», στο Μοσχοπόδι, την θεατρική παράσταση «ΑΝΤΙΓΟΝΗ» του Σοφοκλή.
Η παράσταση θα δοθεί το Σάββατο 19 Ιουνίου και ώρα 9 μ.μ.. Τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ.







http://soropoulos.wordpress.com/2010/06/06/%ce%b5%ce%bd%ce%b4%ce%b9%ce%b1%cf%86%ce%ad%cf%81%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%b1-%ce%b8%ce%b5%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%ac%cf%83%cf%84%ce%b1%cf%83%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%b7/

Η Τουρκία κλιμακώνει την κρίση με το Ισραήλ.



Καθώς η κρίση που εκτυλίσσεται με τον αποκλεισμό της Γάζας συνεχίζεται, ο Τούρκος πρεσβευτής στη Ουάσιγκτον Namik Tan, έριξε λάδι στη φωτιά καλώντας τη Χαμάς να βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος. Και κάνοντας χρήση μιας ατυχούς φρασεολογίας, ο Tan ζήτησε δυο φορές, από την οργάνωση που οι ΗΠΑ και η Ευρώπη χαρακτηρίζουν ως τρομοκρατική, να συμμετάσχει ως απαραίτητο κομμάτι για μια «τελική λύση» στη σύγκρουση. «Για μια τελική λύση, δεν μπορείς να αγνοείς τη Χαμάς. Αυτό λέμε…Το λέμε παντού, πως μπορείς να φανταστείς μια τελική λύση χωρίς τη συνδρομή της Χαμάς;». Αφήνοντας κατά μέρος την επιλογή των φράσεων, και μόνο η επίκληση για συνδρομή της Χαμάς, είναι πιο τρομακτικό ενδεχόμενο για τους Ισραηλινούς απ`ότι η φράση που χρησιμοποίησε ο  Tan.
Τα σχόλια αυτά υπογράμμισαν το τεράστιο χάσμα μεταξύ των τουρκικών θέσεων και αυτών του Ισραήλ και των ΗΠΑ. Μόλις χθες ο Recep Tayyip Erdogan δήλωσε πως: «Δεν θεωρώ τη Χαμάς ως τρομοκρατική οργάνωση. Το ίδιο λέω και στους Αμερικανούς. Το πιστεύω. Είναι Παλαιστίνιοι που αντιστέκονται, παλεύοντας για τη χώρα τους».
Και ενώ η κυβέρνηση του Ομπάμα κάνει ότι μπορεί για να εκτονώσει τη κατάσταση και να συγκρατήσει τα αναμμένα αίματα, οι Τούρκοι κάνουν το ακριβώς αντίθετο. Ο  Τούρκος πρέσβης κατηγόρησε το Ισραήλ, εκτόξευσε απειλές σχετικά με την μεταξύ των δυο χωρών φιλία, και δήλωσε βαθιά απογοητευμένος από τη πολιτική που ακολουθεί η Ουάσιγκτον αναφορικά με τη κρίση. «Το Ισραήλ κάνει ένα ιστορικό λάθος… θα χάσει έναν καλό φίλο» είπε, ζητώντας από το Ισραήλ να προβεί σε δημόσια συγγνώμη αν επιθυμεί να συνεχίσει τη φιλία του με τη Τουρκία. Και αποκαλώντας  τους Ισραηλινούς ως εγκληματίες, επανέλαβε το τουρκικό αίτημα για διεθνή διερεύνηση του περιστατικού της προηγούμενης Κυριακής.
Όσον αφορά στην αμερικανική στάση, ο Τούρκος πρέσβης δήλωσε  απογοητευμένος. «Δεν είδαμε να γίνεται πουθενά λόγος για καταδίκη. Είμαστε απογοητευμένοι… θέλουμε να ενθαρρύνουμε τις ΗΠΑ να κινηθούν προς τα εκεί». Ερωτηθείς σε σχέση με τον δεύτερο στολίσκο που κατευθύνεται προς τη Γάζα, ο Namik Tan επικαλέστηκε άγνοια, «Υπάρχει κι`άλλος στολίσκος; Υπάρχουν Τούρκοι επιβαίνοντες; Δεν έχω ιδέα».
Foreign Policy
http://www.antinews.gr/?p=48728
Η άσκηση που διεκόπη και το Δίκαιο της Θάλασσας
 


Της Δωρας Aντωνιου

Η αιματηρή επέμβαση του ισραηλινού στρατού εναντίον του «Στολίσκου της Ελευθερίας» έγινε ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η κοινή ελληνοϊσραηλινή άσκηση της Πολεμικής Αεροπορίας, με την ονομασία «ΜΙΝΩΑΣ 2010». Μαζί με το διάβημα που επιδόθηκε προς τον ισραηλινό πρέσβη στην Αθήνα για όσα συνέβησαν στα πλοία του στολίσκου, στα οποία επέβαιναν και Ελληνες ακτιβιστές, του γνωστοποιήθηκε ότι η άσκηση διακόπτεται μονομερώς από την ελληνική πλευρά. Ηταν η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που πραγματοποιήθηκε άσκηση με συμμετοχή δυνάμεων της Πολεμικής Αεροπορίας των δύο χωρών. Το ενδιαφέρον της ισραηλινής πλευράς για συνεργασία σε στρατιωτικές ασκήσεις με τη χώρα μας ήρθε, εν πολλοίς, ως αποτέλεσμα της κρίσης που εκδηλώθηκε στις σχέσεις του Ισραήλ με την Τουρκία. Οι ισραηλινές Ενοπλες Δυνάμεις, καθώς ο εναέριος χώρος της χώρας είναι περιορισμένος, αναζητούν ανάλογες συνεργασίες για τις εκπαιδεύσεις. Μέχρι πρόσφατα, η Τουρκία εξυπηρετούσε πρόθυμα τα αιτήματα και η συνεργασία που είχε αρχίσει με κοινές εκπαιδεύσεις είχε σταδιακά επεκταθεί και σε άλλους στρατιωτικούς τομείς, όπως, για παράδειγμα, η συμπαραγωγή σε προγράμματα εξοπλισμών.

Οι δυνατότητες που αναφύονται από την κρίση στις σχέσεις Τουρκίας - Ισραήλ δεν αφήνουν αδιάφορη την Αθήνα. Ετσι, η απόφαση για διακοπή της αεροπορικής άσκησης αφορά, προς το παρόν, μόνο την πρώτη φάση. Η δεύτερη φάση της άσκησης, που αφορά σενάρια έρευνας - διάσωσης τόσο σε θαλάσσιες όσο και σε χερσαίες περιοχές, που έχει προγραμματισθεί για το τέλος του μήνα, παραμένει σε εκκρεμότητα. Η απόφαση εάν θα πραγματοποιηθεί ή όχι θα ληφθεί μέσα στις επόμενες ημέρες από τα υπουργεία Εξωτερικών και Αμυνας. Η Αθήνα αναμένει να δει συνολικά τις αποφάσεις που θα ληφθούν και τις ενέργειες που θα γίνουν σε επίπεδο Ε. Ε., αλλά και τις εξελίξεις στην ευρύτερη Μέση Ανατολή, πριν γνωστοποιήσει τις προθέσεις της.
«Επιθυμούμε να κρατήσουμε όλους τους διαύλους ανοιχτούς», απαντάει η ελληνική πλευρά στις φωνές που ακούγονται ακόμα και για διακοπή κάθε μορφής συνεργασίας με το Ισραήλ. Οπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές, υπάρχουν πεδία συνεργασίας, ιδιαίτερα στους τομείς ανταλλαγής πληροφοριών, που μπορεί να αποδειχθούν ωφέλιμα για τη χώρα μας. Παράλληλα, κρατώντας τους διαύλους επικοινωνίας ανοιχτούς, η ελληνική πλευρά μπορεί να διεκδικήσει πιο ενεργό παρουσία στην ευρύτερη περιοχή, μετατρέποντας σε πράξη την εκπεφρασμένη βούληση για έντιμη διαμεσολάβηση ανάμεσα στις αντιμαχόμενες πλευρές.
Από την κρίση που εκδηλώθηκε στις αρχές της εβδομάδας αναδείχθηκε μία σημαντική παράμετρος που η Αθήνα θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει στο έπακρον: η Αγκυρα, διά στόματος του Τούρκου ΥΠΕΞ Αχμέτ Νταβούτογλου, αναφέρθηκε σε παραβίαση από το Ισραήλ του Δικαίου της Θάλασσας. Η Τουρκία, μη έχοντας υπογράψει τη σχετική σύμβαση, αρνείται την ισχύ και την εφαρμογή της στο Αιγαίο. Οπως επισημαίνει, ωστόσο, έμπειρος διπλωμάτης, η επίκληση του Διεθνούς Δικαίου δεν μπορεί να γίνεται επιλεκτικά και κατά περίπτωση.


http://greeknews.byzantinewalls.org/archives/209
 

ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΕΣ ΤΡΟΦΕΣ

ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ; ΤΡΩΤΕ ΨΑΡΙ
Τρώτε άφθονο ψάρι - το ιχθυέλαιο βοηθά στην αποφυγή πονοκεφάλων. Το ίδιο κάνει και το τζίντζερ, το οποίο μειώνει τη φλεγμονή και τον πόνο.

ΑΛΛΕΡΓΙΚΟ ΣΥΝΑΧΙ; ΤΡΩΤΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
Να τρώτε πολλά γιαούρτια πριν την εποχή της γύρης. Επίσης, τρώτε κάθε μέρα μέλι από την περιοχή σας (τοπικό).

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΡΔΙΑΚΗΣ ΠΡΟΣΒΟΛΗΣ; ΠΙΝΕΤΕ ΤΣΑΪ
Αποτρέψτε την εναπόθεση λίπους στα τοιχώματα των αρτηριών με κανονικές δόσεις τσαγιού. (πράγματι, το τσάι καταστέλλει την όρεξη και να εμποδίζει το λίπος να εισβάλει... Το πράσινο τσάι είναι άριστο για το ανοσοποιητικό μας σύστημα)!

ΑΫΠΝΙΑ; ΤΡΩΤΕ ΜΕΛΙ
Χρ ησιμοποιήστε το μέλι ως ηρεμιστικό και καταπραϋντικό.

ΑΣΘΜΑ; ΤΡΩΤΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ
Τρώτε κρεμμύδια βοηθούν στη χαλάρωση και συστολή των βρογχικών σωλήνων.. (όταν ήμουν νέος, η μητέρα μου έκανε συσκευασίες με κρεμμύδι και τις τοποθετούσε στο στήθος μου, βοηθούσε στις αναπνευστικές παθήσεις και πραγματικά με έκανε να αναπνέω καλύτερα).

ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ; ΤΡΩΜΕ ΨΑΡΙ
Ο σολομός, ο τόνος, το σκουμπρί και οι σαρδέλες προλαμβάνουν την αρθρίτιδα. (το ψάρι έχει ωμέγα έλαια, ευεργετικά για το ανοσοποιητικό μας σύστημα)


ΣΤΟΜΑΧΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ;
ΜΠΑΝΑΝΕΣ - GINGER
Η μπανάνα θα διορθώσει το στομάχι. Το Τζίντζερ θα θεραπεύσει την πρωινή αδιαθεσία και ναυτία.

ΟΥΡΟΛΟΙΜΩΞΗ; ΠΙΝΕΤΕ ΧΥΜΟ ΜΟΥΡΩΝ
Ο πολύ όξινος χυμός μούρων ελέγχει τα επιβλαβή βακτήρια.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΣΤΩΝ; ΤΡΩΤΕ ΑΝΑΝΑ
Κατάγματα των οστών και οστεοπόρωση μπορούν να προληφθούν με το μαγγάνιο στον ανανά.

ΠΡΟΕΜΜΗΝΟΡΡΟΪΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ; ΤΡΩΤΕ ΚΟΡΝ ΦΛΕΙΚΣ
Οι γυναίκες μπορούν να αποφύγουν τις επιπτώσεις του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου με νιφάδες καλαμποκιού, που συμβάλλουν στη μείωση της κατάθλιψης, του άγχους και της κούρασης.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΝΗΜΗΣ; ΤΡΩΤΕ ΣΤΡΕΙΔΙΑ
Τα στρείδια συμβάλουν στη βελτίωση της νοητικής λειτουργίας σας, παρέχοντας τον απαραίτητο ψευδάργυρο.

ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑΤΑ; ΤΡΩΤΕ ΣΚΟΡΔΟ
Καθαρίστε το μπουκωμένο κεφάλι (μύτη) με σκόρδο.. (θυμηθείτε, το σκόρδο επίσης μειώνει τη χοληστε ρίνη).


ΒΗΧΑΣ;
ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ
Μια ουσία παρόμοια με αυτή που υπάρχει στα σιρόπια του βήχα βρίσκεται στην καυτερή κόκκινη πιπεριά. Χρησιμοποιήστε κόκκινο πιπέρι (πιπέρι cayenne) με προσοχή, μπορεί να ερεθίσει το στομάχι σας.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ; ΤΡΩΤΕ ΣΙΤΑΡΙ, ΠΙΤΟΥΡΟ ΚΑΙ ΛΑΧΑ ΝΟ
Συμβάλλει στη διατήρηση των οιστρογόνων σε υγιή επίπεδα..

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΟΝΑ; ΤΡΩΤΕ ΣΚΟΥΡΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
Ένα καλό αντίδοτο είναι βήτα καροτένιο, μια μορφή βιταμίνης Α που βρέθηκε στα σκούρα πράσινα και πορτοκαλί λαχανικά.

ΕΛΚΗ; ΤΡΩΤΕ ΛΑΧΑΝΟ
Το λάχανο περιέχει χημικές ουσίες που βοηθούν στην επούλωση τόσο γαστρικών όσο και δωδεκαδακτυλικών ελκών.


ΔΙΑΡΡΟΙΑ;
ΤΡΩΝΕ ΜΗΛΑ
Ψήστε στη σχάρα ένα μήλο με τη φλούδα του, αφήστε το να γίνει καφέ και φάτε το, για να θεραπεύσετε αυτή την κατάσταση. (Οι μπανάνες είναι καλές για αυτήν την πάθηση).

ΦΡΑΓΜΕΝΕΣ ΑΡΤΗΡΙΕΣ; ΤΡΩΤΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ
Τα μονοακόρεστα λιπαρά στο αβοκάντο μειώνουν τη χοληστερόλη.

ΥΨΗΛΗ ΑΡΤΗΡΙΑΚΗ ΠΙΕΣΗ; ΤΡΩΤΕ ΣΕΛΙΝΟ ΚΑΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
Το ελαιόλαδο έχει αποδειχθεί ότι μειώνει την αρτηριακή πίεση.
Το σέλινο επίσης περιέχει μια χημική ουσία που μειώνει την πίεση.

ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ ΖΑΧΑΡΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ; ΤΡΩΤΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΚΑΙ ΦΙΣΤΙΚΙΑ
Το χρώμιο στο μπρόκολο και στα φιστίκια βοηθάει στη ρύθμιση της ινσουλίνης και γλυκόζης στο αίμα.

ΑΚΤΙΝΙΔΙΟ:
Μικρό αλλά πανίσχυρο. Είναι μια καλή πηγή Καλίου, Μαγνησίου, Βιταμίνης Ε και φυτικών ινών. Η περιεκτικότητα του σε βιταμίνη C είναι διπλάσια από του πορτοκαλιού.

ΜΗΛΟ: Ένα μήλο την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα. Παρά το γεγονός ότι ένα μήλο έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, έχει αντιοξειδωτικά και φλαβονοειδή που ενισχύουν τη δράση της βιταμίνης C, συμβάλλοντας έτσι στη μείωση των κινδύνων εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου, καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού επεισοδίου.


ΦΡΑΟΥΛΑ: Προστατευτικό φρούτο. Οι Φράουλες έχουν την υψηλότερη συνολική αντιοξειδωτική δύναμη μεταξύ των μεγάλων φρούτων και προστατεύουν τον οργανισμό από τον καρκίνο προκαλώντας, αιμοφόρα αγγεία που φράζουν τις ελεύθερες ρίζες. (Στην πραγματικότητα, κάθε berry (strawberry, blueberry κλπ) είναι καλό. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικές ουσίες και μας κρατούν νέους. Τα Βατόμουρα (blueberries) είναι τα καλύτερα και πολύ ευπροσάρμοστα στον τομέα της υγείας. Θα διώξουν όλες τις ελεύθερες ρίζες που έχουν εισβάλει στο σώμα μας).

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ: Γλυκύτατο φάρμακο. Τρώγοντας 2 με 4 πορτοκάλια την ημέρα μπορεί να βοηθήσουν να κρατήσετε μακριά τα κρυολογήματα, χαμηλότερη τη χοληστερόλη, την πρόληψη και διάλυση πέτρας στα νεφρά, καθώς μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου.

ΚΑΡΠΟΥΖΙ: Παγωμένο σβήνει τη δίψα. Αποτελείται από 92% νερό, είναι επίσης συσκευασμένο με μια γιγαντιαία δόση γλουταθειόνης, η οποία βοηθά ενισχύσει το ανοσοποιητικό μας σύστημα.. Αποτελεί επίσης βασική πηγή λυκοπένιο - οξειδωτικό για την καταπολέμηση του καρκίνου. ?λλες θρεπτικές ουσίες που βρίσκονται στο καρπούζι είναι Βιταμίνη C και Κ άλιο. (το καρπούζι έχει, επίσης, φυσικές ουσίες [φυσικές πηγές SPF] που διατηρούν το δέρμα μας υγιές, προστατεύοντας το από τις καρκινογόνες ακτίνες SUV).

ΓΚΟΥΑΒΑ & ΠΑΠΑΓΙΑ: Κορυφαία για τη Βιταμίνη C. Είναι σαφείς νικητές για την υψηλή περιεκτικότητα τους σε Βιταμίνη C. Γκουάβα είναι επίσης πλούσια σε φυτικές ίνες που βοηθούν στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας.

ΠΑΠΑΓΙΑ: Είναι πλούσια σε καροτίνη, που είναι καλή για τα μάτια μας (επίσης καλή για τα αέρια και τη δυσπεψία)..


ΝΤΟΜΑΤΑ: Είναι πολύ καλή ως προληπτικό μέτρο για τους άνδρες. Τους κρατά μακριά από προβλήματα 
 
http://anemo-milos.blogspot.com/2010/06/blog-post_2221.html

Το ελληνικό ντόμινο «γονατίζει» την Ευρωζώνη!


Τραβιούνται… από παντού οι κλωστές του μεγαλεπήβολου σχεδίου διάσωσης των 750 δις. ευρώ: Τρόμος για κατάρρευση ευρωπαϊκών τραπεζών, έντονες φήμες για τεράστιες ζημιές της Societe Generale, κλονίζεται το ευρώ – Νέο σοκ από Ουγγαρία, ανεβαίνουν τα CDS ακόμη και για τα ομόλογα Αυστρίας, Γαλλίας, Γερμανίας – «Δεν έχουμε αρκετά κεφάλαια για να σώσουμε την Ευρώπη», ομολογεί το ΔΝΤ
Η ευρωπαϊκή κρίση υπερχρέωσης άρχισε μεν από την Ελλάδα, αλλά εξαπλώνεται με ρυθμούς… ιού Έμπολα στις αγορές, απειλώντας να ξηλώσει εντελώς το… πουλόβερ του μεγαλεπήβολου ευρωπαϊκού σχεδίου σταθεροποίησης των αδύναμων οικονομιών με κεφάλαια 750 δις. ευρώ. Το νέο, χθεσινό «αιματοκύλισμα» στις αγορές δείχνει πλέον ότι η κατάσταση ξεφεύγει από τον έλεγχο κυβερνήσεων και κεντρικών τραπεζών, απειλώντας την παγκόσμια οικονομία με το δεύτερο –και δυσκολότερο- γύρο κρίσης, μετά τους κλυδωνισμούς που είχε προκαλέσει το 2008 η κατάρρευση της Lehman.
Οι αγορές θεωρούν ήδη «ξοφλημένο» το σχέδιο σταθεροποίησης της Ελλάδας, με πρωτοφανή μέτρα λιτότητας, που υπολογίζεται ότι θα φθάσουν το 16% του ΑΕΠ την επόμενη τριετία. Ο Νούριελ Ρουμπίνι δήλωσε χθες, ότι η μόνη ελπίδα για την Ελλάδα είναι μια ομαλή διαδικασία αναδιάρθρωσης χρέους και πλέον με την άποψη αυτή συμφωνούν οι περισσότεροι διεθνείς αναλυτές, επενδυτές και κερδοσκόποι, καθώς είναι προφανές ότι ούτε η ελληνική οικονομία, ούτε η κοινωνία, ούτε το τραπεζικό σύστημα, ούτε καν το πολιτικό σύστημα της χώρας μπορούν να αντέξουν τους κραδασμούς που προκαλεί το πρωτοφανούς σκληρότητας σχέδιο λιτότητας.
Όμως, το πρόβλημα της Ελλάδας, όσο κι αν αυτό φαίνεται περίεργο, αποτελεί χθεσινή ιστορία για τις αγορές, που βλέπουν να ξεδιπλώνεται ένα εφιαλτικό σενάριο για την Ευρωζώνη, το οποίο μέχρι πρόσφατα θα χαρακτηριζόταν παρατραβηγμένη καταστροφολογία:

-Το τραπεζικό σύστημα της Ευρωζώνης είναι φανερό πλέον ότι αντιμετωπίζει κραδασμούς που ίσως αποδειχθούν δύσκολα διαχωρίσιμοι, καθώς είναι πολύ αμφίβολο πλέον αν οι υπερχρεωμένες κυβερνήσεις έχουν περιθώρια να προσφέρουν νέες, τεράστιες ενέσεις κεφαλαίων στο σύστημα.
-Οι ευρωπαϊκές τράπεζες ακόμη και του σκληρού πυρήνα του Βορρά εκφράζονται έντονοι φόβοι ότι θα κληθούν να πληρώσουν το λογαριασμό της αλόγιστης παροχής πιστώσεων στις κυβερνήσεις της Ευρωζώνης, καθώς μετά την Ελλάδα φαίνεται ότι στις «μαύρες» ζώνες του ευρωπαϊκού χάρτη προστίθεται τώρα και η οικονομία της Ουγγαρίας, μετά τη χθεσινή ομολογία της κυβέρνησής της, ότι αντιμετωπίζει σοβαρότατο δημοσιονομικό πρόβλημα, που δεν αποκλείεται να εξελιχθεί… α λα ελληνικά.
-Αυτή η προειδοποίηση από την εκτός Ευρωζώνης ευρισκόμενη Ουγγαρία, στην οποία όμως έχουν τεράστια ανοίγματα οι τράπεζες της Αυστρίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας, ήλθε να προστεθεί στην αγωνία για την τύχη της Πορτογαλίας, αλλά και στο σκεπτικισμό για τη δυνατότητα της Ισπανίας να εφαρμόσει ένα εξαιρετικά επώδυνο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, διαλύοντας μεταξύ άλλων και το μοντέλο που έχει εφαρμοσθεί για χρόνια στην αγορά εργασίας της χώρας, παρά τις ισχυρές αντιστάσεις των συνδικάτων.
-Αντιμέτωπες με βουνά πιθανών ζημιών και ανεξέλεγκτους πιστωτικούς κινδύνους, οι τράπεζες της Ευρωζώνης έχουν «παγώσει» κάθε δραστηριότητα παροχής πιστώσεων, είτε στη διατραπεζική αγορά, είτε στην πραγματική οικονομία, τραβώντας και πάλι την οικονομία στην ύφεση. Είναι χαρακτηριστικό, ότι στο «παράθυρο» αποδοχής καταθέσεων της ΕΚΤ, με αποτρεπτικό επιτόκιο 0,25% ετησίως είχαν «παρκάρει» την Πέμπτη 320 δις. ευρώ ρευστότητας των ευρωπαϊκών τραπεζών, οι οποίες προτιμούν να πληρώνουν φύλακτρα στην ΕΚΤ, παρά να διοχετεύσουν πιστώσεις σε άλλες τράπεζες. Τέτοια φαινόμενα είχαν να εμφανισθούν από την εποχή της κατάρρευσης της Lehman και η ΕΚΤ δεν φαίνεται ότι διαθέτει επαρκή εργαλεία και αποφασιστικότητα για να επαναφέρει την ομαλότητα.
-Ο ευρωπαϊκός τραπεζικός κλάδος «βούλιαξε» χθες τα χρηματιστήρια, καθώς διαδόθηκε μέσω του Reuters η φήμη, ότι η ισχυρή γαλλική τράπεζα Societe Generale έχει υποστεί τεράστια, «κρυφή» ζημιά από θέσεις στις αγορές παραγώγων, όπως άλλωστε είχε συμβεί στην ίδια τράπεζα και στη διάρκεια του πρώτου γύρου της κρίσης –οι ζημιές τότε είχαν αποδοθεί, πολύ βολικά, στις δραστηριότητες ενός και μόνου «κακού» trader. Η Societe άφησε την πληροφορία ασχολίαστη, τροφοδοτώντας τον πανικό στην αγορά.
-Τα φαινόμενα που εκδηλώθηκαν χθες σχολιάζονται από τραπεζικά στελέχη ως πρωτοφανή και δείχνουν πόσο ξεφεύγει εκτός ελέγχου η κρίση: οι συναλλαγές στα CDS ουγγρικών ομολόγων «πάγωσαν» εντελώς, ενώ σημειώθηκαν πρωτοφανή φαινόμενα ανόδου στα CDS της Γαλλίας, της Αυστρίας, αλλά και της ίδιας της Γερμανίας. Το spread των γαλλικών ομολόγων έναντι των γερμανικών διευρύνθηκε επικίνδυνα, αντανακλώντας για πρώτη φορά τις ανησυχίες για το σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης, ενώ το ευρώ βυθίσθηκε και πάλι κοντά στο 1,20 δολ., δηλαδή στα χαμηλά της τετραετίας.
-Μέσα σε όλα αυτά, το ερώτημα που προβάλλει πλέον στις αγορές δεν είναι πώς θα σωθεί η Ελλάδα, αλλά πώς θα διασωθεί η Ευρωζώνη! Στο αγωνιώδες αυτό ερώτημα, κορυφαίο στέλεχος του ΔΝΤ, ο Γιούσεφ Μπούτρος Γκάλι, έδωσε μια ανησυχητική απάντηση: τα σημερινά κεφάλαια του ΔΝΤ θα πρέπει να διπλασιασθούν για να έχει αρκετά «πυρομαχικά» για τη διάσωση της Ευρωζώνης. Δηλαδή, ακόμη και το ΔΝΤ δηλώνει αδυναμία σήμερα να δώσει συνολική λύση σε μια εκτεταμένη κρίση χρέους, αν οι βασικοί του χρηματοδότες, δηλαδή οι ήδη υπερχρεωμένες κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Ευρώπης δεν εξασφαλίσουν πρόσθετη χρηματοδότηση του Ταμείου.
-Όσοι περίμεναν «φως» από την αμερικανική αγορά εργασίας, που θα έδινε κάποια ελπίδα πειστικής ανάκαμψης της οικονομίας των ΗΠΑ, ώστε να σηκώσει το βάρος της διάσωσης των άλλων υπερχρεωμένων οικονομιών της Δύσης, απογοητεύθηκαν από τα χθεσινά στοιχεία, που έδειξαν «καθαρή» απώλεια 226.000 θέσεων εργασίας και ρεκόρ ποσοστού μακροχρόνιων ανέργων, που έφθασαν το 46% του συνολικού αριθμού των ανέργων.
(sofokleous10.gr) 

http://online-pressblog.blogspot.com/2010/06/blog-post_6678.html

Εθνική: Πτήση για το όνειρο!


Η πτήση στο όνειρο ξεκίνησε για την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου! Ύστερα από μια μικρή ανάσα ξεκούρασης στην πατρίδα, οι Έλληνες διεθνείς "πέταξαν" το βράδυ του Σαββάτου για τη Νότια Αφρική, εκεί δηλαδή όπου θ' αρχίσει... το πραγματκό ταξίδι!

Το τελικό, λοιπόν, και καθοριστικότερο στάδιο της προετοιμασίας θα πραγματοποιηθεί στη χώρα που θα φιλοξενήσει του Μουντιάλ , κάτι που είναι ευνόητο μια και οι παίκτες χρειάζονται κάποιο διάστημα προσαρμογής. Θυμίζουμε ότι η ελληνική ομάδα θα ξεκινήσει τις...
.

υποχρεώσεις της το άλλο Σάββατο, 12 Ιουνίου (14.30 ώρα Ελλάδας) με αντίπαλο τη Ν. Κορέα.

Το μοναδικό ουσιαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Ότο Ρεχάγκελ είναι ο τραυματισμός του Μόρα, ο οποίος δύσκολα θα είναι σε θέση να αγωνιστεί στην πρεμιέρα.

Η 23άδα της εθνικής:


Τερματοφύλακες: Μιχάλης Σηφάκης (Άρης), Αλέξης Τζόρβας (Παναθηναϊκός), Κώστας Χαλκιάς (ΠΑΟΚ).

Αμυντικοί: Γιούρκας Σεϊταρίδης, Λουκάς Βύντρα, Νίκος Σπυρόπουλος (Παναθηναϊκός), Βαγγέλης Μόρας (Μπολόνια), Σωκράτης Παπασταθόπουλος (Τζένοα), Σωτήρης Κυργιάκος (Λίβερπουλ), Αβραάμ Παπαδόπουλος, Βασίλης Τοροσίδης (Ολυμπιακός), Στέλιος Μαλεζάς (ΠΑΟΚ).

Μέσοι: Κώστας Κατσουράνης, Γιώργος Καραγκούνης, Σωτήρης Νίνης (Παναθηναϊκός), Αλέξανδρος Τζιόλης (Σιένα), Άγγελος Χαριστέας (Νυρεμβέργη), Χρήστος Πατσατζόγλου (Ομόνοια), Σάκης Πρίττας (Άρης).

Επιθετικοί: Δημήτρης Σαλπιγγίδης (Παναθηναϊκός), Παντελής Καπετάνος (Στεάουα Βουκουρεστίου), Φάνης Γκέκας (Άιντραχτ Φρανκφούρτης), Γιώργος Σαμαράς (Σέλτικ).

θεμα online

http://ksipnistere.blogspot.com/2010/06/blog-post_8040.html

Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Στα 2,2 μίλια από την Σάμο η τουρκική ακτοφυλακή επιχείρησε διάσωση τουρκικού σκάφους...

 ImageΔύο σκάφη της τουρκικής Ακτοφυλακής μπήκαν σήμερα στα ελληνικά χωρικά ύδατα σε απόσταση μόλις 2,2 ναυτικών μιλίων από το ακρωτήριο Πράσσο της Σάμου προκειμένου «βοηθήσουν» τουρκικό ιστιοπλοϊκό σκάφος το οποίο ανέφερε ότι μπήκε είχε πρόβλημα εισορής υδάτων ενώ κατευθυνόταν προς το Κουσάνταση της Τουρκίας  τα οποία κατόπιν σχετικής συνεννόησης συνέχισαν την πορεία τους κατευθυνόμενα προς της ακτές της Τουρκίας. Οι δύο επιβάτες του ιστιοφόρου «NEW LIFE», σημαίας Τουρκίας, εξέπεμψε SOS ενώ έπλεε ανοικτά της Σάμου. Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας & Διάσωσης ενημερώθηκε μέσω του Ολυμπία Ράδιο για εκπομπή σήματος κινδύνου από το σκάφος. Στο σημείο έσπευσαν ένα πλωτό περιπολικό του Λιμενικού, τα σκάφη «Άγιος Νικόλαος» και «Καπ. Παναής», καθώς και ένας σκάφος σημαίας Λετονίας, που συμμετέχει στις περιπολίες της Frontex για τη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων.
Όμως στο ίδιο σημείο έφτασαν και δύο σκάφη της τουρκικής τα οποία ζήτησαν από τα ελληνικά να αποχωρήσουν γιατί η περιοχή θεωρείται τρουρκικής αρμοδιότητας σε ότι αφορά την έρευνα και διάσωση!
Όπως διαπιστώθηκε το ιστιοφόρο έπλεε. Στις 10.00 το ιστιοφόρο συνοδευόμενο από το πλωτό του Λιμενικού και τα σκάφη της τουρκικής ακροφυλακής εισήλθε στα τουρκικά χωρικά ύδατα με προορισμό το Κουσάντασι.



http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=12525&Itemid=139

Η Ελλάδα από ψηλά...


Δωρεάν πρόσβαση σε αεροφωτογραφίες όλης της χώρας, με μεγάλη ανάλυση, παρέχει μέσω της ΚΤΗΑΜΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε, το το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Οι αεροφωτογραφίες καλύπτουν όλη την Ελλάδα με εξαίρεση κάποιες περιοχές.
Οι αεροφωτογραφίες αυτές προέκυψαν από φωτοληψίες της περιόδου 2007-2009 και αποτελούν το πλέον πρόσφατα ενημερωμένο χαρτογραφικό υλικό, με τη μεγαλύτερη δυνατή ανάλυση.
Το site είναι το... http://gis.ktimanet.gr/wms/ktbasemap/default.aspx
poulitaria 
http://i-diadromi.blogspot.com/2010/06/blog-post_3357.html

Ξεκίνησε η κατασκευή του αεροδρομίου Δυτικής Θεσσαλίας

pournari.blogspot.com
Ν
έα αναπτυξιακά δεδομένα για τη Δυτική Θεσσαλία και ιδιαίτερα για το νομό Καρδίτσας εγείρει η κατασκευή ενός μικρού αεροδρομίου στη Μυρίνη του δήμου Κάμπου.
Ο δήμος ανέλαβε την πρωτοβουλία και μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού, σύμφωνα με την ανάδοχο εταιρία, θα είναι έτοιμη πρώτη φάση του έργου, προϋπολογισμού 600.700 ευρώ, που περιλαμβάνει την κατασκευή ενός διαδρόμου προσγείωσης - απογείωσης με ασφαλτοτάπητα μήκους 681μέτρων και πλάτους 20 μέτρων, ο οποίος θα έχει τη δυνατότητα επέκτασης κατά 450 μέτρα.
Εκατέρωθεν του βασικού διαδρόμου θα κατασκευασθούν δύο χωμάτινοι διάδρομοι ασφαλείας, ενώ στην αρχή και στο τέλος του θα κατασκευασθούν ασφαλτοστρωμένοι κυκλικοί διάδρομοι για την αναστροφή των αεροσκαφών. Έως τον προσεχή Μάρτιο αναμένεται και η δημοπράτηση της δεύτερης φάσης του έργου, που περιλαμβάνει την κατασκευή πύργου ελέγχου με το συνδεδεμένο στη βάση του κτίριο για την κάλυψη των βασικών αναγκών του ανθρώπινου δυναμικού (γραφείο διοίκησης, μικρή αίθουσα αναμονής ή ενημέρωσης , WC κλπ).
Το αεροδρόμιο θα ανήκει στην κατηγορίας D, έχοντας τη δυνατότητα να εξυπηρετήσει τύπους ελαφρών αεροσκαφών, που προσγειώνονται και στα περισσότερα αεροδρόμια των ελληνικών νησιών. Το κόστος κατασκευής των κτιριακών εγκαταστάσεων αναμένεται να ανέλθει σε 300.000 ευρώ. Πέραν του πτήσεων για τη μεταφορά τουριστών, το συγκεκριμένο αεροδρόμιο εκτιμάται ότι μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο και στη μεταφορά εμπορευμάτων από και προς τη Δυτική Θεσσαλία. 


http://krmns.blogspot.com/2010/06/blog-post_4107.html

Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου 
Με κάποια έκπληξη, ομολογουμένως, ενημερώθηκα πριν από λίγο επιστρέφοντας από το Πεκίνο στο Βερολίνο, ότι στα χέρια στελεχών της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας βρίσκεται σχέδιο για την εφαρμογή διπλού νομισματικού συστήματος στη χώρα μας το αμέσως επόμενο διάστημα. Αυτό προϋποθέτει ότι μέχρι το φθινόπωρο η ελληνική κυβέρνηση θα έχει προχωρήσει στην υποβολή αιτήματος για την αναδιαπραγμάτευση του χρέους της χώρας. Το σχέδιο περιλαμβάνει την έκδοση ενός νέου εθνικού νομίσματος, το οποίο εμφανίζεται, προς το παρόν τουλάχιστον, ως «ευρω-δραχμή», η οποία θα αποτελεί ουσιαστικά ένα πληθωριστικό νόμισμα που θα «εκδίδεται» στην Ελλάδα υπό τον αυστηρό, όμως, έλεγχο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Παράλληλα θα συνεχίσει να κυκλοφορεί το ευρώ ως επίσημο επίσης νόμισμα της χώρας. Οι πληροφορίες που διαθέτω δεν μου επιτρέπουν να αναφερθώ με ακρίβεια στη σχέση .... «ευρω-δραχμής» – ευρώ, καθώς άλλοι μιλούν για πληθωριστικό νόμισμα της τάξεως του 30%, ενώ κάποιοι άλλοι για 37%. ...
 
http://activistis.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=4701:2010-06-05-16-18-11&catid=123:2010-06-02-08-43-28&Itemid=72

Λογισμικό θα αποκαλύπτει την ηλικία τού «συνομιλητή» στα chats

Ενα πολύτιμο εργαλείο, για να προστατεύονται από εκείνους που προσπαθούν ύπουλα να τους παρασύρουν, θα έχουν στα χέρια τους οι νεαροί χρήστες του Διαδικτύου χάρη σε μια εφαρμογή λογισμικού που ανέπτυξαν επιστήμονες, μέσω της οποίας μπορούν να καταλάβουν αν οι συνομιλητές τους στις ομάδες συζήτησης είναι ενήλικοι που προσποιούνται τα παιδιά. Το πρόγραμμα αναπτύχθηκε από το Πανεπιστήμιο του Λάνκαστερ και εφαρμόστηκε σε μαθητές Γυμνασίου, δείχνοντας ότι οι μικροί χρήστες μπορούσαν εύκολα να εξακριβώσουν την πραγματική ηλικία του συνομιλητή τους στα chats. Αρχικά από τους 350 εφήβους που πήραν μέρος στο πείραμα από σχολείο της Κούμπρια, μόνο το 18 τοις εκατό κατάφερε να μαντέψει σωστά αν ο συνομιλητής του ήταν ενήλικος ή παιδί. Τα κορίτσια τα κατάφερναν καλύτερα με ποσοστό 22% έναντι 16% των αγοριών. Οταν όμως το συγκεκριμένο λογισμικό εφαρμόστηκε στους υπολογιστές τους, η αντίστοιχη εκτίμηση ήταν σωστή στις 47 από τις 50 περιπτώσεις συνομιλίας στο Δίκτυο, ακόμη και σε περιπτώσεις που κάποιος ενήλικος προσποιούνταν ότι ήταν παιδί. «Παιδεραστές εμφανίζονται συχνά ως παιδιά στο Ιντερνετ και η έρευνά μας είχε δείξει πως τα παιδιά που συνομιλούν μαζί τους δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τέτοιες περιπτώσεις», δήλωσε καθηγητής του Πανεπιστημίου Λάνκαστερ. Οι επιστήμονες λοιπόν ανέπτυξαν ένα αυτοματοποιημένο σύστημα που μπορεί να εστιάσει σε χαρακτηριστικά της γλώσσας που χρησιμοποιούν και να τους κατατάξει σε μια συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα. Η εφαρμογή αναπτύσσεται και μπορεί να είναι διαθέσιμη το επόμενο καλοκαίρι. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η εξέλιξη της μεθόδου αυτής θα δώσει ένα πολύτιμο εργαλείο για τον εντοπισμό περιπτώσεων ύποπτης συμπεριφοράς και την ασφαλέστερη πλοήγηση στα διαδικτυακά μονοπάτια.
enet.gr «Independent»

http://newsmessinia.blogspot.com/2010/06/chats.html

Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΡΝΟΣΤΑΡ ΠΑΕΙ ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Να που αποκτήσαμε και μεις πορνοστάρ και μας κάνουν πλάκα απ έξω...
Το Mundial 2010 βρίσκεται «προ των πυλών». Η Εθνική Ελλάδας στην πρεμιέρα της στη διοργάνωση αντιμετωπίζει τη Νότιο Κορέα στο πλαίσιο του δευτέρου ομίλου.
Το αγγλικό site www.whoateallthepies.tv προέβει σε μια άκρως ενδιαφέρουσα και πρωτότυπη σύγκριση των δύο αντιπάλων. Φυσικά δεν αναφερόμαστε στον αγωνιστικό τομέα, αλλά στη showbiz και συγκεκριμένα στις πιο sexy παρουσίες των δύο χωρών.
Από την μία πλευρά η «δική μας» γνωστή και μη εξαιρετέα Τζούλια Αλεξανδράτου που τελευταία ταρακούνησε τα ήρεμα νερά της Ελληνικής κοσμικής ζωής με τον πρωταγωνιστικό της ρόλο σε ροζ DVD και από την άλλη...
το καμάρι της Νοτίου Κορέας, η τραγουδίστρια και ηθοποιός Lee Hyori.
Μάλιστα η βρετανική ιστοσελίδα διοργανώνει και σχετική ψηφοφορία για την ανάδειξη της καλύτερης εκ των δύο. Η Τζούλια Αλεξανδράτου αναμένεται με άνεση να κερδίσει και αυτή τη «μάχη», εκπροσωπώντας επάξια τα εθνικά μας χρώματα. Την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, η Τζούλια Αλεξανδράτου προηγούνταν με 64% των ψήφων, έναντι 32% της Hyori και 4% της ισοπαλίας (έχει παράταση σε αυτήν την περίπτωση;).
papatzides
http://thenewsbus.blogspot.com/2010/06/blog-post_2682.html 

Πορνογραφία στο internet


ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ

Η πορνογραφία ειναι ένα μεγάλο κεφάλαιο του internet και σύμφωνα με τα στοιχεία απο τα πιο προσοδοφόρα.

Το ξέρατε οτι:

- Το 12% των ιστοσελίδων του internet ειναι πορνό (24,644,172 σελίδες)
- Κάθε δευτερόλεπτο ξοδεύονται 3,057 δολάρια σε πορνό ενώ 28,258 άτομα βλέπουν τέτοιες σελίδες
- 40,000,000 ...

Αμερικανοί επισκέπτονται τακτικά σελίδες πορνό
- 1 στους 3 που βλέπουν πορνό ειναι γυναίκες
- Η παγκόσμια βιομηχανία πορνό βγάζει σχεδόν 5 δις δολάρια το χρόνο
- 2,5 δισεκατομμύρια emails τη μέρα έχουν σχέση με πορνό
- το 1/4 όλων τωναναζητήσεων στο internet σχετίζονται με πορνό
- Το 35% όλων των downloads απο το internet ειναι πορνό
- Η πιο διαδεδομένη αναζήτηση για πορνό ειναι το "sex"
- To 34% των χρηστών του internet έχουν χωρίς να το θέλουν δει πορνό στο internet
- Οι αναζητήσεις για παιδική πορνογραφία αγγίζουν τις 116,000 τη μέρα
- το 20% των ανδρών εχουν παραδεχτεί οτι βλέπουν πορνό στη δουλειά τους
- Ο μέσος όρος παραμονής σε σελίδα πορνό ειναι 6 λεπτά και 29 δευτερόλεπτα
- Η μέρα που ο κόσμος βλέπει τα πιο πολλά πορνό στο internet ειναι η Κυριακή


http://troktiko.blogspot.com/2010/06/internet_05.html

Θεσσαλονίκη: Μαθητές για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα!

Φορώντας μπλουζάκια που είχαν το λογότυπο «Να επιστραφούν τα γλυπτά του Παρθενώνα»...
μαθητές του 5ου δημοτικού σχολείου του δήμου Θερμαϊκού, επισκέφθηκαν το πρωί, το νέο Μουσείο της Ακρόπολης, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής τους εκδρομής στην Αθήνα.

Οι μαθητές της ΣΤ' τάξης, συνοδευόμενοι από τους δασκάλους, τους γονείς τους και τον αντιδήμαρχο Θερμαϊκού, Τατιανό Μάγγο, κατάφεραν να δημιουργήσουν «αίσθηση» με την παρουσία τους στους τουρίστες. Συνατήθηκαν με τον πρόεδρο του μουσείου, Δημήτρη Παντερμαλή, στον οποίο παρέδωσαν υπογραφές πολιτών για την επιστροφή των γλυπτών στη χώρα μας.
Οπως ανέφερε ο κ.Μάγγος, οι υπογραφές συγκεντρώθηκαν έπειτα από πρωτοβουλία του δήμου Θερμαϊκού και αφορούν στο αίτημα όλων των Ελλήνων για την αποκατάσταση της ακεραιότητας του Παρθενώνα. 

Newsit
http://kapistri.blogspot.com/2010/06/blog-post_2797.html

Θα διασχίσει τη Μάγχη χωρίς χέρια και πόδια

Ένας Γάλλος, που έχασε τα πόδια και τα χέρια του σε ατύχημα, ετοιμάζεται να διασχίσει κολυμπώντας τη Μάγχη.
Ο Philippe Croizon, εάν τα καταφέρει, θα κερδίσει μία θέση στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες, καθώς θα έχει διανύσει 22 μίλια από το Φόλκστοουν στο Κεντ μέχρι το Καπ Γκρι Νε, κοντά στο Καλέ.\

 Έχει τοποθετήσει βατραχοπέδιλα στην ειδικά σχεδιασμένη στολή του και έναν πολύ μακρύ αναπνευστήρα, που περνάει ανάμεσα από τα μάτια του.
Παραδόξως, ο Croizon πριν από δύο χρόνια δεν μπορούσε σχεδόν καθόλου να κολυμπήσει στην πισίνα.
Ο 42χρονος Γάλλος και πατέρας δύο παιδιών, που έχει το παρατσούκλι «Iron Man» (Σιδερένιος Άνθρωπος), έχασε και τα τέσσερα άκρα του το 1994, όταν μία κεραία
τηλεόρασης, που προσπαθούσε να επιδιορθώσει, ακούμπησε ένα καλώδιο ηλεκτρικού ρεύματος, με αποτέλεσμα να τον χτυπήσουν 20.000 volt.
Οι γιατροί χρειάστηκε να του ακρωτηριάσουν και τα τέσσερα άκρα, αλλά ο Philippe κάνει από τότε τα πάντα για να έχει μία φυσιολογική ζωή.
Την ιδέα για να διασχίσει κολυμπώντας τη Μάγχη τη σκέφτηκε στο κρεβάτι του νοσοκομείου, μετά από ένα ντοκιμαντέρ στην τηλεόραση.
«Είναι ένα όνειρο και έχω σκοπό να το εκπληρώσω,» δήλωσε ο ίδιος, δείχνοντας τα ειδικά σχεδιασμένα βατραχοπέδιλά του.
«Στην αρχή, οι γονείς μου θεώρησαν την ιδέα μου τρελή, αλλά έχω σκοπό να συνεχίσω. Όσο πιο πολύ προπονούμαι στη θάλασσα, τόσο περισσότερη αυτοπεποίθηση νιώθω.»
Τα τελευταία δύο χρόνια, ο Philippe κολυμπάει πάνω από 30 ώρες την εβδομάδα και ενδυναμώνει το σώμα του στο γυμναστήριο της περιοχής του, πάντα υπό την παρακολούθηση της φυσικοθεραπεύτριας Valerie Carbonnel.

«Όταν τον γνώρισα πρώτη φορά, το Σεπτέμβρη του 2008, δεν μπορούσε να ολοκληρώσει έναν γύρο στην πισίνα. Δεν είχε καθόλου αντοχές και τα βατραχοπέδιλά δεν του έδιναν καθόλου ώθηση προς τα μπρος,» δήλωσε η Carbonnel.

Το λιμενικό σώμα της περιοχής Σαράντ-Μαριτίμ συνοδεύει πάντα τον Philippe στις προπονήσεις που κάνει στον κόλπο της Λα Ροσέλ, βοηθώντας τον να συνηθίσει το κολύμπι στην παλίρροια και το παγωμένο νερό.

Ο ίδιος ο Philippe ελπίζει πως θα καταφέρει να διανύσει τα 22 μίλια σε περίπου 24 ώρες, ενώ θα τον συνοδεύει μία ιατρική ομάδα καθ' όλη τη διάρκεια του εγχειρήματός του.pathfinder.gr 


http://korkos.blogspot.com/2010/06/blog-post_7484.html

Γυµνασµένοι γονείς, γυµνασµένα παιδιά

 

Όταν η µητέρα και ο πατέρας είναι περισσότερο γυµνασµένοι από το µέσο όρο, αυτό περνά αυτόµατα ως «µάθηµα» στα παιδιά, τα οποία βλέπουν τους γονείς τους να γυµνάζονται, να δείχνουν και να είναι υγιείς και θέλουν να κάνουν το ίδιο.Μάλιστα η έρευνα αυτή, που έρχεται από ψυχολόγους του Πανεπιστηµίου της Τζόρτζια των ΗΠΑ, δίνει βαρύτητα στην κοινή εκγύµναση γονιών και παιδιών µέσω διάφορων δραστηριοτήτων, γεγονός που προάγει όχι µόνο τη φυσική κατάσταση αλλά και την επικοινωνία µεταξύ τους.
Όχι στην παχυσαρκία
Όχι μόνο για ομορφιά αλλά και για υγειά είναι πολύ άσχημο να βλέπεις σε ανθρώπους παχάκια , κοιλιές και κυτταρίτιδα αντιαισθητικό επηρεάζει παρά πολύ την σεξουαλική ζωή ειδικά όταν ο ένας από τους δυο είναι αδύνατος και ο άλλος εύσωμος φαίνετε από μακριά ότι του αρέσει η καλοπέραση και το καλό φαγητό μόνο δεν αντέχει σε εργασίες δεν κινείτε γρήγορα και χαλάει χρήματα για παραπάνω φαγητό που διαρκεί το πολύ μίση ώρα αντί να κάνει επενδύσεις που μένουν για πάντα. Τρώμε για να ζούμε όχι ζω για να τρώω.
http://www.potpouriart.com/2010/06/blog-post_05.html

Οι ΗΠΑ μπορούν να πολεμούν ταυτόχρονα σε τρία μέτωπα


"Iκανές να ανταποκριθούν και σε έναν τρίτο πόλεμο στην κορεατική χερσόνησο, πέρα από τους πολέμους στο Αφγανιστάν και το Ιράκ, είναι οι ΗΠΑ", δήλωσε ο ναύαρχος Ρόμπερτ Γουίλαρντ, επικεφαλής της Αμερικανικής Διοίκησης Ειρηνικού αναφερόμενος σε δυνητική ένοπλη αντιπαράθεση με την Βόρεια Κορέα.
Πάντως τόνισε μιλώντας στην Σιγκαπούρη ότι οι ΗΠΑ θεωρούν ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις πως η Βόρεια Κορέα ετοιμάζει νέες προκλητικές ενέργειες ή μια επίθεση εναντίον της Νότιας Κορέας και δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η Βόρεια Κορέα ετοιμάζει πυρηνική δοκιμή ή ότι μετακινεί στρατεύματα προς το Νότο.

«Όμως, πιστεύω ότι όλοι στην περιοχή παρακολουθούν από κοντά τη Βόρεια Κορέα, επειδή είναι απρόβλεπτη» δήλωσε ο Αμερικανός αξιωματούχος, στο περιθώριο μεγάλης διάσκεψης ασφαλείας.

Ο Γουίλαρντ τόνισε ότι οι αμερικανικές ναυτικές δυνάμεις στον Ειρηνικό είναι έτοιμες να απαντήσουν σε κάθε απειλή από τη Βόρεια Κορέα και έχουν πάρει εντολή να επαγρυπνούν λόγω της αυξανόμενης έντασης.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
http://topsaxtiri.blogspot.com/2010/06/blog-post_1570.html
"Εισβολή" οπαδών του Ηρακλή στην ΕΠΟ
Saturday, 05 June 2010 14:53
Δεκάδες οπαδοί του Ηρακλή προσπάθησαν να εισβάλλουν στην αίθουσα όπου διεξάγεται σήμερα η τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ. Οι φίλοι του Ηρακλή βρίσκονται έξω από το κτίριο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής όπου έχει συγκληθεί η συνέλευση, φωνάζουν συνθήματα και έχουν ρίξει φέιγ βολάν.

«Μη ρίξετε τον Ηρακλή στη Β' Εθνική, η Ελλάδα θα κ...» έγραφαν τα φέιγ βολάν, ενώ ανάλογο ήταν και το πνεύμα στα συνθήματα των οπαδών του Ηρακλή που ζητάνε να μην υποβιβαστεί η ομάδα τους. “Αν ρίξετε τον Ηρακκή θα μας βρείτε όλους μπροστά σας!”

http://www.seleo.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2501:qq-&catid=1:latest-news&Itemid=50


Η Τουρκία επιδιώκει ηγεμονία στη Μέση Ανατολή...

Από το http://athensjerusalemnow.blogspot.com/


Το "ΑΙΤ" παραθέτει μετάφραση μιας εξαιρετικά ενδιαφέρουσας ανάλυσης από την Γαλλίκη "LeMonde" η οποία μας απεστάλη από αναγνώστρια σχετικά με την στρατηγική της Τουρκίας σε σχέση με την πρόσφατη κρίση με τον στολίσκο της Γάζας.

"Η Τουρκία, πρωταθλήτρια του Παλαιστινιακού αγώνα, προετοιμάζει την ηγεμονία της στη Μέση Ανατολή"
Le Monde, 02.06.2010
Του ανταποκριτή στην Κωνσταντινούπολη, Guillaume Perrier
Ο «στολίσκος της ελευθερίας» που μετέφερε περί τους 10.000 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας και υλικά κατασκευών, είχε πάνω απ’ όλα ένα στόχο καθαρά πολιτικό: να επιχειρήσει να παραβιάσει τον αποκλεισμό που έχει επιβάλει το κράτος του Ισραήλ στη ζώνη της Γάζας από το 2007. Οι ακτιβιστές που επέβαιναν στα έξι πλοία προέρχονταν από 42 χώρες. Η πλειοψηφία, ωστόσο, από αυτούς ήταν...
 Τούρκοι υπήκοοι, στρατευμένα στελέχη της οργάνωσης IHH ("Insani yardim vakfi" ή Ίδρυμα Ανθρωπιστικής Βοήθειας). Πρόκειται για μία ισλαμιστική μη κυβερνητική οργάνωση, με ριζοσπαστική ιδεολογία και πολιτικό λόγο παρόμοιο με αυτόν της Χαμάς. Η επιχείρηση καθοδηγήθηκε σε έναν μεγάλο βαθμό από την Τουρκία.
Η νηοπομπή προς τη Γάζα έτυχε της υποστήριξης σημαντικών πολιτικών προσωπικοτήτων, κυρίως εκ μέρους του κυβερνώντος ισλαμικού-συντηρητικού κόμματος AKP (Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης). Η Άγκυρα διευκόλυνε την αποστολή, τις τελωνειακές διατυπώσεις και τη διέλευση από το βόρειο τμήμα της Κύπρου, το οποίο βρίσκεται υπό τουρκικό έλεγχο. Πριν από την αναχώρηση των πλοίων, ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι «η άρση του εμπάργκο της Γάζας αποτελούσε την υψηλή προτεραιότητα της τουρκικής κυβέρνησης».
ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΣΥΜΜΑΧΙΩΝ
Πολλοί από τους βουλευτές του AKP, μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Κοινοβουλίου, σχεδίαζαν μάλιστα να επιβιβαστούν στο Mavi Marmara, ένα από τα πλοία του στολίσκου, αλλά άλλαξαν γνώμη την τελευταία στιγμή.
Εδώ και τρεις ημέρες, από το Κάιρο μέχρι τη Σαναά, οι αντι-ισραηλινές διαδηλώσεις έχουν για λάβαρό τους την τουρκική σημαία. Στην πλατεία Ταξίμ λαμβάνουν χώρα πανηγυρισμοί για τους «ήρωες» του Mavi Marmara. Οι συγκεντρωμένοι επευφημούν τους εννέα «μάρτυρες». «Η Τουρκία πήρε αυτό που ήθελε», εκτιμά ο αρθρογράφος Μεχμέτ Αλί Μπιράντ. «Χάρη σε αυτό το γεγονός, η ισορροπία των συμμαχιών θα αλλάξει στη Μέση Ανατολή», συμπληρώνει.
Χάρη σε αυτόν τον επικοινωνιακό στολίσκο, η Τουρκία τέθηκε επικεφαλής των κατηγόρων του εβραϊκού κράτους και επιβλήθηκε ως η πρωταθλήτρια του παλαιστινιακού αγώνα, παραγκωνίζοντας τις αραβικές χώρες και το Ιράν. Η μεταστροφή της Άγκυρας είναι εντυπωσιακή, δεδομένου ότι μέχρι πρόσφατα η Τουρκία ήταν ο πιο πιστός σύμμαχος του Ισραήλ και των Ηνωμένων Πολιτειών στη Μέση Ανατολή.
Ωστόσο, εδώ και δύο χρόνια, το διαζύγιο πλανιόταν στον αέρα. Η επιχείρηση «Συμπαγές Μολύβι», που διεξήγαγε η Τσαχάλ τον Δεκέμβριο του 2008 στη Γάζα, είχε θεωρηθεί ως προσωπική προσβολή από τον Ερντογάν. Μία εβδομάδα πριν από την έναρξη των βομβαρδισμών, όταν η Τουρκία είχε υποδεχτεί τον πρωθυπουργό Εχούντ Ολμέρτ στην Άγκυρα, ο τελευταίος δεν ενημέρωσε τον Τούρκο ομόλογό του για τα σχέδια επίθεσης. Μία ταπείνωση για τους «νέο-οθωμανούς» του AKP.
«ΟΧΙ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ»
Από τότε, ο τούρκος πρωθυπουργός πολλαπλασίασε τις εντυπωσιακές του δηλώσεις κατά του Ισραήλ, χαρακτηρίζοντας τις επιχειρήσεις του τελευταίου ως «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας». Στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, τον Ιανουάριο του 2009, ο Τούρκος πρωθυπουργός επιτέθηκε βίαια κατά του Σιμόν Πέρες και αποχώρησε από τη συνεδρίαση.
Τον Απρίλιο, και ενώ πραγματοποιούσε επίσημη επίσκεψη στη Γαλλία, δήλωσε ότι το Ισραήλ ήταν «η πιο σοβαρή απειλή για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή». Τέλος, εδώ και δύο μήνες, ενώ του ασκείται κριτική για την ήπια στάση του έναντι του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, επαναλαμβάνει σε κάθε ευκαιρία ότι και το Ισραήλ είναι εξίσου ύποπτο για κατοχή ατομικής βόμβας και για τούτο πρέπει να του επιβληθούν τα ίδια μέτρα με αυτά που επιβάλλονται στην περίπτωση του Ιράν.
«Δεν θέλουμε πυρηνικά όπλα στην περιοχή», δηλώνει με σθένος ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου. Υποχωρώντας σε τουρκικές πιέσεις, η Διεθνής Οργάνωση Ατομικής Ενέργειας (IAEA) αναφέρθηκε για πρώτη φορά στο ζήτημα τον περασμένο Μάιο. Παράλληλα, και ενώ συνεχίζει να αντιτίθεται και να απομακρύνεται από το Ισραήλ, η Τουρκία προσέγγισε την Συρία και δέχτηκε επίσημη επίσκεψη των αρχηγών της Χαμάς.
Ο κ. Νταβούτογλου, ο στρατηγός της τουρκικής διπλωματίας, γνωρίζει υπερβολικά καλά τις δικαιοδοσίες και τα διπλωματικά ζητήματα της περιοχής, για να παρασύρθηκε, παρά τη θέλησή του, σε αυτόν τον φαύλο κύκλο. Την Τετάρτη 2 Ιουνίου, δήλωσε ότι μετά από τον θυμό θα έρθει η κατευνασμός και ότι εάν οι Τούρκοι ακτιβιστές απελευθερωθούν σύντομα και εάν αρθεί ο αποκλεισμός της λωρίδας της Γάζας, οι σχέσεις θα εξομαλυνθούν.
Ωστόσο, το Κοινοβούλιο έχει ήδη απαιτήσει την πλήρη επανεξέταση των σχέσεων με το Ισραήλ. Την παραμονή των δηλώσεων του Νταβούτογλου, ο κ. Ερντογάν δήλωσε μπροστά στους βουλευτές του ότι «θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα προκειμένου να κάνει το Ισραήλ να πληρώσει».
Εν τω μεταξύ, αυτή η κρίση δίνει στην τουρκική κυβέρνηση την ευκαιρία να ενισχύσει την δημοτικότητά της. Τόσο στο εσωτερικό της Τουρκίας, όπου θα έχει να αντιμετωπίσει τις βουλευτικές εκλογές σε ένα χρόνο από τώρα. Όσο και σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, όπου ο κ. Ερντογάν, ο νέος Σουλτάνος, παρομοιάζεται ήδη με τον Νάσερ. Η Άγκυρα επιβάλλεται σιγά-σιγά ως η νέα ηγέτιδα δύναμη της περιοχής, στον προθάλαμο μίας Ευρώπης που λάμπει δια της απουσίας της. Ο κ. Ερντογάν ελπίζει πλέον να καταφέρει να κάνει το Ισραήλ να λυγίσει και να άρει τον αποκλεισμό της Γάζας.
*Στη φωτογραφία διακρίνουμε τον Πρωθυπουργό της Τουρκίας, κ. Tayyip Erdogan 
 
http://press-gr.blogspot.com/2010/06/blog-post_2376.html